Thursday, September 23, 2010

Api! Api! Api!

Kelmarin, masa koi sedang berehat rehat pada waktu rehat dalam site ofis aku…tiba2 koi terdengar bunyi pop macam bunyi mercun pop…dan kemudian disertai dengan bunyi seperti bunyi bertih sedang digoreng di pasar malam…

koi toleh ke belakang…api kebiru-biruan sedang membakar koi punyer DB...apa DB tu… distribution board..kat umah2 slalu ade…kat situle letaknya fius fius elektrik kat umah tu…erk..Api..! Api...! Api..!
.
koi tak pikir mender dah..lari selamatkan diri..hahaha…che mat dgn che said pun lari kuar gak...bila dah kuar...

“habislah…terbakar..camna ni?”

“La..kan alat pemadam api tu ade…sembur je la” kata che Mat

Hahaha...koi gelak...panik tengok api...lupa ada alat pemadam api...nasib baik la ada alat pemadam api yg dibekalkan oleh syarikat..kalu tak..habbishh!!


Cuma terpikir dalam hati koi...patutla ramai org mati rentung dalam kebakaran...sebab api litar pintas akan hidup tanpa sebarang letupan....diam2 je dia dah jadi besar...kalau tido mati bunyi popcorn goreng yang koi dengor tadi tu mmg tak bagi pape efek pada tido...

Haa..tengok..dalam masa kurang 1 minit...DB koi dah jadi rupe ini...


distribution board yg terbakar akibat short circuit




close up sikit


0 comments:

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??