Tuesday, November 2, 2010

hari pertama di Taska...

Semalam seharian koi tak senang duduk...dok mikir anak anak koi melalui hari pertama di Taska...tepat jam 5.30petang koi terus punch out dan tak menoleh lagi koi terus menuju ke taska tempat koi letak anak2 koi sementara ayah dan mamanye keluar mencari rezeki..

Koi sampai2..cikgu taska tu kata anak koi yang sulung tido..koi tengok dalam bilik dia tengah lena amat tidur...koi kejutkan...bila dia tengok koi...dia terus senyum dan mintak dukung...pastu tanya adik dia mana?? Owhh..cikgu taska tu cakap adik mahfuz pergi iku pengurus taska tu amik ummi...siapa Ummi?..ummi tu isteri pengurus tu...

So sementara tunggu adik balik...sembang2 jer dengan cikgu taska tu...tanya camner budak dua orang tu...adik nangis jerit2..takmau orang..taknak tido..taknak makan...aduh...kesiannyer...abang tak nak tido, taknak makan..tapi tak nangis...lepas mandi petang, bagi susu dia tido sendiri...sbb tu masa koi sampai dia tengah tido...masa suruh tido dia duduk jer sebelah adik dia...adik pon tido kejap jerr...sebab adik biasa tido buai kat umah pengasuh dulu...skarang dah hantar taska....mana ade buai...

Nak buat camne anak anakku...mama dengan ayah kena cari rezeki...nak cari pengasuh bukannya senang...harap harap anak mama dapat sesuaikan diri dengan cepat di taska okay...mama dah gaji ni..malam nanti kite pergi makan eskrem mekdi kat Jusco Taman Universiti ye sayanggg...

6 comments:

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

bru nkke taska ehh...sblm ni sape jage?

Nafisa81 said... [Reply]

sebelum ni hantar rumah orang...

Nafisa81 said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
diana said... [Reply]

meh hantar kat rumah akak..
hehhe..dulu akak pun jaga budak.tapi sorang je.buat kawan untuk maisara.
ntah kenapa tetiba je mak dia nak hantat taska..kesian betul maisara masa tu.dah la sorang tu je kawan yang ada..
sekarang ni kalau ada orang nak hantar akak tanye betul2 nak hantar lama atau 2,3 bulan je.kalau sekejap je,tak payah la.buat sedih maisara je..maisara kawan dengan ibu je sekarang..hehe

Yan said... [Reply]

yeke mama da gaji..
buleh banjer kite gak hehehehe

diana said... [Reply]

dianafisa..
akak tag awak..
nanti pi yengok ye..
join jangan tak join..
heheh

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??