Saturday, November 27, 2010

kes curi VS kes pukul

Hari Khamis baru-baru ni site koi ade kes pulak...kurang ajor punye budak..masuk site koi dengan tak bagi salam..tak mintak izin..takdela nak minta ampun nenek...cucu tumpang buat kerja kerr...alih alih belasah bangladesh koi...menyirap betul..rasa cam nak lempang jer..tapi sah sah kederat dia lebih power dari koi. So, koi malas je nak lempang dia.

Sedap-sedap jer dia kata Bangla koi tu curi beg dia..dalam tu ada duit 600ringgit, henpon dengan IC...

“ko nampak ke budak akak yang ambik beg tu”

“saya tak nampak kak..tapi memang sahla dia orang terakhir saya nampak lalu kat situ...”

Hanya kerana Bangla tu lalu kat kawasan dia buat kerja, terus bangla koi tu jadi mangsa. Masalahnya, yang dia nampak bangla tu ajer...yang dia tak nampak??camne pulak??cakap nak kurang ajar giler..ni la budak-budak zaman sekarang...belajar tak abih.. pastu bangun tido pergi kerja tapi otaknyer taruk bawah bantal...

Koi bukannya nak menangkan Bangla...tapi sebagai menghormati hak asasi manusia.. dia takde hak nak pukul bangla tu...lagi pulak yang dia pukul tu bangla kepercayaan koi...bangla yang koi amanahkan menjalankan misi rahsia koi pada waktu pagi. Tukang sapu opis koi...buang sampah...juruukur tak bertauliah...jaga stor...cuci kereta koi, beli air dan lain-lain lagi. Skang koi dah kehilangan tukang cuci, jaga stor, opis boy,juruukur, PA...dapat MC 21 hari...

MC 21 hari tauuu...bukan sikit2 punyer cedera..dibelasahnya bangladesh tu dengan batang paip 2 inci...rebeh telinga budak tu...kaki bengkak..tapi tak patah....xray kata takde pape...Cuma bengkak saluran darah jer....ahh..kadang doktor ni bukan leh caya sangat...

Koi malas nak cakap banyak dengan budak jahat yang pukul bangla koi tu...budak skang ni bukannye betul sangat...ntah2 tgh ngisap gam ker...bukannyr waras...lagi satu jenis ade yg fanatik sangat dengan ayahanda la, abang long la, abang gedang la...karang dia buat serangan balas pulak...

Koi Cuma bagitau pihak keselamatan UTM ajer...supaya budak-budak samseng ni keluar dari site koi...koi tak suka tengok samseng taik kucing kat tempat kerja koi...tapi sekuriti UTM terus pas kat polis....kat balai polis...tiba-tiba budak yang kurang ajar tadi tu jadik rimau pondan...cakap pon dah mengigil.

Buat report polis...masuk lokap kejap..last2 bapak dia datang merayu-rayu...mintak tarik balik dakwaan. Haa...tengok...tengok...mak bapak jugak yang susah.

Sebab kesian..tarik balik dakwaan dengan bayaran sebanyak RM3000 perlu dibayar kepada mangsa dalam masa seminggu, kalau tak...akan dakwa balik semula...haa...tu la..mula-mula hilang henpon,wallet berisi duit 600 pastu bakal terbang lagi 3000ringgit sebab pergi kerja tak bawak otak....

2 comments:

Yan said... [Reply]

hahh bagus..
BALASAN!!!

Solihin Zubir said... [Reply]

hahaha... suka statement "bangun tido pergi kerja tapi otaknyer taruk bawah bantal..." tu.. hehe..

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??