Monday, December 27, 2010

parcel misteri..

hari Rabu yg lalu, masa balik waktu rehat ada note dari orang GDEx..katanya ade parcel. Koi call balik dia kata dia dah selesai buat penghantaran untuk hari tersebut. Dia kata dia datang esok jer. Koi pun bagitaulah yg koi takde kat rumah. Ada kat rumah antara 1 hingga 2 petang jer...boleh ke buat penghantaran waktu rehat? Dia kata boleh. Esok dia inform budak dia suruh hantar pukul 1.

Esoknye pukul 1 tepat koi dah terpacak, tengok2 ada lagi sekeping note..dah datang pukul 12.30 tengah hari. Koi call lagi opis dia tanya camne...yelahh..semalam kata boleh datang pukul 1. alih2 hari ni datang 12.30.

Dia kata nanti dia check kan nak hantar macam mana. Tak lama lepas tu dia call kata tak boleh buat penghantaran waktu rehat pukul 1..laa pulak..semalam kata boleh..abih tu camner? Dia kata dia hantar kat opis...masalahnyer koi ni takde opis tetap...huhu..

Sebenarnya koi tak sabar nak tahu parcel daripada sape...kalau bapak koi yang hantar..mesti dia bagitau awal2 yang dia hantar barang..dan bapak koi tak pakai GDEx..selalu pakai Skynet. Yang koi jadi teruja nak tahu sangat...nama pengirim yang tercatat dalam note orang GDEx tu adalah...Agensi Pekerjaan...takkan surat tawaran kerja hantar guna dalam parcel GDEepress? Tapi surat tawaran kerja apa pulak...interview pun tak ada...

Pastu Hari Jumaat lepas opis GDEx call, tanya opis kat mana? Pastu koi amik parcel tu kat depan opis Fakulti Sains Komputer...Dan akhirnya koi pun berjaya mendapatkan parcel yang membuatkan ku tertanya-tanya...bagus jugak Gdex ni..berusaha nak menghantar kiriman orang tu...selalu kalau pakai poslaju...asal takde orang kat umah...sila datang ambil di pusat pejabat pos laju larkin ye...kite dah tak hantar dahh....

Sampai site opis koi pun bukak parcel. Tengok-tengok...oohhh...tuala Huggies. Actually bukan tuala pun, kain bedung baby. Siap ada hud kepala. Siapa yang nak pakai ni..takkan nak ada baby lagi..nak bagi orang ke?? Sayang pulak menda menda redeem ni...



Sebenarnya tuala ni cuma bernilai 50 point sahaja...sedangkan point yang koi hantar untuk redemption bernilai lebih 200 point. Tapi diaorang dah misplace borang redemption koi...hangin betul..dah puas koi telepon mintak koi punyer hadiah..last last dia bagi sehelai tuala jer...nak kata borang tu tak sampai peda’ah la...sebab lepas 2 minggu koi hantar borang tu ada sorang amoi telepon koi inform borang koi dah sampai.. penghantaran hadiah akan dibuat dalam masa 3 minggu. Lepas 3 bulan pun tak sampai sampai lagi...koi dah jenuh follow up...dia kata tak jumpa borangnya...haiyyaaa...ngelat betul!!

Ni yang rasa tawar hati nak kumpul point2 dia lagi nih..tapi koi pakaikan anak anak koi dengan lampin huggies sbb koi suka kualiti dan potongannya. Kumpul point tu sampingan ajer. Koi memang suka kumpul kumpul point pastu tebus. Ni skang tengah gigih mengumpul point untuk susu Dutch Lady...anak koi dua-dua pun minum susu Dutch Lady 123. Dutch Lady aje yang mampu.

Lepas ni tak nak hantar banyak banyak poin sekali..hantar cukup2 untuk redeem satu unit jer. Hari tu koi mintak tuala 4 helai...dia taknak kasik banyak2 la tu sebab tu dia kata borang koi takde. Nak buat cam baik dia bagi selai tuala....eleh..tu nama dia taktik!

4 comments:

ain dzaya said... [Reply]

dapat parcel tu..tndanye dapat baby baru la tue...kui4

http://aindzaya.blogspot.com/2010/11/bila-aku-teringat-balik-cerita-nih.html

http://aindzaya.blogspot.com/2010/11/saya-sayang-awkbacalah.html

http://aindzaya.blogspot.com/2010/11/cerpen-keinsafan.html

Nafisa81 said... [Reply]

ain>heppp...!

nadzirah aqilah said... [Reply]

xpe kak.. kiter blaja dr pengalaman.. lepas ni hantar point ngam2 je.. hehehe

ekinashikin said... [Reply]

kita pon suka redeem2 brg..tapi klu brg x smpi2 mmg hangin kan

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??