Tuesday, January 25, 2011

koi tengah stress...

Apa entry yang koi nak post dalam blog koi ni....semua dalam bentuk draft dan tak terpost post lagi...bila dibaca semula draf tu rasa macam tak cukup rasa..apa yang tak kena ntahlah...ada yang ade entry tapi gambarnya belum koi keluarkan dr henpon. Yang banyaknya entri setengah jalan...tengah syok syok menaip....anak anak lak menangislah..mintak susulah...nak tukar cd lah...macam macam...bila dah terbantut...ia akan terus bantut di situ kerana idea yang asalnya melimpah ruah bila tak dizahirkan dalam bentuk tulisan pada waktu itu akan mengalami sedikit gencatan...maka, entry koi pon akan kekal sebagai draft sahaja... Kena pulak koi dilanda tekanan perasaan sepanjang minggu lepas...macam mana tak tertekan...minggu lepas tiap-tiap hari bos datang site. Kalau datang bawak KFC ke...bawak mekdi ke sedap juga..ni tak..datang dengan membawa ayat ayat power untuk membelasah koi...penat dan tenat telinga koi ni nak mendengarnya. Meeting sampai lewat petang. Hadu....penatla...dah anak anak koi demam. Tidor malam koi tak lena sebab budak budak asik merengek...tambah pulak dengan beban kerja yang makan hati. Sudahnya semalam koi pun demam...suara tak keluar, tapi sebab koi ni pekerja yang bertanggungjawab, koi datang jugak site...uruskan jugak apa yang patut. Dengan penuh susah payah koi nak mengeluarkan suara nak call sub con untuk deal benda yang macam macam kat site ni...

Memang koi dah tawar hati yg amat sangat untuk bekerja kat sini tapi koi belum dapat kerja baru lagi...agak kalau bos koi masih terus terusan menyalahkan koi...memang koi gamble je berenti..dapat tak dapat kerja lain...tu lain kira. Kerja JUSCO pun takpe...hati sakit punyer pasal....apapun boleh.

Bangun pagi pun dah tak semangat nak pergi kerja...rasa macam dah malas nak pergi kerja. Rasa tak seronok kerja. Tinggal lagi terpaksa jer....ahrgggg!!! tensennnn....

4 comments:

mzhany said... [Reply]

betol kan, kerja ni jgn stress baru enjoy. tapi kaalu dh tempat kerja sendiri buat kite stress, cm mana nak elak stress kan...susah gak tuh.

try la cari2 kerja dulu. susah jugak main brenti jer nih. ye la kan...tapi kalau akak dah tak mampu tanggung sgt, nak buat camne kan...


hany stress pagi pagi ni. tetibe kol suruh pergi mana2 tah. planning tak betol. alst minit sakit ati. hurmmm

Solihin Zubir said... [Reply]

siannye akak..
sabarlah ye.. kerja dgn majikan ni mmg stress kalau kena marah..
biasela tu...
kalau kita jadi boss pon mesti kita akan marah kalau pekerja wat silap..
tp seeloknya tegur elok2 la kan selagi boleh..
chill ok! =)

nadzirah aqilah said... [Reply]

siannye akak.. sabar je la yea...

kak koi last week 2 kali kiter turun utm tau.. ada urusan ckit.. ingatkan nak juga cntct2 akak mana tau boley borak2 lebih ngan akak kan.. tapi takde no contact la.. hehehe...

alinac lover said... [Reply]

smoga akak tabah yer

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??