Monday, January 31, 2011

Siapa sokong MU??Undi sekarang -->

sticky post entry sehingga 31 Januari 2011..scroll down utk lihat lain lain entry..

Ramai sangat ke penyokong MU (Manchester United) kat Malaysia ni?? En Suami koi cakap kat Malaysia ni hampir separuh pengikut EPL minat MU..lagi separuh tu pecahan kepada lain lain pasukan.

“Ishh…ye kerrr?? “

“iyerr..tak caya? Nanti kalau ada MU lawan ayah bawak mama lalu kat kedai kedai mamak sekitar kawasan kita…”

“ahh…takde kerja ahh…baik bergolek golek kat depan TV ni layan Playhouse Disney dgn anak anak..tapi apsal lak buktinye kena lalu depan kedai mamak??”

En suami koi memberikan hujah hujahnya…tapi kat sini koi tuliskan hujah penggulungan nyer ajelah..kalau nak salin sebijik sebijik ayat dia….tak cukup waktu rehat koi hari ni nak naip…

1. kalau ada 2 game pada hari dan waktu yang sama ketika itu, satu ada MU lawan County Derby, satu lagi Arsenal lawan Spurs…maka kedai mamak tersebut akan memilih game yang ada MU. Walaupun MU lawan team yang sayur…penyokong MU akan tetap menonton perlawanan MU.

2. kalau ada game MU lawan pada pukul 7.40malam…seawal 7.00 malam penyokong MU dah lepak lepak dengan secawan teh tarik kat meja. Kalau game MU pukul 9.00 malam, kul 8.00 dah penuh dahhh meja kat mamak tu.

3. kalau sorakan GOLLLL! tu boleh kedengaran sejauh 1 kilometer...tu maknanye pasukan MU lah yang telah menjaringkan gol

lagi satu koi lupa apa benda ntah lagi en Suami koi cakapkan... tapi kalau team lawan MU yang menang..penyokong lawan MU tu tak berani pun nak buat sorakan gol tu depan lautan peminat MU...

anak sedara koi umur 10 tahun..ye ye kelapa minat MU...bila koi tanya apasal nkau minat MU...tersengih sengih nak jawab...bapak dia pun tolong jawabkan...

“MU je team yang dia kenal..tu sbb minat...”

dia punyer minat tu...tanya apa jer pasal MU semua dapat jawab dengan tepat..pastu koi tanya pulak...sekarang kan Barclay’s Premier League..Barclay’s tu apa mende?? Haa...sapa leh jawab??takyah jawab la..tak penting pun nak jawabb..

En suami koi pulak penyokong setia Arsenal, dulu dulu masa koi kerja Al ikhsan selalu la koi belikan baju la...key chain la...jersi la..Arsenal punyer barangla...sebab dulu kan koi dok warehouse..semua rejected item koi yang dapat tengok dulu...mana mana yang koi berkenan koi dah tuit dulu dah....new item pun dapat less...skang dah tak belikan apa apa barang Arsenal...

fabregas

Kalau Arsenal takde game...suami koi layan gak MU tu..tapi dia akan jadi penyokong kepada mana team yang menentang MU...alasannya...MU dah ramai sangat orang minat....kalau MU kalah ayat biasa..”padan muka MU” dan kalau menang “MU memang hebat la...”

Ok...for those yang follow EPL tu...apa kata korong drop undi kat poll yang koi buat kat side bar ni -> entri ni pulak koi sicky kan sehingga akhir bulan ni...dah undi kat sebelah nanti bagi komen kat bawah ni...kalau ade bajet...nanti koi buat lucky draw berdasarkan komen...aci tak??


17 comments:

Cik SHiNJU said... [Reply]

Kami penyokong Arsenal tidak setuju dan minta dibicarakan! Ahahaha... :P

nadzirah aqilah said... [Reply]

kiter x layan sgt EPL tapi bila org sekeliling sibuk dgn MU, makanya saya terjebak sekali menyokong MU (memandangkan MU pun kaler merah) hahaa

Solihin Zubir said... [Reply]

sy adalah penyokong tegar MU sejak azali.. heheh....
tak kira kalah menang, sy tetap setia ngan MU...
jatuh bangun tetap bersama.. haha..

tp mmg dinafikan..
kat kolej sy dlu pon, majoriti MU! hebat!

Nafisa81 said... [Reply]

@shinju>haha...semangat eh

Nafisa81 said... [Reply]

nadz aqilah>nasib baik takde team pakai pink...kalau tidak itulah team yg akak sokong
sz>dah tau dahhh...pernah baca entry sz dulu..

dwaty said... [Reply]

saya minat harimau malay jer... hehehe

mohammad said... [Reply]

minat piala dunia je..

yastro said... [Reply]

Koi layan Arsenal...he3!!

#Tp jgn tanye bebanyok...nti koi x leh jawab hex3!!!

AROL DSHW said... [Reply]

Cara-cara hantar tiket Nuffnang :

1) Login.
2) Klik 'Tukar Profil'.
3) Column sebelah kanan (Lain-lain Maklumat).
4) Scroll ke bawah.
5) Cari : Jika anda ingin mengubah nama penerima bayaran di atas, sila hubungi khidmat helpdesk kami 'di sini'.
6) Klik link 'di sini'.

Itu sahaja. Maaf, lambat. :)

ajumohit said... [Reply]

koi x layan bola, koi pon xtau..hehehhe

Nafisa81 said... [Reply]

koi tgk game yang best2 jer...

Cempakamelati said... [Reply]

Saya tak minat bole sepak, jadi tak sokong mana-mana..he he!

Sham said... [Reply]

koi dulu berkawan dengan alex ferguson tu...tu pasal sekarang ni kena sokong MU.kira nak jaga ati memberla...

Skype Crew said... [Reply]

skype pun sama ngn suami koi, skype akn tgk game MU tp xakn sokong MU sbb da rmi yg sokong MU..klu dorang menang mmg dorang layak sbb dorang mmg hebat..klu kalah kita boo aje..ehehe..

jgn mrh fans MU.. ;)

skype penyokong setia Chelsea sbb dlm bnyk2 team Chelsealah antara team terbaik yg dpt bagi saingan kpd MU...

MataHati @ MH said... [Reply]

saya kipas susah mati MU sejak zaman sekolah rendah lagi. asal ada game melibatkan MU, terus terpacak depan tv.

cemomoi said... [Reply]

koi tak brapa minat, layan sesekali bule le... sedak lagi layan badminton ke, takraw ke, mboh naik daroh tinggi

Anonymous said... [Reply]

ARSENAL!

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??