Monday, February 28, 2011

meniti hari hari terakhir di site...

minggu ni merupakan minggu terakhir koi kerja kat tempat kerja koi skang ni..hari terakhir koi kerja adalah pada 2/3/2011 atau pada hari rabu ini...camne ni..kerja baru belum dapat dah hantar surat resign..sampai tamat tempoh notis resign pun koi belum dapat2 lagi kerja.

kalau hari ni gaji masuk..insyaAllah hari ni hari terakhir koi kerja kat sini..hahah...koi dah takde hati dah nak kerja kat sini..kalau hari ni gaji koi masuk, maknanya esok koi kena menjalankan operasi 'jalan jalan cari kerja' dengan sepenuh hati, jiwa dan perasaan.

koi bukan tak sayang projek ni..koi jaga projek ni dengan penuh kasih sayang sejak dari mula lagi...tapi koi tak sanggup nak dengar ayat ayat berbisa drpd bos koi tu...sesetengah orang boleh tahan...tak kisah bos nak marah kerr...nak maki kerr..nak potong gaji kerr...tap koi tak boleh bersabar menerima...nak marah tu marahlah..tapi janganlah sampai mendoakan ketidakselamatan koi kat site....yg tu betul2 buat koi sayu hati..

alah koi berenti pon takde apa apa kesan pun kat syarikat dia yang besor lebor kaya raya gagah perkasa ni...koi ni umpama bijik lada di celahan gigi selepas menikmati sarapan pagi jer...ada tak ada sama aje...

sedih gak koi nak tinggalkan site ni...kat sinilah tempat koi mempraktikkan serba sedikit ilmu2 yang koi dapat masa belajar kat utm ni...lagipun keadaan sekitar tempat koi ni sangat selesa dan selamat..koi dah berada dalam kampus UTM ni sejak tahun 1999 lagi...sehinggalah sekarang..

esok ada interview jawatan penolong pengurus restauran pizza hut kat jusco taman u...koi teringin nak pergi..tapi en suami koi pasti tak membenarkan koi kerja dalam bidang f&b ni...atas faktor masa bersama keluarga dan cuti...tapi koi minat...koi yg salah ambik bidang masa belajar dulu2...tapi kerja macam ni susah juga..lagi banyak cabarannya...berdepan dgn karenah orang ramai yg berbagai bagai..huhu..lagi susah...

ingat2 dah berenti keja boleh ilang stress..tapi lagi stress bila dah berenti tak dapat kerja lagi..hahahah...oklah..koi kelaparan!dah tak boleh menulis lagi..makanan harus segera di cari...

8 comments:

Hisyam Muhibah said... [Reply]

tak payah terus nak cari kerja baru.. balik lah raub seminggu dua.. cuba ushar2 peluang kat raub.. buat bisnes apa yg patut..

cemomoi said... [Reply]

jaga lembu ati senang... marah kat lembu kang dia buat doono je

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

kak diana...buat home based biz la..
leh tgk anak2 skli...hehe...

xpe kalo ader pelaung cube je..chiayok ok !

nadzirah aqilah said... [Reply]

semoga pekerjaan baru memberikan sinar hidup yang lebih baik ntuk akak.. (^__^)

Cik SHiNJU said... [Reply]

Sesambil cari kije buat la biz on9..
Masyukkk...gunakan pgetahuan i.t aok ter...buat blogshop..huhuh..
Syg rasanye aok resign tp kala dah boss punye ayat bisa gitu baik blah yer dok..

Nafisa81 said... [Reply]

thanks all..ni tgh pikir2 jugak nak bizz apa ni...

ajumohit said... [Reply]

yan ko dh start cari keje ke? utk mengisi masa ko, aku tag ko join GA tau, ko start business kecik2 pon xpe yan, jual tudung ke, kain ke, mana tau ade rezki

ajumohit said... [Reply]
This comment has been removed by the author.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??