Friday, March 11, 2011

jom bizz...

Last weekend koi pergi belajar buat coklat kat BBU...persediaan menghadapi hari2 sebagai surirumah..hahaha...bolehlah koi buat biz handmade choc secara kecil kecil sama ada melalui online mahupun dari mulut ke mulut...skang tgh usha market dulu..pastu next week anak sedara sebelah en suami koi nak bertunang...so boleh la koi perkenalkan handmade choc koi untuk ditempah..muahahahha...berangan kena lebih..barulah ada semangat

kepada org sekitar kawasan skudai dan sama waktu dengannya..kalau nak belajar buat coklat ataupun nak menempah...pergi facebook..cari 'rafidah ani'...haa..bolelah kalau nak tengok2 dulu....naok order dengan koi boleh juga..koi bagi spesel price kapada follower...hhahaahha...sekali lagi berangan...sementara belum dapat kerja ni berangan kena macam2...esok2 kalau dah dapat kerja baru...takdenya dah nak tengok benda coklat tu...

tgh terfikir2 ni..cukup ke duit nak survive kalau en suami koi jer kerja sorang...memandangkan projek en suami koi pun dah nak siap...pulak tu kompeni beliau kerja takde buat projek lain kat jb...pening juge nih...buatnye tak dapat kerja lain kat jb...kena la ikut kompeni tu punyer projek kat luar jb..kl ke..penang ker...wahh..pening...perlukah aku kembali kepada kompeni itu??..TIDAKK....tak sanggup...tak sanggup...

pentingkan diri sendiri ke koi ni haa..patutnya koi pikir pasal keselesaan anak2...ekonomi keluarga..tabungan masa depan anak2...sayang pulak dengan gaji yang dah agak selesa ni...baru2 ni koi ada juga pergi interview lain tempat...yang kelakarnya...nak pengalaman sampai 2 ke 3 tahun...oklah...yg tu koi boleh comply pasal pengalaman tu..bila koi bagi harga sikit dah terjegil bijik mata dengar...nak yg berpengalaman..tapi nak murah...ambik bangladesh la kalau nak murah sangat...koi pulak nak setiap titik peluh koi dibayar dengan harga yang setimpal..skang ni bangla pun dah pandai demand tauu...

oklah..anak2 dah bangun tido..nak gi suap anak2 makan pulak..maklumlah..suri rumah sepenuh masa...muahahahaa..

0 comments:

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??