Wednesday, March 30, 2011

segalanya ku terima....

hari tu koi sibuk2 nak berenti kerja...skang koi dah dapat keja baru dah pu...walaupun kompeni tempat koi baru bekerja ni tak se'gah' kompeni lama..tapi dalam masa seminggu ni koi rasa agak bahagia di sini...

kalau nak banding memang tak patutla banding sebab kompeni lama tu dah bertapak lebih 10 tahun dalam dunia pembinaan...kontraktor kelas A...tempat koi kerja sekarang ni pulak kontraktor kelas F dan baru nak mula masauk area pembinaan...harap2 kompeni baru ni terus sukses...

koi suka kat kompeni baru ni sebab bos bos nye baik baik belaka setakat ni...bukan jenis bos yang double standard...aku bos! kau kuli buat cara kuli...bos baru ni memag sporting dan sederhana....

bos baru koi ni sbenarnya agak popular di penghujung tahun 1980-an dan awal 90-an...beliau pernah masuk final juara lagu 1989 dan 1993...dan nak tahu sapa orangnya..nama sebenarnya ialah Zahruddin Kamaruddin aka Ayai dari kumpulan Ilusi...tapi wajah dahulu dengan wajah sekarang terlalu berbeza sampai koi tak boleh nak spot tang mana ayai nye....

baru je seminggu kerja koi plak mc hari ni..tak tahu kena kenapa sejak semalam kepala rasa berat..lutut rasa lemah longlai..tekak mual..perut rasa sebu..masuk makanan, tak lama lepas tu mesti muntah...keracunan makanan agaknya...pagi ni ambik mc kat klinik..pastu balik umah rehat rehat jer..tak sia2 amik mc sebab hari ni dah tambah lagi satu penyakit..cherry berry la pulak...memulas mulas sakit perut.

koi harap kehadiran koi kat kompeni Dewana enterprise sedikit sebanyak dapat membantu dan berfungsi sepertimana yang mereka harapkan...kena kerja bersungguh sungguh ni,..no more blogwalking waktu kerja ..hahaha...



gambar dari utusan online

segan nak ambik gambar bos pastu taruk dalam blog...nanti digelakkan pulak dek bos...

9 comments:

  1. entah2 mengandung..
    hehheh..
    kirim salam boss ye..
    boleh suruh dia nyanyi secara langsung ni..
    hahha

    ReplyDelete
  2. ayai??? ilusI? ha'ah ek lame tak dengar cite psl dia.. akakpn tak cam muka.. kena carik balikla lagu2 dia...

    ReplyDelete
  3. kak..wat cite pasal kite bertige lahh,,huhuhu

    ReplyDelete
  4. kak diana>takdelah kak...
    kak yan>kat u tube ade
    liza>taknaklah..sengal jer

    ReplyDelete
  5. hai yan, alhamdulillah dpt jugak awok keje baru, awok mesti dpt sesuaikan diri tmpt baru kan, alah bisa tegal biasa...awok join GA jom ,klu free la ek

    ReplyDelete
  6. Ilusi? ooo..tau2..
    Semoga kompeni baru aok ni sukses
    dan naik ke kelas D-C-B-A..Amin..

    Muntah2? peknen la tu :P

    ReplyDelete
  7. wah.. kerja dgn artis.. hehehe...

    nway, tahniah dan selamat bekerja dgn rajin kt tmpt baru.. ;-p

    ReplyDelete
  8. koi pun sama begitu!!!
    dah jumpa org pahang disini..hehehexx

    latest post!

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...

Post Terhangat