Wednesday, March 30, 2011

segalanya ku terima....

hari tu koi sibuk2 nak berenti kerja...skang koi dah dapat keja baru dah pu...walaupun kompeni tempat koi baru bekerja ni tak se'gah' kompeni lama..tapi dalam masa seminggu ni koi rasa agak bahagia di sini...

kalau nak banding memang tak patutla banding sebab kompeni lama tu dah bertapak lebih 10 tahun dalam dunia pembinaan...kontraktor kelas A...tempat koi kerja sekarang ni pulak kontraktor kelas F dan baru nak mula masauk area pembinaan...harap2 kompeni baru ni terus sukses...

koi suka kat kompeni baru ni sebab bos bos nye baik baik belaka setakat ni...bukan jenis bos yang double standard...aku bos! kau kuli buat cara kuli...bos baru ni memag sporting dan sederhana....

bos baru koi ni sbenarnya agak popular di penghujung tahun 1980-an dan awal 90-an...beliau pernah masuk final juara lagu 1989 dan 1993...dan nak tahu sapa orangnya..nama sebenarnya ialah Zahruddin Kamaruddin aka Ayai dari kumpulan Ilusi...tapi wajah dahulu dengan wajah sekarang terlalu berbeza sampai koi tak boleh nak spot tang mana ayai nye....

baru je seminggu kerja koi plak mc hari ni..tak tahu kena kenapa sejak semalam kepala rasa berat..lutut rasa lemah longlai..tekak mual..perut rasa sebu..masuk makanan, tak lama lepas tu mesti muntah...keracunan makanan agaknya...pagi ni ambik mc kat klinik..pastu balik umah rehat rehat jer..tak sia2 amik mc sebab hari ni dah tambah lagi satu penyakit..cherry berry la pulak...memulas mulas sakit perut.

koi harap kehadiran koi kat kompeni Dewana enterprise sedikit sebanyak dapat membantu dan berfungsi sepertimana yang mereka harapkan...kena kerja bersungguh sungguh ni,..no more blogwalking waktu kerja ..hahaha...



gambar dari utusan online

segan nak ambik gambar bos pastu taruk dalam blog...nanti digelakkan pulak dek bos...

9 comments:

diana said... [Reply]

entah2 mengandung..
hehheh..
kirim salam boss ye..
boleh suruh dia nyanyi secara langsung ni..
hahha

Yan said... [Reply]

ayai??? ilusI? ha'ah ek lame tak dengar cite psl dia.. akakpn tak cam muka.. kena carik balikla lagu2 dia...

miss liza said... [Reply]

kak..wat cite pasal kite bertige lahh,,huhuhu

Nafisa81 said... [Reply]

kak diana>takdelah kak...
kak yan>kat u tube ade
liza>taknaklah..sengal jer

ajumohit said... [Reply]

hai yan, alhamdulillah dpt jugak awok keje baru, awok mesti dpt sesuaikan diri tmpt baru kan, alah bisa tegal biasa...awok join GA jom ,klu free la ek

Cik SHiNJU said... [Reply]

Ilusi? ooo..tau2..
Semoga kompeni baru aok ni sukses
dan naik ke kelas D-C-B-A..Amin..

Muntah2? peknen la tu :P

Nafisa81 said... [Reply]

takla..mana ade mengandung...

Solihin Zubir said... [Reply]

wah.. kerja dgn artis.. hehehe...

nway, tahniah dan selamat bekerja dgn rajin kt tmpt baru.. ;-p

ain dzaya said... [Reply]

koi pun sama begitu!!!
dah jumpa org pahang disini..hehehexx

latest post!

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??