Wednesday, October 26, 2011

Sakit gigi: Part 2

entry hari ni merupakan kesinambungan entry tahun lepas..selagi gigi geraham bungsu koi tu tak dibuang,..selagi itulah kesakitan yang koi alami ini akan berulang-ulang...tapi bila memikir ke kena operate gusi utk buang gigi tu...haduuu...takut bebenor koi...tapi dari sudut lain sampai bila pulak koi asik nak sakit jer...sakit gigi ni bukannya gigi tu aje yang sakit...dia punya sakit tu melibatkan komponen lain yang terdapat di kepala...bila koi sakit gigi, secara otomatik koi akan sakit kepala..sakit tekak nak menelan..sakit rahang mulut...sakit pipi..dan tak ketinggalan juge sakit telinga...rasa berdesing aje telinga koi ni...bila ada bunyi bising-bising..aau ada orang membebel tak habis habis time sakit gigi ni...mmg rasa macam nak melempang ajer


lebih kurang begitulah keadaannye gigi koi sekarng ni...gigi yang ujung yang tumbuh senget tu memang payah sikit nak dijaga..walaupun koi dah mengambil langkah berjaga-jaga..tetapi bakteria datang jugak menyerang...mungkin kerana koi tak pakai ubat gigi Colgate total kot...sekarang ni, gigi koi yang ujung tu dah pun berlubang...kalau makan minum menda yang sejuk sejuk cam eskrem ker..air batu ker...dia punye ngilu...huuuu...menangkap ke kepala...

oklah...tak matipun tak dapat makan eskrem tu...tapi yang paling koi tak tahan pulok sekarang ni..pertumbuhan gigi geraham bongsu tu telah menolak rakan rakannya sebarisan dengannya...yang ni lagi naya...tak pasal pasal lagi 3 batang gigi koi pun sakit juger...

kelmarin nak gi site kat Pontian, nak drive sendiri rasa tak yakin sbb denyutan sakit gigi yang adekalanya mencengkam jiwa...mujurlah koi memiliki suami yang penyanyang yang sanggup temankan koi ke site..

rasanya koi tetap kena pergi klinik gigi ni..kot2 doktor ade solution lain selain drpd nak operate...dalam bahasa biasa doktor akan cakap ..'minor surgery'...tak kiralah minor ke major ker...yang penting..mmg koi tak dapat bayangkan..gusi koi yang merah jambu ni...ditoreh toreh untuk keluarkan gigi..pastu dijahit...kalau dah macam tu..berapa lama pulak tu takleh makan???dah habis petua dah ni...ade yang kata taruk minyak cap kapak...bila koi baca kat kotak minyak kapak tu..dia kata untuk kegunaan luar sahaja...ade yang kata tabur dengah Panadol yang duhancurkan...huhu...pahit melepang wehhh...8 jam tak hilang rasa Panadol tu...kumur air garam la...abih tidak koi telan pain killer jer la..kalau tak jangan kata nak makan minum...nak telan liur pun sakit...tapi yang koi peliknya..pitching suara dok jeritkan si Umar berdua tu mainten pulak....hahaha...



0 comments:

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??