Thursday, January 5, 2012

Samsung Corby II

last night kuar makan roti canai...pasal hari awal lagi..pergi kedai henpon konon nak hantar repair henpon sony erickson koi yang dah rosak tu...org kedai tu check..dia kata...cable rosak..tepon sliding mmg akan rosak benda tu dulu kalau digunakan secara hyper active..kos nok repair pulak adelah dalam RM120...hmm..pikir2...baik tangkap hok baru aje..

selepas puas pikir dan keinginan untuk memiliki henpon touch screen dah tak boleh tertahan lagi..kome berdua pun sebulat suara memilih Samsung Corby II sebagai teman baru...nampok gayanyer umar berdua tak dibenarkan main henpon lagilah...sayang wooo...

henpon sony erickson yang dah tak berupaya mengeluarkan suara lemak merdu si pemanggil akan dijadikan sebagai mobile digital camera ajelah...ade 3 colour..putih, pink, kuning...dan semestinya putih akan menjadi pilihan...harga tanpa memory kad ialah RM299..dan kitorang request 2G punyer MicroSD...tambah dgn screen protector..semua sekali RM325...mahal tak??ker murah...??untuk kitorang yang punya banyak komitmen dan hutang keliling poket ni...ini adalah harga mampu milik untuk telefon la...kalau henpon tu lebih dari 500 ringgit memang kitorang tak akan belilah...







**gambar dr laman web samsung malaysia



nak tengok spec terperinci bolehla ke laman web samsung...telepon canggih manggih sangat...tapi manjang takde kredit pun tak guna juga ye dak..??hehehe....lagipun koi bukan jenis boleh menagadap internet kat telepon berejam jam lama...sakit kepala koi membaca tulisan kecik2 kat screen telepon tu...

6 comments:

ashrafi said... [Reply]

Assalamualaikum.

Kita beli ikut kemampuan sahajalah kan? :)

Salam ukhuwwah.

ataicha said... [Reply]

oh.. 299 tu promosi tanpa memory erk.. ingat dah skali.. hehehe.. so far okla tu... kalau mahal2.. tapi kalau xde kredit takde guna gak... :p

kalau add sebanyak Rm26 tu rasa dah murah.. sebab protected screen pun biasa dah RM15... memory 2GB dalam RM20...

cuma kalau jimat RM299 tu skali semua.. hehehe...

diana said... [Reply]

nak yang ada wifi..
yang ni ada tak??
tak pernah pakai samsung..

Cik SHiNJU said... [Reply]

Kalau puan engineer yg bergaji besor pun pakai hp bwh 500, apatah lg kami yg x berduit nih..huhuhu... ukur badan guna tali tape sdiri...kikiki ;p

Nafisa81 said... [Reply]

diana:ade wifi kak diana...

Nafisa81 said... [Reply]

shinju: gaji besar??aminnn....

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??