Wednesday, January 18, 2012

soseh soseh : Bos koi lagi..

hari ni koi nak jadik cam ruangan soseh soseh kat surat kabar pulak yer...nak kata mengata tak mengata..nak kata mengumpat tak mengumpat...

cuma bos koi ade la jugak merungut pasal sorang dua artis muda masa kat AJL Road Tour kat Angsana last 2 weeks...artis muda remaja tu punyelah sombong...abang ayai minta sign autograph untuk anak dia tak dilayannya...hohoho...siapakah artis itu...buat tak tahu sudah...tapi tak terkejutla bila abang ayai bukak story tu...hmmm...mementanglah abang ayai tu kelihatan macam pakcik2...bolayanlah..nampak cam takde kepentingan kott...

masa Road tour tu koi tak dapat pergi sebab balik kampung...balik kampung...ooooo...balik kampung....buat kuih bahulu....rasanya kali terakhir koi membakar kuih bahulu dah lebih 10 tahun yang lalu..kalau tak silap masa form 3 kot...masa tu pun dok pakai arang dangan sabut kelapa sebagai bahan pembakar,...sekarang zaman dah moden...apa barang pakai sabut..buat pedih mata jer...skang dah pakai electric oven...


tergelap pulak bahulu koi ni...maklumla...saya budak baru belajar..tapi koi tgk pakai oven ni cam lambat sikit masaknya...sebab masa zaman pakai dapur arang dulu...rasa nak mintak extra tangan jer...hahaha...


berbalik pada bos koi...baru2 ni abang Ayai ada dapat emel dari Fauzi Marzuki.. hmmm..lagu baru derrr....tapi belum ade lirik...melodi dgn nannnanananana jer....
tak sabar nak tunggu bos koi punyer single terbaru...

baru2 ni ade rakaman Apa Saje FBI...kalau tak silap FBI punyer tetamu tu dalam 4 orang...semua otai otai rock kapok...Abang Ayai, Saleem Iklim, Aris Ariwatan dan Ijam kumpulan Medicine...hah!memang kena la tu...tapi koi ni kan...rancangan Apa Saja FBI tu koi tak tau pun TV berapa...pukul berapa, hari apa...dan koi memang tak pernah tengok...koi pun tak minat sangat FBI so tak tertunggu tunggu la...cuma atas sbb nak tgk abang Ayai skang barulak usha2 pasal rancangan ni...

apasal koi suka citer pasal bos koi ni??koi suka pasal koi rasa bos koi ni baik orangnya...tiap kali naik opis dia akan tegur dan sapa kita..." dah makan?"..and pleasela jangan sesekali sebut belum...nanti dia akan membebel panjang keburukan melewat lewatkan waktu makan...dan kadang2 siap bagi duit suruh pergi makan..takpun siap call kedai makan kat bawah tu suruh bawak naik kuih2 ker..apa2 ker....pengalaman dia suka lewat lewatkan makan telah mengundang padah ke atas sistem peperutan beliau..sebab tu pasal makan jer..dia membebel panjang memberi khidmat nasihat yang koi dah dengar tak kurang 10 kali pasal jangan lewat lewatkan makan...



ni gambar yang koi korek2 dari CPU kat opis ni...Abang Ayai dgn Ramli sarip




yang kat tengah2 tu pun bos koi jugak..En Awie...huyyoo..keje kat Dewana ni...jumpa artis macam2..ada ayai..ada awie...haha..tpi Awie hok ni bukan penyanyi..dia pengurus kat kompeni tempat koi bekerja ni...pengurus peribadi Abang Ayai pun iye jugak kot,..sebab kat mana Abang Ayai ada..Kat situlah En Awie ada...kecualilah ada perkara2 yang memang tak boleh elak lagi dah...ni kalau bos bos koi tau ni...bising pulak nanti..korek cpu..pastu upload kat blog...sorry bos..cari makann...


4 comments:

ekinashikin said... [Reply]

siapakah yg artis yg kekwat itu..
sungguh sombong...huh!

cemomoi said... [Reply]

kot dia berlakon tu, buat-biat jual mahal nak sign. dunia artis, kan...

Yan said... [Reply]

sebenarnye... sebenarnyela kan.. akak dah lupa rupa ayai yg dulu.. hehehe
dia mmg org johor ke

Nafisa81 said... [Reply]

ayai mmg orang johor...

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??