Thursday, April 5, 2012

Si Manis berlapis...


mula mula tak perasan sapa yg dengan elly mazlein ni...bila tanya Abang Ayai..dia kata tu Haiza...yang nyanyi lagi Dangdut tu Dag Dig Dug...cantikkan dia sekarang..lepas dia cabut gigi besi dia tu nampak cantik sangat...tp ni bukan bermakna orang gigi berlapis tak cantik...biasanya orang gigi berlapis ni manis. kena pulak yang berlapis tu tang gigi taring kan...mmg manis...tapi kalau gigi berlapis tu sampai mencacatkan cara makan, penampilan, cara pertuturan..rasanya eloklah diperbetulkan.tapi nak perbetulkan..hmm...mahal tu...

adik bongsu koi menghadapi masalah gigi berlapis yang kronik yang mana gigi taringnya tumbuh lagi sebatang belakang gigi taring sedia ada.. susah nak jaga...nak kena cungkil semua sisa makanan yang terselit dan gosok betul2 sampai bersih...klinik gigi kata nak kena buat minor surgery untuk keluarkan gigi tu...oppsss...surgery...??tu yang dia takut sangat tu...

Alhamdulillah koi tak berhadapan dengan masalah gigi depan yang berlapis. Gigi depan koi, walaupun tu berapa lurus, tapi taklah sampai terkeluar dari landasan..heheh..apapun kalau muka je manis pun tak guna juga...pertuturan kena la manis jugak...tutur kata, budi bahasa, kalau tak terlalu manis pun takpe..at least menjaga adab agar tak kelihatan biadap atau kurang sopan di khalayak...

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Moga bertambah syg suami Haiza pd bininya... sbb makin cantik.

ekinashikin said... [Reply]

comel lagi time gigi dia berlapis dulu..tp mesti de sbb bg luruskan..
skrg nmpk mcm matang sikit da rupa dia..yg penting maintain cantik..

Nisa' said... [Reply]

Ni yang nak buat gigi lapis ni ;D Hehe, kidding.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??