Monday, June 18, 2012

Filing...?malasnya...

kerja mengemaskini fail2 ni mmg satu kerja yang malas dibuat..kalau kat rumah dia sama taraf dgn lipat kain baju la kiranya,,,mmg malasss....dah menimbun baru nak tgk..masa tu..nak asingkan ikut projek dulu..pastu asingkan jenis expenses...pas tu baru leh failkan...kalau nak senang sebenarnya..siap ajer terus kasik masuk fail..tapi kalau in tray tu kosong jer nampak macam tak busy  plak nanti....(sebenarnya mmg suka tangguh kerja)

paling pening bila ada bil yang takde kena mengena dengan projek boleh lepak baik punya kat dalam laci kita...bil bos entertain client contohnya...hahaha...(sebenarnya jeles bos tak ajak)....hari Sabtu hari tu koi dah mengemas semua bil, invois, dokumen dan pelbagai jenis kertas2 masuk dalam fail masing2...lapang sikit kepala otak koi ni tengok semua dah dah ada rumah masing2...

kononnya hari tu,...suruh budak praktikal refiling...buat cantik2...hampehh...tulisan luar fail ajer yg cantik...dalam...dia tak masukkan pun dokumen tu kat dalam ring kat fail tu...sekali koi tarik dr rak..haa ngkau...bom tebabo punyer berterabur...huhu...mmh koi maki cukup2 dalam hati....deyyya apa dey..macam ni ker buat kerja...hmmm....

orang yang buat kerja tu jer tahu mana nak filingkan semua dokumen2..kalau nak harapkan orang lain...hmmm...mmg tak cukup sifatla jawabnya...sbb kadang2 budak2 ni tak paham apa yang kita nak... kadang2 koi tak paham apasal susah sangat nak faham...mula2..tengok nama projek...pastu tngok bil apa...itu jer...kalau tak tahu tanyala..tapi bila kita cakap..."tak tahu, tanya"....10 kali dok tanya kita benda yg kita geram nak jawab...rasa nak jawab pakai kaki pun ada...

antaranya...
"kak, eja Sdn Bhd nak kena taruk titik ke tak payah?"
" kak, lepas Company Profile dah habis...yang tinggal Company Portfolio je"
"kak, diorang tak telefon pon saya bgitau fax dah dapat"...ayoyo..ko tak tulis kepada siapa dr siapa kkat faks tu...macam mana diorang nak tahu faks tu untuk sapa...jangan assume semua kompeni ada opis kecik macam kita satu faks masuk semua orang tahu faks tu untuk siapa....lagipun lepas faks follow up la....

hehe...ni dah macam luahan perasaan dah ni...adelah dulu sorang kerani kat opis ni...koi tak boleh bekerja dengan budak ni...mmg nak marah jer....sekali tu koi naik angin...koi hentak meja...geram dah tak tertahan dah...sbb kesengalan dia...byk kerja koi yg tertangguh. ingatkan ade kerani bolehla nak bermanja...rupa-rupanya harammmm....kadang2 koi cuba untuk jadi manager yg baik, tp kalau kita baik sangt...takleh tahan la pulak dia punya lemak....boleh tersumbat jantung koi. Bila koi garang2....sampai dah bertahun koi berenti...orang dok kenang lagi koi punyer garang tu....tu yang tak sedap tu....

eh citer filing tadi kan...okehla koi nak sambung kemaskini sikit2 lagi....wassalam.




4 comments:

Cute Mum said... [Reply]

huhu.. memang tak bestkan buat filing..lagi2 bila bil yang bos pergi makan tulis kat situ untuk staff.. sedangkan kita sikit pon tak dipelawa..
uyun takder assistant terasa nak ada pembantu.. tapi kalo jadi kes camnie, kita pon sakit hati.. baik buat sendirikan..

RazFiRa said... [Reply]

erk garangnyaa..takut la.. hehehehe

tp klu buat kerja acuh x acuh mestila nak marah ye tak?

AdiaLuze said... [Reply]

Assalammualaikum ...

Tatutnyeeee ... Ni mesti Bos kategori garang kaaann .. Huhhuhuhuu ..

Ardini Humaira said... [Reply]

ngeee filing memang liat la dni :D

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??