Thursday, June 21, 2012

Toolbox Talk


apa la diorang ramai ramai kat atas ni tgh buat..haaa...ni sebahagian dr kenangan kat tempat kerja lama..masa dulu site besar, so ada safety Board ke hapa gitulah..koi pun tak ingat sangat. So, tiap2 minggu pagi Isnin ada Toolbox Talk. Menda ni lebih kurang macam Safety briefing jer. citer2 pasal keselamatan kat site...penggunaan alat keselamatan...kepentingan menjaga keselamatan dan lain2 hal yang berkaitan dengan keselamatan. masa ni koi baru masuk kerja, so ade senior2 lain datang site untuk bantu koi kat site. lepas beberapa kali tengok diorang buat toolbox talk ni...pastu diorang dah tak datang lagi..koi handle sendiri jer...bukan susah pun nak bercakap depan pekerja ni...yang susahnye macam mana nak bagi kata2 kita tu dipatuhi oleh mereka...hmm cabaran besar sebenarnya tu...kadang kadang tu lagi panas hati bila kita bercakap kat depan...diorang dok menganjing kita kat belakang...cukup menduga iman di dada.

apapun koi bersyukur kerana banyak perkara yang dapat koi pelajari di site ni...

2 comments:

Aju Mohit said... [Reply]

emmm dulu masa keje ngn company laki aku kerja tu cengginilah, kul 8 pagi breifing, emm mencabar kan yan

ekinashikin said... [Reply]

betul..betul...ada toolbox meeting..tiap2 mgu nk pesan depa ni suh dtg..klu x kena penalty dari main con..muahahaha

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??