Wednesday, September 5, 2012

Berbuku di Hati

dah lama koi tak menulis kat dalam blog koi ni..ada takde pun takat copy -paste novel Cikgu Rania dari Metro Oline jer...sibuk yang teramat sangat!.Apa taknya..dah kena gegar untuk siapkan projek sekolah agama dan futsal ni...futsal ada masa lagi 2 minggu. Sekolah agama pulak ada masa lagi 1 bulan. Memang susah hati jugak la nak aturkan semua kerja dan barang2 kat site. Ditambah dengan hai yg merusuh ini...rasa macam dah tak tertanggung lagi dah beban ni..

Koi rasa macam dah kurang gembira bekerja di sini apabila melihat kejadian kejadian di sekeliling...yg begitu..yg begini...fitnah berserakan...caci maki berterbangan...umpat nista..hasutan...dah seakan menjadi halwa telinga pulak. Aidunlaikit!!

Koi rindukan suasana yang dulu-dulu tu...tapi kita takkan senantiasa dapat apa yang kita impikan dalam hidup kita. Satu demi satu dugaan yang datang untuk mereka dan koi sebagai pemerhati hanya mampu melihat. Apapun koi harap...walaupun keadaan tidak akan jadi seperti sediakala...asalkan tidak terputus silaturrahim itu...memadailah.

Okeh..lupakan episod duka nestapa. Koi kena berhempas pulas lepas ni...Cuma kadang tu terasa sangat penatnya sampai letak kepala sedar sedar dah pagi. Mana tak penat...koi buat sebutharga..koi carik harga barang..koi riki barang kat hardware...koi nak cari subcon..koi nak buat bajet...koi nak buat paperwork...semuanya koi. Macam nak mintak kakitangan extra...hahah dah macam tuhan kaplamyenge la pulak nnt kalau ada byk tangan. Maksud koi sebenarnya nak minta extra staff la yg boleh buat kerja purchasing tanpa arahan sepenuhnya.

Koi rasa susah hati sgt ni...site tu nak kena siap premix dalam masa kurang 1 bulan ni...mau tak rusuh. banyak lagi nak kena buat tu..kerja pagar...repair longkang...parking kereta guru, parking basikal murid, tempat menunggu, laluan berbumbung, banyak lagi yang nak dibuat ni...dah seminggu budak2 kat site minta barang koi asik lupa je. bila budak2 order koi tulis kat buku..esoknya buku tu koi tak sempat nak bukak pun sebab esoknya sibuk dgn site futsal pulak. Okay, esok pagi2 nak kena order pintu untuk Pump Room, Suction Tank, Batu aggeregate, batu angin, simen lagi 50 beg, tiletrim, pagar chain link. Okeh sesapa yg terbaca sebelum kul 12 tengahhari 5hb sept 2012, tolong ingatkan saya di talian 0197793897 untuk order barang2 ni semua.

Meeting dgn main contractor last week memang menyakitkan hati. tapi apa nak buaat, dah kita amik sub dengan dorang, terpaksalah tterima hakikat yang kita ni pecacai. tukang angkat najis diorang. Kalaulah kome dapat siapkan sekolah seperti yg dorang nak...tapi bila dtang bab payment dorang nak main tarik tali pusat...koi nak bakor sekolah tu...mula mula koi nak telepon boboiboi halilintar...koi nak suruh dia bakor sekolah tu pakai keris petir dia...pastu suruh pulak boboiboi taufan tiup semua abu abu dan habuk2 hasil pembakaran tu. hahahaha....lepas tu..koi nak panggil Raksasa tidur...koi nak suruh dia masukkan staf staf main cont yg kerek kerek tu dalam buih buih mimpi,....agak agak kerek dia tak hilang...koi nak panggil gopal pulak...nak suruh gopal jadikan staf yg kerek tapi tak tahu apa apa tu jadik kuih koci mak timah... hahahahahaha...lepastu..tapak sekolah tu akan aku dirikan sebuah kapal angkasa adudu siap dgn kokotiam Tok Abah.
#kuat juga pengaruh katun kepada mak bapak rupanya..


ni kena cadangkan bos buat solat Hajat berjemaah ni...Mudah mudahan Allah lapangkan jalan untuk kami siapkan projek ni..Insyaaallah..

2 comments:

RazFiRa said... [Reply]

fuhhh banyaknye keje.. bace pon pnat.. smoga dipermudahkan hendaknyeee

LydSunshine said... [Reply]

pengsan pat kali kalo koi yg kena buat keja2 tu. Bz pedooh. Pastu sumpahan boboiboy tu jngan la aok buat ye. Nanti kesian ada org jadi kuih koci.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??