Thursday, February 14, 2013

Cuti Raya Cina 2013

Cuti Raya Cina tahun ni tak rancang pun nak ke mana2...semuanya last minit jer. Balik kerja hari Jumaat terus siap2 dan balik Segamat dulu. Dari JB ke Segamat ikut jalan lama, tak ikut highway pun pasal En Suami malas nak main brek emergency jer nnt. 

Bertolak pukul 8.30 malan sampai Segamat dalam 12.30 malam. huh...boleh tahan jugak lamanya. Biasa dalam 2 jam setengah jer.  Petang Sabtu baru bertolak ke Raub. Sampai Raub hari pun dah malam. Dari segamat takde la jammed sgt...bila turun highway karak tu...terus stuck kat bandar Bentong...haiyyaaa....bila nak ade jalan yang takyah masuk bandar Bentong ni. Jammed rabak. Polis bersepah-sepah sana sini jaga jalan, taruk kon pembahagi jalan, bagi arahan, berdiri tgh jalan ...kesian Encik-encik polis ni yer..orang semua sibuk bercuti they'll sibuk memudahkan urusan percutian orang awam. Thanks yer En Polis Bentong.

Dari Bentong ke Raub taklah jammed sangat tapi kenderaan bergerak perlahan la...sampai Raub pukul 9 lebih. Kira okaylah. Esoknya Encik Suami tanya nak gi mana-mana tak?? Dia ajak gi Cameron Highland...malas ah..koi dah merajuk sebab dulu koi pernah ajak dia taknak gi...haha...dah petang tu koi ajak gi rumah kakak koi kat USJ. Dia tak berapa berminat sangat nak ke rumah kakak koi ni, tapi layankan koi aje. macam2 buah tangan yang bapak koi kirimkan kat kakak koi...hehe...

Sampai USJ sempat jugakla pusing2 kat area USJ 9 dan taipan. Sekadar mengulit kenangan la konon. Tengok kedai Shakey's Pizza tempat koi pernah buat part-time dulu dah dah tutup dan diganti dengan kedai Ipoh Chicken Rice. Pagi Isnin dah nak balik Raub balik...Raub dgn KL tak jauh sgt...otw nak balik tu singgah la berjalan-jalan ke ZOO NEGARA...

mahal jugak kos nak masuk rupanya...tapi takpelah untuk binatang2 dalam tu...cuma tak berapa syok sebab si Abang Mukhlis sakit perut cirit birit la pulak. Dah dipakaikan diapers, tapi dia pulak tak selesa...kejap2 ajak ayah pergi toilet...last2 tak larat nak jalan ajak balik...aiyyoo... belum puas lagi jalan. Si adiknya belum puas tengok binatang tak nak balik...yang si Abang mengaruk nak balik sebab tak sedap perut.

Pujuk adik pergi beli souvenir patung harimau baru dia nak balik. Naik kereta, minum susu terus tidor pasal kat rumah kakak koi si adik tak dapat tidur. Dia dengan ayah dia memang geng sikit, tak kerasan duduk rumah orang. 

Koi dgn mak koi dan Si UmarMahfuz





yang geramnya, bawak kamera, tapi charger tak bawak. Sempat snap sekeping aje pastu bateri habis. Gambar yang ni pakai henpon jer. 

Kitorang Balik ke JB balik hari Selasa pasal hari Rabu dah kerja. Punyalah sakit2 badan pasal lama sgt dalam kereta. Bila lagi nak berjalan ke rumah adik beradik sedara mara kalau bukan time cuti macam ni. Tapi bila time cuti, jalan mmg sesak betul2. 

lepas ni tunggu Cuti hari Raya Puasa pulak untuk balik Raub ye mak...

3 comments:

diana said... [Reply]

tiket nye mahal masa hari cuti je kot..

LydSunshine said... [Reply]

Mahal berapa RM? Tak tau dah rate sekarang. Sempat jugak pegi zoo tgh boyot2 tu. Heheh.

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Bestnya jenjalan gi Zoo. Lama kita tak gi zoo.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??