Friday, March 22, 2013

Gambar Kerja Cerucuk

Yang kren tu tengah angkat namanya 'spun pile'. Pile ni bentuk bulat dalamnya berlubang ala-ala bentuk batang paip.

Yang macam sangkar kat tengah2 site tu besi untuk buat pile cap / tukup cerucuk. Oleh sebab ni adalah kawasan basement, kawasan ni rendah sikit dr tanah sekeliling, oleh itu kawasan ni memerlukan penahan di sekelilingnya. Besi yang tahan tanah keliling tu kita panggil 'sheet pile'

Siapa boleh teka site ni kat mana?

Gambar spun pile lagi...haha...memang takde entry...

takde modal nak update sama tengah nak clear kamera..belasah la upload gambar kat site ni yer..buat cuci-cuci mata. Koi dah penat cuci mata dengan peluh menghadap kerja piling yang tak seronok langsung ni.
Tak seronok sebab terlalu panas. masa kerja tu kan..terbayang air tebu, air kelapa, cendol pulut, mandi sungai air gunung...huuu...sejuk....Oh Ya Allah...kenapalah koi ambik jurusan kejuruteraan Awam ni ye???

Kepada adik adik yang baru amik result SPM semalam...yang bergelar gadis gadis tu takyah la amik jurusan kejuruteraan awam ye...panas dik...hitam...berkilat...mekap cair...kasut kotot berlumpur...Ambiklah jurusan yang selayaknya bagi seorang wanita. Banyak lagi cabang ilmu yang boleh dipilih.

2 comments:

Kesuma Angsana said... [Reply]

serius KA paling x suka berada di tempat2 cam ni.. seriau lah !

diana said... [Reply]

ok pe..yang suka lasak2 tu..dari dok opis memanjang,mengantuk pulak nanti..hehehe

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??