Friday, May 10, 2013

Menghitung hari :Part 2

Kelmarin bos panggil, bagitahu yang khidmat koi tak lagi diperlukan selepas ni...hmmm....sedih ke koi...susah hati ke koi...ntahla...perasaan bercampur baur. Perancangannya memang nak cari kerja baru after deliver..yelah company pun dah takde projek besar cam dulu..yang ada projek2 kelas F jer. Kelas F bawah RM200k. Tapi bukan senang nak dapat projek RM199k..memang takde pun. Ada yang RM19,000.00...ada yg 20 ribu...ada 50 ribu..5 ribu pun ada. Camne nak bayar gaji koi. Koi pun kadang2 terasa yang koi ni menjadi satu beban kepada bos. Oleh kerana bos dah bersuara dulu, koi takyah la cakap pape lagi kan.

Janjinya koi bersalin bos akan bayar gaji ikut cuti bersalin...okeh...takde hal. Dulu ada projek buat sekolah agama...sekarang dah takde lagi buat sekolah agama tu. Dah taknak buat lagi dah. kenapa taknak buat?? Ntahlah...tak campur plak kenapa tak nak buat lagi dah.

Koi ingat nak start cuti awal sikit dengan keadaan kesihatan koi yang tak berapa sangat ni. Jalan jauh sikit...perut akan rasa sangat sakit. mencucuk-cucuk. Nak mengukur pun dah tak seronok. Kaki kanan koi pulak kalau nak angkat masuk kereta kena bantu dengan tangan. Sendi paha ni rasa sakit sakit bila nak angkat kaki kanan. Betul-betul tak syiok.

Dulu masa anak nombor dua, koi cuti start 11 Ogos..bersalin 19 Ogos. Lebih kurang seminggu la tersadai kat rumah rehat-rehat mengumpul tenaga.

Koi nak start cuti start 20 Mei ni. jangkaan bersalin 31 mei. Kiranya adalah balance 10 hari untuk rehat-rehat kat rumah. Mak koi kata nak datang jaga koi beranak...hehe..kecik tapak tangan, stadium larkin koi tadahkan. Datangla mak...Anakanda mu ini ingin sekali bermanja dengan mu...hahaha...

3 comments:

Hema Octovia said... [Reply]

salam jumaat,
moga selamat melahirkan baby baru nanti...

CoCo said... [Reply]

as salam jumaat.. semoga selamat semuanya nanti yea... best tu mak datang jaga time pantang bleh manja lebih lebih :)...

diana said... [Reply]

TAK PE LA..TAK KERJA BOLEH DOK RUMAH REHAT..TAK YAH FIKIR PASAL KERJA LAGI..DAH HABIS PANTANG NANTI BARU FIKIR BALIK..

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??