Thursday, May 9, 2013

Susahkah reply emel 'Terima Kasih'???

Koi ada iklankan untuk jual softcopy Jadual Kadar Harga..tapi bukanlah koi nak berniaga sangat dengan ilmu ni pun..walaupun dulu koi beli juga dengan orang. Adalah 3 kali kot yang betul-betul koi mintak duit sebelum forward file softcopy. Itupun RM10 je utk 3 Kadar Harga. Masa koi beli satu softcpy ada yang RM10..ada RM20.

Lepas tu...ada juga yang koi bagi nombor akaun GAZA la...nombor akaun orang-orang yang memerlukan bantuan...tapi lepas koi forwardkan softcopy tu..senyap. Koi tak tahu diorang ni dapatke? tak dapat ker? tapi kalau tak dapat bukak dah bising2 suruh forward dalam bentuk pdf pulak. Lepas dah fwd dalam bentuk pdf tu senyap...takde pun cakap dah dapat buka ke? tak dapat lagi ke...

ada sekali tu...budak tu tanya harga berapa untuk dapatkan softcopy ni? koi tanya dulu...4 softcopy ni RM 10 boleh? dia jawab "eleh kat scribd boleh download free la"..la pulak. tadi tanya...bila koi jawab dia jawab gitu pulak. macam2 ragam manusia ni kann....

tapi sekarang ni...bila diorang tanya-tanya koi forward ajer tanpa banyak soal...cuma bila kita dah forward tu, bila dah dapat...cakaplah..."tq kak. dah dapat". Sepotong ayat tu dah cukup buat koi gembira kerana dapat membantu mereka yang memerlukan. Diorang emel tanya pagi...petangnya koi dah forward. Tapi bila dah forward, senyap terus. Koi ni tertanya-tanya...dapat bukak ke tak sebab softcopy tu koi dah compress untuk muatkan dalam satu emel. kalau tak, satu file satu emel. Tapi koi anggapkan dapatlah tu...bila dah dapat..ucap "fuhhh...nasib baik dapat"

3 comments:

Namee Roslan said... [Reply]

kak koi...sabar ok. namee pun selalu kena. dekat email jugak. tanya macam2..tanya pendapat cinta tanya macam2..kita pun dengan rela hati lah jawab...pastu tak balas langsung.

Aju Mohit said... [Reply]

yelah terima kasih pun susah nak ucap, free je pun kan hmmm mcm2 hal diorg ji

nini said... [Reply]

hehe...sabar yer kak..len orang len perangainya...haha

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??