Wednesday, July 2, 2014

A atau AB?

Citer check up 25 Jun. .

Dah dua kalu ambil sampel darah..
Dua kali juga darah koi bagi result AB +
Sedangkan sejak dulu dulu darah A+
Boleh pula misi tu cakap...
Kadang kadang mmang boleh bertukar...
Doktor pula bg soalan...
Pernah buat pemindahan darah sebelum ni?
Ish doktor ni...
Kalau koi buat pemindahan darah sekalipun...
Mestila dimasukkan dalam badan koi tu darah dr group yang sama kan....

Yelah...risau juga kann..
Buatnya terjadi sesuatu yang tak diingini dalam labour room dan perlukan tambahan darah...
Disumbatnya koi dengan darah AB...
Kan haru jadinya..

Then..misi suruh chek hb darah di makmal..
So kesempatan tu koi ambil untuk jumpa ketua kat lab tu...
Merendah diri sikit la...
Bagitau...yang koi ni tak belajar bio...
Boleh ke group darah kita bertukar...

"Tak boleh puan...dari lahir sampai mati...mmg tu la jenis darah kita..."

"Ha...saya ni dari lahir darah A...alih alih check up anak ke 4..jadi darah AB..."

Terus diambilnya buku merah tu...tgk result...ish...
Tanya soalan macam macam...

"Encik...sya ni dah doblas kali derma darah. .3 kali bersalin...takkan la 15 kali orang salah grouping darah saya..."
(Saya tipu ok...untuk sedapkan cite kat orang lab tu..saya derma darah 2 kali je...lagi 10 tu mark up ajinomoto)

On the spot...
Cucuk jari lagi sekali...
Yang mula2 tadi check hb...
Pastu buat grouping darah...koi tengok je la...
Heh...dapat pun result A...

Koi kuar makmal...hantar buku merah tu kat bilik misi...
Orang lab tu datang lak kat bilik misi tu...
Suh ambik sampel darah lagi sekali...
Yang official katanya...
Aiii...group darah je la...3 kali amik sampel?
Bagussssss...

Sambil tu orang lab tu bebel kat budak budak dia depan koi yang tgk cucuk ambil sampel darah tu...
Katanya...sebelum ni pernah macam ni...
Hospital yang detect...
Perkara tu dilanjutkan hingga ke kementerian. ..
Tiap kali meeting disebut diungkit...
Nasib kali ni patient sendiri datang lab...hehe..
Tgk...bagus tak pesakit camni....

Lepas ni jgn yg official salah lagi dah la..

6 comments:

Nad MamaZN said... [Reply]

akak, akak preknen ke?
bestnya...! bila due?
doakan saya gak ek..nak peknen gak lagi hehehe...

mama ka0ri said... [Reply]

hoh..kita pon terkejut...takkan group darah boleh tukar2..haha..

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Miracle!!.
First time dgr Dik Non!

Aju Mohit said... [Reply]

ya allah check darah je pun smpi mcm tu sekali, kalau kes kritikal tu macamanalah kan yan, semoga ko sihat2 je yan, makan vitamin tau

Rohani Hashim said... [Reply]

huii scary jugak kan kalau trsalah mcm tu bahaya...

dah berapa bulan sekarang?

Azlan Strider said... [Reply]

saya pun dah lupa darah saya type apa sebenarnya..hehehe

Regards,
-Strider-

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??