Wednesday, July 16, 2014

Yeyay...tupperware...

Tupperware kecik kecik ni loi beli utk boh kuih raya...
Balang balang kuih raya yang sedia ada tidak lagi sesuai digunakan...
Almaklumlah...
Lasykar lasykar kat rumah ni...
Memang super hero belaka...
Daripada balang kaca tu jadi takleh beza dengan serdak kuih...
Baiklah kita ambil langkah berjaga-jaga...
Juga ambil langkah berjimat cermat...
Kerana bekas ni koi beli pre loved. ..atau dlm bahasa lainnya...2nd hand.
Beli kat group prelove and second hand di fesbuk..
Nak beli yang baru..mahal kot...
2nd pun takpe...
Raya bukan bermakna semua serba baru...
Oh ye...
Ni first original tupperware yang koi miliki...
Selama ni pakai tipuware ajo...
Katalog tupperware pun koi tak pernah usha....
Takut terguda...
Hahaha....

3 comments:

  1. Tidak dinafikan jenama Tupperware memang lasak. Sudah 3 tahun saya guna bekas Tupperware untuk mengisi kuih Raya Itu pun dapat hasil pemberian kelab kebajikan syarikat.

    ReplyDelete
  2. Kak Mirror dah jarang beli tupperware, Nafisa... sbb jiran sebelah rajin bagi tiap taun (hamper raya sebenarnya). Kumpul2 dari setahun ke setahun, akhirnya jd byk plak.. hehe.. syukur.

    ReplyDelete
  3. cantek gak tu..
    tahan lama pun ye jugak

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...

Post Terhangat