Thursday, August 14, 2014

Teringin semperit

Masa raya ari tu...
Koi ada buat sistem barter kuih raya dgn anak sedara...
Dia buat semperit susu...
Koi bagi dia coklat ketupat...
Tah camne boleh tertinggal pulak balang semperit susu tu kat kampung...
Huhu....
Meranalah koi terkenang kenang akan kesedapan semperit susu tu...

Koi jumpa resepi semperit susu kat fb...
Screenshot dulu...
Cekonon leh buat nanti...
Tapi...lecehnya nak buat kuih kena bakar bakar ni....

Semalam...gi angsana..
Banyak org jual semperit. ..
Tapi harga rm25 utk 30 biji...
Eheheh...
Memang mahal ke kuih ni?
Nak beli....kot tak sedap kang. ..
Sampai raya tahun depan tak habis koi punya bebel....
Tengok bahan bahan sikit je...
Tapi harga mak.. aihh...
Tak taulah kalau dia pakai susu kambing gurun jantan berperisa epal hijau ...
Tu yg jadi mahal ngat tu...
Nampaknya kena rajinkan diri juga untuk buat nih. ..
Kalau tak kang...
Ngences jugak budak dlm perut ni hahaha.....

4 comments:

mama ka0ri said... [Reply]

kita tak makan semperit ni..sebab lak lalu makan susu..haha

budak lam perut? preggy yer? tahniah..:)

nita said... [Reply]

la..akak pun dok copy kat google resepi semperit ni, lupa dah resepinya sebab last buat zaman kecik2 dulu..

rajin copy resepi buatnya tak rajin lagi..

budak dalam perut??? awak preggy ye..tahniah!!

Nafisa81 said... [Reply]

Dah 8 bulan dah pun..

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Rajinnya nak buat. Kak Sam pernah buat sampai lenguh2 tangan memicit acuan tu. Tros tobat tak buat lg sampai skrg.. Hahaha.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??