Thursday, August 14, 2014

Teringin semperit

Masa raya ari tu...
Koi ada buat sistem barter kuih raya dgn anak sedara...
Dia buat semperit susu...
Koi bagi dia coklat ketupat...
Tah camne boleh tertinggal pulak balang semperit susu tu kat kampung...
Huhu....
Meranalah koi terkenang kenang akan kesedapan semperit susu tu...

Koi jumpa resepi semperit susu kat fb...
Screenshot dulu...
Cekonon leh buat nanti...
Tapi...lecehnya nak buat kuih kena bakar bakar ni....

Semalam...gi angsana..
Banyak org jual semperit. ..
Tapi harga rm25 utk 30 biji...
Eheheh...
Memang mahal ke kuih ni?
Nak beli....kot tak sedap kang. ..
Sampai raya tahun depan tak habis koi punya bebel....
Tengok bahan bahan sikit je...
Tapi harga mak.. aihh...
Tak taulah kalau dia pakai susu kambing gurun jantan berperisa epal hijau ...
Tu yg jadi mahal ngat tu...
Nampaknya kena rajinkan diri juga untuk buat nih. ..
Kalau tak kang...
Ngences jugak budak dlm perut ni hahaha.....

4 comments:

  1. kita tak makan semperit ni..sebab lak lalu makan susu..haha

    budak lam perut? preggy yer? tahniah..:)

    ReplyDelete
  2. la..akak pun dok copy kat google resepi semperit ni, lupa dah resepinya sebab last buat zaman kecik2 dulu..

    rajin copy resepi buatnya tak rajin lagi..

    budak dalam perut??? awak preggy ye..tahniah!!

    ReplyDelete
  3. Rajinnya nak buat. Kak Sam pernah buat sampai lenguh2 tangan memicit acuan tu. Tros tobat tak buat lg sampai skrg.. Hahaha.

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...

Post Terhangat