Tuesday, September 16, 2014

Kembara mengandung kembar :2

15 September 2014

Koi ada appointment kat SCOG, HSA..
sepatutnya dtg utk scan perkembangan baby dlm perut je...
Tapi tekanan darah naik lagi...
Hai...asal datang spital je...
Darah naik...
Masuk wad lagi...
Kali ni berjaya menempatkan diri di kelas 1...
Bukan koi memilih sangat...
Tapi kondisi kelas 3 kat hsa ni sangat teruk..
Rata rata orang akan bawak kipas meja milik sendiri..

Dah masuk wad...
Rehat rehat sikit...
Drah dah turun sikit...
Barulah pergi scan...
Scan 2 minggu lepas sorang breech sorang cephalic. ..
La ni dua dua cephalic. ...
Tapi masakalah nya...baby yang saiz kecik berada paling hampir dgn uterus...

Doktor kata...
Kalau ini kondisinya...
Takleh bersalin normal...
Huhu...
Sedih sekali menerima hakikat yg perut koi akan dibelah belah..

Koi juga menerima injection dexa untuk matangkan paru paru baby...
Injection ni dua dos...
Dos kedua selang 12 jam dos pertama...
Rasa injection ni...wuhu..
Amatlah menyeronokkan...
Berpaut la padang besi penghadang katil sekuatnya...
Dos pertama pukul 5 petang...
Sister yang lagi 2 bulan nak bersara yang bagi injection...
Walaupun sakit...dia ajak berbual bual sampai ubat tu berjalan...
Katanya...dos ni pekat...
Sebab tu rasa sakit masa ubat tu mula mula masuk...

16 September 2014

Pukul 3 pagi nurse kejut nak amik tekanan darah...
Kul 5 pagi kejut lagi nak inject dexa dos kedua. ..
Padahal dah tak tido lepas kul 3 tu
Sakit sungguh injection ni...
Pastu tertido...
Sedar kul 7.30...nurse dtg kemas katil

Pastu pagi pagi doktor dah round..
Koi tanya...bila boleh balik...
Dia kata...
tunggu sampai bersalin...
Next week...
Tarikh jangkaan czer 22 hb 9
Koi pun giat la buka blog pasal bersalin czer...
Pantang czer...

Hadoi....
Koi memang takut...
Takut sebab lambat sembuh kan....
Walaupun ramai yang kata tak sakit...
Dia bagi bius. ..
Bagi ubat tahan sakit...
Kalau anak sulung lainlah...
Koi ni ada 3 anak yang perlu diuruskan secara total...
Yang no 3 tu...
Belum pandai jalan...
Lepas tu yang nak keluar ni...
Kembar plak tu...
Mestilah risau...

Kalau bersalin normal...
Sakit teruk dalam labour room...
Balik rumah...mandi herba herba. ..
Urut urut...
Dah boleh joget lambak...hahaha
Pasrah ajelah...
Yang penting selamat...

Tadi petang budak budak datang....
Ayah dia bawak...
Tapi budak kecik takleh naik ward..
Kenalah mama dia diusung dengan wheelchair ke bawah...
Rindunya kat anak anak

Tengok tengok...si Aril dah rambut pendek sikit...
Tapi bercapuk sikit la...
Ayah dia kata tak reti diam...
Yang si nombor 2 tu pulak
Buka laci kat meja jahit...
Ambik gunting sendiri..
Krakkk...gunting rambut sendiri...
Dah jadi pulau kat atas kepala...
Hai la anak....
Macam macam....

2 comments:

Razfira said... [Reply]

comel..

Yang penting selamat semuamya ye InshaAllah

LydSunshine said... [Reply]

yan, bila koi baca hok aok tulih ni koi jadi berdebor plok nak pregnant lagi. kenna suntik, pastu baby breech kena czer. koi takut wei. untungnya aok nnt dpt 5 anok. koi do'okan aok akan dipermudahkan semuanya.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??