Monday, October 13, 2014

Aktiviti di kampung

Uolls ada tak aktiviti macam ni kat rumah?
Kat kampung ada?
Haaa....koi baru jumpa aktiviti ni kat kampung en. Suami...
Kat kampung koi ada la juga van bergerak ni..
Tapi jual groceries bawang bilis je lahh...

Yang ni jualan nya spesel sikit...
Ala ala pasar malam sikit...
Ada besen..baldi..tudung saji..tikar...
Hanger baju...penyapu..mop..
Tipuware...periuk..cerek...set pinggan pun ada...
Kalau nak beli barang yang pelik sikit..
Order je...next month apek bawak...

Belian pulak boleh dibuat secara cash atau kredit pun boleh. ..
Tapi terms kredit harga jadi mahey la sikit...

Asalnya...
Orang kampung kan takde kereta...
Banyak yang pakai motor je...
Jadi apek ni sebagai solution untuk mendapatkan barang barang keperluan bersaiz besar...
Pulak tu apek ni bagi berhutang...
Memang sempurna bagi penduduk kampung yang bergaji selang selang hari ni...

Memang kehadiran apek ni agak dinantikanlah...
Kalau ada barang nak beli mmg dinantikan...
Kalau takde barang nak dicari..
Tinggal hutang je yang nak dibayar..
Mmg berharap apek ni jangan datang...hahaha

Gambar hiasan:
Kakak ipar koi sedang berurusan dengan dengan apek

4 comments:

Rohani Hashim said... [Reply]

Kt kampung hany ada jugak.van jual brg2 makanan la dan brg basah. Ikang ke kopok lekor ke,kuih muih ker. Mmg dinantikan sbb kadang2 malas nk keluar g bandar kan. Besh sbnrnya tgk kan...

nita said... [Reply]

rasanya cam tak pernah jumpa van menjual barang2 ni selalunya barangan runcit je..pandai apek ni berniaga..

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Apek2 van x pernah jumpa. Kalau pakcik bangla punjut carpet ada la kat kg.

LydSunshine said... [Reply]

takde plak apek yg jual mcm ni. kalo pakistan tu ada la. order je apa2 pun, nnt dia bawak pastu bayar ansuran. hehe.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??