Wednesday, December 17, 2014

Moh kita berkebun..

Hah..nilah teman baru koi...
Memandangkan sekarang ni musim hujan...
Koi takyah bagi full attention pada dia...
Pandai pandailah dia menjaga diri...
Koi beli dari nursery bergerak...
Ya...nursery bergerak...
Ia adalah sebuah lori 3 tan...
Yang dipenuhi pelbagai jenis benih semaian...
Ada pokok buah..ada pokok bunga..ada orkid...
Ada pokok herba juga...
Baja dan racun serangga juga ada...

So...dengan senang hati koi beli pokok longan...
Dan Ahboi tu juga dengan rela hati tolong cangkul tanah dan tanam belakang rumah koi...
Belakang rumah koi ada serai baru nak up...
Juga kunyit bonglai...serta pokok ubi kayu...
Tu tanah sekangkang kukang sebelah kiri...
Kalau view belah kanan ada pokok pandan je...

Koi juga beli benih pokok limau nipis...
pokok durian belanda...
Beli baja untuk pokok mangga tua depan rumah koi ni...
Beli racun siput...
Dan beli racun ulat...



Pandai betul apek apek ni berniaga...
Kat nursery bapak dia jaga..
Dia plak loading benih semaian atas lori...tekan hon je..
..bip bip....bip bip....bip bip...
Sekali surirumah cam koi ni tahan...
Dah lepas duit diesel 3 hari..

3 comments:

nita said... [Reply]

wah... bestnya dapat berkebun, saya tanam seraipun tak up2.. takde sapa nak jaga.. :P

Sham said... [Reply]

Pande aok bkebun ek..umoh koi ni masalahnya xde tanah doh...

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Rajin pulak cik adik sorang ni.. dgn menjaga twin lagi. Tu yg cik abg makin syg.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??