Tuesday, August 25, 2015

Birthday prank..

Semalam...
Masa tgh sapu beranda rumah..
Dengar remaja perempuan jerit jerit lalu depan rumah...
Koi ingatkan kenapa...
Rupanya ada 3 orang budak perempuan balik sekolah...2 orang kawan dia tu tabur dia dengan tepung....
Budak Sekolah menengah kat area taman koi ni..

Koi pun apalagi...

Koi : Eh...apa main tepung ni haa??

Bs: Alah makcik ni...bukan tepung makcik pun...

Koi : Memang la bukan tepung makcik..tapi tepung tu kan makanan....dari dok tabur tabur macam tu...baik bawak balik bagi mak buat lempeng...
Mak bapak bagi duit belanja suruh beli makanan..takut kamu lapar di sekolah...
Suruh simpan jika ada bakinya untuk beli keperluan alat tulis kamu...
Penat mak bapak cari duit..kamu semua bazirkan pula

Bs : Sukaati kitorang la nak buat apa pun...bukan duit bapak makcik pun...

Kurang ajar punya budak...pang...pang...pang...
Koi bagi sedassss sorang...

Budak sekolah: Huhuhu...makcik kami minta maaf...kami takkan main tepung lagi....kami berjanji akan gunakan duit belanja sekolah dengan sebaiknya...
***************

"Mama..tengok apa tu"
"Takde la...tengok busak sekolah tu haaaa...mandikan kawan dia dgn tepung...sayang tepung tu"
Sebenarnya...dialog atas tu koi berangan aje...hihihi
Takdenya koi nak sibuk cam tu sekali


5 comments:

nur hifzan Zanini said... [Reply]

Hahahhaa! Nasib baik berangan je. Macam menyempat je nak tegur budak2 berkejaran tabur tepung tu kan? Hehehe. Feeling anak remaja sambut birthday; kena baling telur, tabur tepung baru best.

Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog azian di bloglist saya. Terima kasih.



Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Tu la terkejut juga.. Tak kan Nafisa nak pang2 anak org pun kan.
Pandainya Nafisa berangan.

Raz said... [Reply]

hahha so sebenarnya x tegur la ek? xpe yg penting x lempang :D

Ieja Lyda said... [Reply]

Adusss ... pang,pang,pang. Memang suspen betul. Ada berani nak lempang betul2 ?..Naik court kang nanti, bukan tak tahu zaman sekarang

Diana Rashid said... [Reply]

Pang!pang!!lepas tu ambik tanah lumur kat muka dia...hahhaha...saya pun suka juga berangan benda2 gini..lepas jugak geram walaupun berangan je..

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??