Wednesday, October 21, 2015

Bajet Shell out

Haa...
Sesejak koi rajin ke pasar ni..
Banyak la juga benda benda baru yang koi temui...
Antaranya adalah benda dlm cengkerang coklat ni...
Nama tak tau...

Hari tu koi beli lala...
Beli sikit je...
Sbb anak2 kompom tak mkn...
Suami koi alahan dgn seafood...
Pastu..masa nak bayar lala...
Nmpak shell tu...mintak dia timbangkan RM3...
Just nak try test je..

Pasal tak tau nama...
Ambik dulu gambo..pastu pos la kat group fb - geng suka masak dan makan sedap...
Hahaha...senang je...pastu ramai yg bg jawapan..

Sbb beli sikit..koi campurkan sekali dengan lala...
Tumis dengan bawang...lada hijau dan serai...
Rasa dia...hmmm...ok la...
Macam lala juga...tapi versi gebu & montel...
Kalau ada jumpa lagi ..boleh beli lagi...

Gabungan shell dan lala...
Lala dah biasa jumpa...
Gambar ni lahh...koi post aje kat group fb...ramai yang komen...
Siap bagi cara masak sekali
Tumis bawang..lada hijau dan serai sehingga garing...
Nnt masuk garam...masuk kan shell...seng seng seng...tutup kualinya...supaya masakny sekata..
Blender je...malas nak tumbuk3...
Ada yang panggil scallop isinya tu...
Orang kelantan panggil kiting
Orang sabah panggil selisip..

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Kemusykilan sesuatu menu/benda idop tu kalau post kat group masak2..
Mmg byk jawapan dan tip2 bernas kita
dpt.. Tp kan kdg2 saja post kat wall sendiri sbb sesaja nk "manja2" dgn kengkawan. Haha..

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Kemusykilan sesuatu menu/benda idop tu kalau post kat group masak2..
Mmg byk jawapan dan tip2 bernas kita
dpt.. Tp kan kdg2 saja post kat wall sendiri sbb sesaja nk "manja2" dgn kengkawan. Haha..

QasehnyaRania said... [Reply]

pestime tgk
oo.itu lah scallop ye. x pnh mkn lg dlm byk byk jns bercengkerang ni
setakat ni pnh tgk dan mkn lala, kepah, mentarang, kupang,

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??