Friday, March 2, 2018

Jodoh Pertemuan di Tangan Tuhan

Bila membaca kisah pergolakan rumahtangga suami pelakon Izreen azminda...
teringat pulak 10 tahun lepas...
kisah Norman Hakim dan Abby Abadi
bezanya NH tak sempat nak berpoligami sbb Abby Abadi awal awal lagi dah minta cerai...

Masa tu...
kemain lagi tak tau berapa ribu tan metrik Memey tadah kutukan dan penghinaan dikatakan sebagai perampas la...pemusnah la..hapa la...
Zaman tu orang kutuk2 kat FB abby Abady dan dalam forum forum...
sekarang Page Abby pun dah lama tutup..
Forum2 tempat jadi sarang gosip tu pun tak tau ada lagi ke tak...
masa tu simpati kepada Abby melimpah ruah..
Norman Hakim kelihatan seperti suami yang sangat jahat
tapi tu la...
jodoh dan rumahtangga orang..kita tak payah over sangat ambik tau..
(walaupun masa tu koi pun join kutuk Memey, peminat kipas tak mati Abby nihh)
Kesudahannya...
dorang okay je sampai sekarang,yang kutuk kutuk Memey dulu...
sekarang sambung kutuk Hanis Suraya dan Izreen Azminda pulak kot..
Yang kena kutuk??
Steady dan bahagia je rumah tangga diorang



Cuma bagi koi..
tak kisah apa jua alasan..
tak sepatutnya seorang suami lafazkan 
"dah takde hati "
kepada si isteri ..zalim sangat kot...
Kalau dah benci sangat pun...tak payah cakap apa apa lagi baik kot...
Padahal anak kecik lagi...
kata dah lama takde hati...
masa buat anak tu...
ohh..ok...lelaki kan..
Lembu betina tu dipakaikan lipstik pun korang sebat kannn...

Seorang yang koi kenal...
diceraikan suami tanpa alasan yang munasabah...
paling zalim..
dia tahu dia diceraikan selepas tamat edah..
zalim tak??
dia cuma pelik kenapa suami dia jarang balik rumah...
dan dah tak sentuh dia lagi..
rupanya,,
suami dia dah ceraikan dia tanpa lafaz..
tiba tiba je ada surat cerai..
dapat surat tu..
edah pun dah habis...
koi still kompius macam mana pejabat agama boleh keluarkan surat cerai tu...
siap ada tarikh lafaz cerai...dan nama saksi pdhal bekas isteri tak tahu menahu...

tapi takpe Allah ada dan Maha Berkuasa..
selepas 2 tahun kebingungan..
Allah hantar lelaki lain yang baik utk menemani..
Alhamdulillah..bahagia nampaknya...
cuma yang kelakar...
seminggu sebelum bernikah dgn suami baru...
bekas suami datang mengendeng nak berbaik baik semula...
kihkihkih...
kesian...bunga yang ditinggal kering layu...
dipetik orang juga
dia ingatkan tak laku kot

alamak...dah termengumpat pulak..
apapun...semoga si isteri tabah dan kuat melalui ujian ini..




0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??