Sunday, July 22, 2018

Bawa anak main

Zaman Mama Yan kecik kecik dulu..tinggal kat rumah taman...mmg kenal semua rakan sebaya dan rakan sebaya abang kakak semua...
Petang petang memang banyak aktiviti permaian. Kalau hari cuti...dari pagi sampai petang tak nampak bayang. Balik makan tengahari je...lepas tu lesap semula.

Zaman anak anak sekarang ni...jauh berubah. Nak bagi anak anak main kat luar rumah pun was was....depan rumah ni je pun..tak berani nak bagi. Dah la depan rumah Mama Yan ni kereta motor lalu lalang laju laju belaka... dah tu dengan takut kena culik lagi...haishh...memang tak la

Nak tak nak..terpaksala bawa anak anak pergi ke taman taman. Kadang kadang taman hutan bandar...free tapi terlampau ramai orang... kadang kadang kat food court arena, aeon je...
Tp Rabu lepas...bawak dorang gi playground berbayar.

Tempatnya tak jauh sgt dari rumah...tapi still kena ada kenderaan lah...kat Mydin Mutiara Rini...masa shopping kain pelekat bulan puasa hari tu...ternampak tempat mainan ni ..dah plan nak bawak budak2 ni lepas raya...

Oklah tempatnya...sbb tak ramai orang...bersih dan terjaga...yelah...bayar nak masuk mahal kot.....

Seronok tengok anak anak seronok main. Pulak tu petang kami datang tu...takde orang. Anak anak mama Yan je dah cukup havoc dalam tu...hahaha

Ada papan gelunsur besar dengan kolam bola. 

Ada trampolin...toing...toing...toing...
Adik mok penggayat.hahah







Harga adalah RM8 utk setengah jam...mahal kan...lebih lebih lagi yang anak ramai macam Mama Yan kan. Kalau nak pergi minggu depan...minggu ni kena menabung singgit sehari. Itu kalau anak sorang la...guardian tak payah bayar. Kalau macam Mama Yan, 6 orang..hahaha...jenuh la menabung oiii....


Oh ya...nak datang jangan lupa bawa stokin ye. Wajib pakai. Kalau tak kena beli stokin kat sana. RM1 Sepasang. Terfikit juga nak jadi ahli...tapi takut jadi macam Legoland dulu tu... kemain ambik annual pass...masuk 2 ke 3 kali je...

Ni pun dapat main sejam...dah seronnok sangat diorang dah...nasib baik tak buat hal masa ajak balik...tp nampak muka dorang happy....mama pun happy.

Dalam planning...nak bawa pergi Fanpekka. Tp semuanya bergantung pada result pereksa akhir tahun dorang.

Kalau result ok...on
Kalau result ko...sendiri mau ingat...hahaha




No comments:

Post a Comment

terima kasih la weiii...

Post Terhangat