Friday, January 18, 2019

Bahaya batu hot fix

halamakk..
boleh masuk telinga menda alah blink blink ni ye..
ni yang risau ni..
tudung dan baju2 Mama Yan memang banyak yang pakai batu hot fix ni..
yang murah kan gamnya senang tertanggal
nak pakai yang swarovski belum ada kekuatan 

Tapi bila baca berita macam ni...
seram pulakk..
tapi budak2 ni semua benda pun dia nak test masuk lubang hidung dan lubang telinga.






Anak kedua Mama Yan..
Pernah masukkan manik mutiara tasbih tu dalam lubang hidung.
Makin dikorek,
Makin ke dalam.
Licin pulak manik tu tak boleh disepit.
Mama Yan suruh dia tarik nafas,
Lepas tu, tutup mulut dan sebelah hidung dia.
Suruh dia hembus kuat kuat,
Mujurlah boleh keluar.
Lepas tu tak pakai tasbih dah..
Pakai jari je sudah.

Anak no 5 yang kembar lelaki tu pulak...
Sumbat kentang inti karipap dalam idung.
Adoih...
Gigih menyuluh apa benda la dia sumbat dlm idung ni..
Sebab masa tu dia belum pandai bercakap
Asyik tunjuk hidung je....
Mama Yan gunakan teknik yang sama macam kat abang dia...
Mujurla dah faham arahan suruh hembus.
Lepas tu,
Terkeluarla...
Seketul kentang yang telah dipotong kiub.
Alahai anak omak!
Macam macam korang ye. 

Lawak selingan

No comments:

Post a Comment

terima kasih la weiii...

Post Terhangat