Sunday, October 6, 2019

Rumusan minggu pertama Oktober 2019

Wahh...
Dah 4 weekend busy dengan urusan keluarga...
Hihihi...
4 weekend juga tak buat operasi spring cleaning rumah..
Ada juga panggil service cleaner ni kang...

Minggu ni,
Balik kampung suami sebab kakak ipar buat yasinan..
Memang orang johor suka nau buat kenduri yasinan,
Kalau dekat nak puasa,
Berebut rebut nak booking date untuk buat yasinan.
Kat Raub dulu...
Macam takde rasanya...

Tapi Mama Yan tak tolong rewang pun...
Kawan kawan kakak ipar dan jiran jiran terdekat je dah ramai..
Kita stand by kar rumah mentua je,
Sebab rumahnya sebelah je...
Sendawa pun boleh dengar...
Ok itu tipu...
Adalah dalam sepelaung je jaraknya...

Harap harap minggu minggu akan datang,
Dapatlah berehat rehat dan bawa anak beriadah sikit


Lunch kat kampung semalam,
Bubur nasi lawankan dengan tumis kangkung, kacang, bilis, ayam goreng.

Adik Mama Yan pun dah sihat sikit...
Dah balik rumah dah...
Masuk besi kat peha kanan,
Udahla adik Mama Yan ni bawa lori...
Patah pula kaki kanan...
Doktor kata,
Tak boleh bawa lori long distance dah lepas ni...
Masalahnya,
Bawa lori alam flora memang la tak long distance pun,
Time tu je yang long...

Lepas ni,
Dah tak boleh bawa lori lama lama,
Ni pun tak tahu berapa lama cutinya...
Dah tak boleh join tomoi lagi dah...
Minat yang terpaksa dilupakan...

Begitulah ye...
Sedikit sahaja kecuaian di atas jalan raya,
Sangatlah besar impaknya kepada seluruh hidup.
Sama ada hidup kita atau hidup orang lain yang tiada dosa dengan kita...
Wallahualam





8 comments:

Ain Athirah said...

Blogwalking weekend sini :D

Sheila Arshad said...

semoga cepatlah sembuh

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Get well soon utk adik Yan tu.

Warisan Petani said...

Semoga cepat sembuhnya

RAIHANAH AHMAD said...

semoga cepat sembuh ya

norhidana said...

bizi bebeno tu mama yan oi...
kat johor selalunya khamis malam jumaat mesti ada buat yasinan dan baca tahlil, kt kampung pun masih ada malam yasinan tuh, siap ada giliran lgi...

Sunah Sakura said...

moga segera sembuh adik mama yan...tak apa lah, mungkin ada rezekinya di tempat lain pulak kan...tak dapat join tomoi, join benda lain yang lebih bersesuaian...

Sha Mohamed said...

Adoi.. sedapnya bubur nasi dan lauk pauk dia.. pergh!!..
Semoga adik mama yan di beri kesembuhan.. Aamiin..

Klik! Klik!

Post Terhangat