Saturday, November 16, 2019

Jamuan Akhir Tahun Anak Tadika : Part 2




Kisah kelmarin...
Mama Yan pakaikan Sarah dengan sanggul lintang MY DIY...
Masam mencuka wajahnya...
Dia taknak pakai...hahaha
Penat mama ye buat tauuu...
Mama Yan salah buat tu...
Tertinggi sangat.
Almaklumla....
Tak pernah jumpa cucuk sanggul.

Okayla..tak payah pakai la...
Pakai crown je..
Crown tu Mama Yan beli kat Mr. DIY..
Rm18 engkauuu...
Ingatkan 7 ke 8 ringgit jerr...

Dengan tudung hello kittynya..
Tak kena langsung dengan Tema
'Pada zaman dahulu'

barulah muka ada sinyummm

Anak anak lelaki nak digayakan macam mana.
Baju melayu, selempang pelekat dan ikat kepala..jadila...


Agaknya berapa beratla hiasan kepala Dato Sri Siti ni?

Masa diorang balik...
Dapatla satu goodies bag setiap satu...
Macam biasa...
Mamanya tapis dulu...
Ada pulak bubblegum ni dalam bag tu...
Adoila mak ayah...
Takkan la bagi budak tadika umur 4, 5 dan 6 tahun
Bubblegum??
Mungkin parent yang beli tak perasan agaknya...
MY memang tak bagi anak bawah 10 tahun makan gula gula getah...
Pada MY..anak sekolah rendah tahap satu ni kecik sangat sangat lagi...
Masuk tahap 2, umur 10 tahun...
Ok, dah faham arahan betul betul...
Nanti kalau kena kecam sebab bagi fake food..
Kecik hati pula...
Tapi...
Mohon lah sesuaikan pemberian kita mengikut usia penerima okay..
Kalau tercekik lain cerita...
Kalau melekat kat rambut, lain cerita...
Kalau melekat kat kusyen kereta, kat baju seluar....pun cerita lain juga...
Bukan tak hargai...
MY sangat hargai sebab MY kunyah 2 kotak.
1 kotak lagi tak sempat sorok...
Terpaksalah bagi...







7 comments:

ShirVen said...

cantik sarah baik pakai sanggul ataupun crown. yalah kan bubble gam mana sesuai tuk anak kecik even dah 9 thn cam ava pun masih tak reti makan tu sebab dari kecik tak bagi dia mkn gula2, air bergas.

Warisan Petani said...

Sekejapnye dah akhir tahun.
Lepasni cuti panjanglah mereka

norhidana said...

alahai, cantik sanggul tu sayang oi, dia takmo pulak ye... jangan buang lenk2kali boleh pakai. tak pun mama yan jelah yang pakai kalau ada even apa-apa hehehhe

alahai macamne lah mak pak yang dok supink jajan tu, tengok la betul-betul takkan bagi bubblegum, tak sesuai lah, lagipun buat kotor makan bubblegum ni, kalau bagi gula-gula or coklat ok lg lah

Sunah Sakura said...

eh eh bubble gum kegemaran zaman sekolah dulu ni..macam2 rasa ada...tapi dah tua ni tak berapa gemar dah ler...

mamapp said...

Alolo comrlnya princess tu

Suria Amanda said...

Mula- mula masam je muka erk..lepas tu senyum lebar..

Mrs. A said...

Adoiii! kena dah tu cucuk sanggul tinggi tema pada zaman dahulu tapi kalau Mrs. A pun fikir dua tiga kali gak nak pakai tu

Klik! Klik!

Post Terhangat