Bertunang pun berpelamin..
Pin it

Oh...jangan tak tahu ye. .. Zaman skang ni bertunang pun ada pelamin ye... Kolotnya koi tak tahu... Dulu2 bakal mak mertua atau wakilnya.. Sarung cincin kat dalam bilik... Siap bakal pengantin lelaki pun menyemak bergambar atas pelamin... Haish. ..

Read more
Oh! Anakku...
Pin it

Dua kali koi buat kek bulan lepas... Mula2 kek pisang... Sbb ada pisang bonyok kat rumah.. Kesian tengok pisang tu... Pastu kek coklat.. Kedua dua kek menerima nasib yang sama... HANGUS! Kek yang pertama. .kek pisang tu... Si Umar Mahfuz turn suhu dari 180 kepada 250... Tempoh masak 60 min…

Read more
Masuk U
Pin it

Skang koi ada kat kampung. .. Sempena cuti sekolah dan adik nak bertunang ni.. Masa koi pergi membeli di van sayur... Ada la dua tiga orang makcik kat kawasan tu tegur... Perbualan lebih kurang macam screen shot kat bawah nu... Tak habis di situ... Masa mak koi pulak pergi van sayur... Tan…

Read more
Khinziaq?
Pin it

Hehehe... Apa paham ke Cadbury UK ni Khinziaq tu apa? Sedara kita tu tweet dalam loghat Kedah...apa ada ke bahasa Melayu daerah dalam Google Translate. ..hehehe... Maciam maciam la....tapi tak sangka pula Cadbury ada masa nak jenguk dan reply twitter kan... Walaupun JAKIM dah sahkan halal semul…

Read more