Novel Rahsia Perindu
Pin it

baru habis baca Novel Rahsia Perindu.. Rasanya macam pernah beli dan baca buku ni sekali... sebab bila baca macam pernah baca je buku ni... Mungkin sempat baca sekali je, lepas tu buku pun ghaib... Masa tu kulit buku ni gambar lain...  Novel ni mengisahkan Maria seorang penyanyi kelab malam yang a…

Read more
Rebus kacang kuda guna Noxxa
Pin it

Cuti sekolah kan.. asyik mintak makanan aje anak anak ni... macam macam idea dah keluar nak bagi anak anak ni makan.. kita rebus la kacang kuda yang beli awal tahun hari tu... Sebelum rebus, Mama Yan rendam dulu dalam 5 ke 6 jam macam tu... Kalau nak senang, sebelum tidur rendam kacang dulu, Bangun…

Read more
Hadiah Belated Birthday
Pin it

Kelmarin Mama Yan dapat hadiah belated birthday dari sorang ex housemate zaman student kat U dulu. alahai..terharu pulak rasa.. dah tua tua macam ni dapat hadiah dari kawan lagi... Tudung Cloverush dan Victoria's Secret Shimmer Fragrance Mist .. Kedua duanya MY belum pernah miliki lagi.. Terima…

Read more
Cuci periuk
Pin it

Hari tu rumah Mama Yan mengalami masalah nasi cepat basi.. Masak siang, tengah malam tu nasi dah basi dah... Biasa, esoknya boleh buat nasi goreng... Tapi hari hari basi... Hmm... adalah yang something wrong somewhere ni.. malas nak fikir jauh jauh... Kita rebus ajelah air rempah ratus ni... Sambil…

Read more