Showing posts from April, 2014Show all

Semalam 1 Julai... Genap la 9 tahun koi dan suami dinikahkan. .. Mudah mudahan akan terus bersama dan bahagia sehingga selamanya la.. Kalau pun salah sorang pergi dulu... Harap dapat menjaga segala yang ditinggalkan seperti masih ada hayat... Maknanya... Jaga la anak baik baik... Kalau ada d…

Read more
Sirih junjung done. .
Pin it

Beginilah kalau beranak kecik...buat kerja sambung sambung. Banyak benor iklan nya.. Kat bawah ni gambar sirih junjung yang dah siap. Yang ini dari rombongan lelaki...dengan tema purple. Pakai bunga sakura purple. Pakai ros dah cliché katanya lagi... Dalam pasu tu koi taruk span... lebar dan t…

Read more
Sirih junjung in the making...
Pin it

Koi tengah membuat sirih junjung untuk majlis pertunangan adik koi. .. Koi dulu tak bertunang pun...terus kawin je...sbb tu excited bila org lain nak bertunang. ..hahaha Okeh...koi buat sirih junjung ni pakai daun sirih artificial je...kenapa? 1. Malas nak cari daun sirih... 2. Buat pakai dau…

Read more
Cemburu?
Pin it

Read more
Allah Maha Mendengar
Pin it

Allah itu Maha Mendengar...Maha Mengetahui. ..doa di mana dan dalam bahasa apa pun...takde hijab yang boleh menjadi penghalang. Tapi...lebih afdal jika berdoa mengikut adab adabnya...waktu waktu yang mustajab...tempat yang sesuai kan.... Selain doa susuli juga dengan usaha..ikhtiar..tawakal.. In…

Read more
Hantaran tunang...turn adik..
Pin it

Busy menggubah hantaran tunang di adik. ... my only adik girl...kalau koi 33...dia 23... sifir yg mudah sbb mak koi bersalinkan dia masa koi dajah 4... masa tu suka sangat dapat adik pompuan.   Harap2 dia pun suka sbb ada kakak yang baik dan cantik macam koi...haha Tema dari adik untuk…

Read more

Semalam dinner kat secret recipe Jusco taman Universiti. Harapan hati ini ingin sekali makan Lamb Chop..benda mahal macam ni...koi tak minta selalu selalu. .hehe.. Tp apakan daya..waitress tu kata takde...mula2 kata hari ni takde value dinner set sbb weekend. .dgn sopannya koi berkata..semua takde…

Read more
Today is...
Pin it

Today is my born day. ..hehehe. ..happy 33...welcome age. Hahaha...speaking la pula... En. Suami tanya nak hadiah apa hari birthday. ... "Jangan cakap nak mesin jahit baru ye. .memang tak dapat" Muahahha..tau aje apa yang koi nak minta. Tapi takpelah....ingat pun dah kira bagus. Koi t…

Read more
Isu yang hangit sepanjang minggu
Pin it

Saje nak review isu2 yang hangit sepanjang minggu ni. ...koi tader isu dengan perkara ni...tapi bila asik naik kat news feeds. .koi baca la juga... Antaranya. .coklat pepero. Jujur..koi belum pernah rasa coklat pepero tu..sedap mat ke tak sedap koi rak pernah rasa. So bila ada angin khabarkan ia t…

Read more
Petanda atau kebetulan
Pin it

Mood : sedih lagi. .. Banyak perkara yang bila dia dah takde. ..baru kita terfikir. Kadang kala dengan kata kata atau..dengan perbuatan... Samalah dengan pemergian abg koi...arwah meninggal 27.3.2014. Kalau diikutkan arwah dijadualkan menjalani pembedahan jantung pada 20 hb nya tu. Seminggu sebel…

Read more