Showing posts from February, 2021Show all
Kisah Khamis
Pin it

Tak tahu nak buat tajuk apa sebenarnya.. Sebab ni entry yang takde info apa apa .. Sekadar catatan kosong aje. Hari Khamis lepas MY ada meeting dengan Company secretary... Sebab company sdn. bhd. kami dah setahun dah... Kejap je dah setahun.. Meeting nak decide Financial Year end, pilih auditor, bi…

Read more
TQ Farhana: 55 Best Blogs You Need To Follow in 2021
Pin it

55 Best Blogs You Need To Follow in 2021 dari sehari ke sehari nak buat entri penghargaan untuk Pana ni... Iyalah... Dalam 55 Best Blogs yang disenaraikan, ada juga terselit blog sendu Mama Yan kat situ. Dan MY perasan.. Ada peningkatan dalam traffic views dan ada kunjungan dari rakan rakan blogg…

Read more
Baby Pandan Cakes Mix Mek Siti
Pin it

Hari ni MY try la buat kek guna tepung kek segera yang beli kat Shopee bulan lepas.  Tepung Baby Pandan ni harganya RM3.50 sahaja. Tepung ni ada dua cara nak masak.. Sama ada nak buat Kek Moist Pandan atau Kek Span Moist Pandan.. Mama Yan buat Pandan Moist Cake aje, Sebabnya kalau nak buat kek span…

Read more
Periuk Tekanan Noxxa
Pin it

Hari tu Mama Yan cuba masak ketupat segera guna periuk tekanan Noxxa. Alhamdulillah... Jadi... Cantik dan gebu gebas ketupat segera Mama Yan.. Buat saja saja... Layan anak... Asalnya Cik Sarah merajuk sebab lontong yang dipesan melalui food panda bercampur dengan sambal. Terus taknak makan... Esokn…

Read more
Korean Drama : Lovestruck in the City
Pin it

Dah habis dah cerita Lovestruck in the City kat Netflix tu... Okayla... drama ringan je... boleh la nak tengok sambil senyum senyum layan jiwang karat. Tapi jangan tengok dengan anak anak bawah umur pula, banyak kissing scene. Cerita ni agak unik, kononnya diorang ada jalani soal selidik tentang c…

Read more
Tugasan Pendidikan Seni Visual
Pin it

Walaupun tak berapa penting nak dibanding dengan subjek Matematik, Sains dan Pendidikan Islam, Mama Yan tetap minta anak anak siapkan tugasan Pendidikan Seni Visual diorang, Subjek PSV boleh la buat release tension MY dan anak anak menghadap tugasan yang berat berat tu... Mamanya pun join sekali ka…

Read more
Wangi dengan Sugarbomb
Pin it

Saja nak cuba minyak wangi SugarBomb... Mama Yan pilih bau Vanilla Kp Meow... Memang sedap sangat bau dia...  MY tak terror sangat bab minyak wangi ni.. Asal minyak wangi je... kira wangi la tu... Untuk 30ml ni, harganya RM45. Dan postage RM8.

Read more
Energy Aromatherapy Scrub
Pin it

Ni hasil tangkapan di Bath & Body Works JPO bulan 11 tahun lepas... Dah nak habis guna dah pun... Masa tu suami ajak cari kasut kerja.. Lama sangat tunggu dia cari kasut kerja.. Mama Yan merayap la masuk Bath & Body Works ni... sebabnya bateri handphone dah nak habis, dah tak boleh nak main…

Read more
Res-V Shaklee
Pin it

Mama Yan dah jadi ahli Shaklee pula... Hihihi... Saja nak cuba vitamin Shaklee pula. Sebelum ni makan Hai O... Hai O lebih kepada herba dan persediaan tradisional... Mama Yan beli promosi RES V yang kat bawah ni... Dapat 2 botol RESV, 1 bag non woven, dapat jadi ahli secara percuma dan penghantaran…

Read more
Gambar masak masak
Pin it

Bila takde idea nak buat entri apa.. belasah ajelah letak gambar yang ada dalam handphone... lepas tu cerita sikit pasal gambar tu... jadilahh.. Ni pun masakan minggu minggu lepas rasanya ni... Gambar atas ni Mama Yan masak simple je untuk suami. Anak anak tak makan lauk macam ni.. Anak zaman sekar…

Read more
Selamat Datang Cik Port
Pin it

Sebenarnya dah lama sangat sangat dah Mama Yan cari mug baru... Dah pandang-pandang, jeling-jeling ke sana ke situ ke sini mencari mug, tapi takde yang berkenan di mata.. Kat shopee tu ada yang berkenan, tapi macam tak percaya pula dengan sistem kurier sekarang ni.. Aje jadi debu sampai kat tangan …

Read more
Biskut celup coklat
Pin it

Budak budak kat rumah ni dah jemu agaknya makan biskut marie... Tak luak luak ... Tapi kalau kita beli biskut bercoklat macam Lexus tu... One-shot jalan... Masa tu buka, masa tu habis.. Ni biskut marie yang dah lama tak habis habis dalam tupperware.. Tapi belum lemau la... sebab dalam tupperware, k…

Read more
SEGMEN BLOGWALKING BY SI HATI BERBOLAK-BALIK.
Pin it

Syarat: 1- Blogger warganegara Malaysia. 2-  FOLLOW  blog  Cik Nadyya 3- Copy banner atas dan backlink ke entry Cik Nadyya. 4- Dah siap? tinggal link entry anda dan comment di entry Cik Nadyya. Tamat : 28/02/2021

Read more
Segmen Pencarian Bloglist 2021 By NanieyBarnieyLurviey
Pin it

Hari ni Mama Yan nak join giveaway dan segmen je... taknak mengarang entry... Siapa siapa nak join juga.. Klik je banner bawah ni... terus sahaja akan dibawa ke sana..

Read more
'thes's Love Giveaway
Pin it

Jom join THES'S LOVE GIVEAWAY Senang aje nak join.. Mula-mula Follow itsthesuraya,  Lepas tu, buat satu entri dengan tajuk yang sama seperti di atas, Dalam entri nanti, jangan lupa letak banner dan backlink ke blog itsthesuraya Akhir sekali, tinggalkan url entri ni ke entry giveaway. Senang je …

Read more
Cara Gubah Bunga
Pin it

Wah tajukk.. Takde la cara sangat sebenarnya.. Cuma Mama Yan perasan,.. Kalau tajuk yang ada tulis "cara-cara membuat... cara cara mengira" entry yang tu trafiknya akan tinggi sikit... Ni aktiviti semalam.. Cuti sempena Tahun Baru Cina kan... kelas anak anak takde kann... buat la aktiviti…

Read more