Showing posts from September, 2019Show all
Gegaran Gegar Vaganza 2019 Kian Terasa
Pin it

Wah... dah nak mula.. Satu satunya rancangan hiburan yang masih Mama Yan tonton. Maklumla...olskul. hahaha barisan artis yang bertanding pada tahun ini adalah: Noorshila Amin Wann  Nur fatimah Mazleela Feeza Sham (Visa) Hadi Mirza Ameer (Sofaz) Jatt (Black Dog Bone) Roy …

Read more
Ke Termerloh kita
Pin it

Ni Mama Yan on the way nak ke Temerloh.. Nak ziarah adik lelaki MY yang tinggal di sana... Kelmarin dia kemalangan masa nak pergi kerja... Begitulah nasib mereka mereka yang bawa motor ni... Diorang ni fragile Kena langgar... Melanggar... Terlanggar... Tetap diorang yang tergolek. …

Read more
Baru nak dapat nametag?
Pin it

Lagi 2 bulan aje sekolah tadika.. Tahun depan dah naik darjah 1... Bayar yuran dari hujung tahun lepas.. baru tadi dapat nametag... Haishh... tenang lah emak emak sekalian ye... Ingatkan dah boleh bertenang dah dari kerja jahit nametag ni.. Ada lagi..? Hmm..memang tak kuasalah …

Read more
Catatan Rumusan Hujung Minggu Lepas
Pin it

Hari Khamis petang minggu lepas...(19.9.2019) Mama Yan sekeluarga bertolak ke Pahang... Gerak dari rumah Taman U pukul 4.30 Sampai Raub pukul 11 malam... Sempat la singgah makan sate Haji Samuri cawangan Taman Melati..eh..ke Taman Melawati....? Entahla...tak peka sengat dengan nama jal…

Read more
Bawa Mak Shoping
Pin it

Semalam petang Mama Yan bawa mak keluar shopping kejap. Memang tengah sibuk sekarang ni... Selit selit masa sikitlah... Mama Yan dah lama sangat berhajat nak bawa mak pergi beli sandal kat Medifeet kat baris Jakel BBU tu... So semalam berkobar kobar nak bawa mak ke sana... Mula mula …

Read more
MY Healthy Journey: 2
Pin it

Tajuk kemain poyo lagi kan.. Healthy sangatlah kononnya ni... Tapi takpelah.. Kalau tak dapat slim macam zaman awal 20-an pun takpe... Yang penting dapat stabilkan tekanan darah, Kurangkan kolestrol dalam darah, stabilkan bacaan gula dalam darah juga... Korean street toast  Sajalah…

Read more
Gulai Telur Itik
Pin it

Mama Yan memang suka gulai lemak telur itik... Tapi jarang la masak kat rumah sebab kak ipar tak makan telur itik... Mama Yan pun tak terer masak gulai telur itik ni... So, Semalam nampak lauk gulai telur itik kat kedai makan.. Laju laju cedok masuk pinggan... Sekali masa makan... …

Read more
Wordles Wednesday : My Screen
Pin it

Screen handphone Mama Yan.. Kosong..

Read more
Menge'tut' pokok
Pin it

Insyaallah...jika tiada aral.. Next year nak masuk rumah baru.. Jadi pokok mangga dan pokok jambu ni... Takkan nak dibawa sama kan... Dah sebulan dah Mama Yan berangan angan nak tut pokok ni... Nanti nak tanam kat laman rumah baru... Alhamdulillah... Semalam cuti... Mama Yan pun ja…

Read more
Membaja Kebun Kampung Sekijang
Pin it

yuhuuuu... Ni kisah cuti Isnin minggu lepas.. Masa cuti keputeraan Agong.. Tapi Isnin minggu ni baru berjaya upload entry... Seminggu betul. Busy banyak minggu ni... Tak sempat nak mengarang... Mama Yan, suami dan anak nombor 1 dan 2 pergi membaja pokok sawit kat kebun Sekijang, …

Read more
Pergi kenduri kahwin semalam...
Pin it

Petang semalam Mama Yan dan suami pergi ke majlis kahwin, team pemaju tempat kami buat projek tu, Tahniah Iqbal dan pasangan... Selamat pengantin baru, Semoga bahagia hingga ke akhir usia dan kekal ke syurga... Cantik betul pelamin dia... Rasa nak sanding lagi sekali dengan suami.. …

Read more
MY Healthy Journey 1
Pin it

Oleh kerana Mama Yan ada baca satu tulisan tu... Katanya... Kalau nak sihat... Kena jaga pemakanan. Sebab, kalau nak sihat,  Kena dapatkan berat ideal, Kalau nak dapatkan berat ideal pula,  pemakanan sumbang 80%, Manakala senaman pula sumbang 20%, Jadinya, Mama Yan pun google…

Read more
Hadiah Tahun Baru 1441 H
Pin it

Sempena menyambut tahun baru 1441 H ni.. Mama Yan hadiahkan diri sendiri dengan telekung baru... Buat pemangkin rajin sikit solat Dhuha... Buat pemangkin rajin sikit solat di awal waktu...hihihi Mama Yan beli yang bukan berjenama dipatentkan la.. jenama biasa biasa aje, Beli kat keda…

Read more
Jom bersenam!
Pin it

Ni semalam punya evening walk... dah hampir dua minggu tertangguh.. akhirnya berjaya juga pergi jogging dengan suami... Terus pergi dari opis, Bawak je baju sukan siap siap... Sampai taman pukul 6 tepat, so, dapat la dalam 50 minit, jadilahhh... dah cukup lama dah tu... Guna…

Read more
Senaman petang di Taman Hutan Bandar
Pin it

Dah lama sebenarnya Mama Yan tak bersenam... So, last weekend, Suami Mama Yan bawa la pergi taman... Tapi masa tu, Semua takde kasut... Yang ada pun...semua dah ketat... So jalan jalan aje lah... Esoknya tu, Terus dibelikan kasut sorang sepasang... Maka...sepanjang weekdays lep…

Read more
Tengok bola ramai-ramai
Pin it

kalau game yang besoknya cuti sekolah, boleh la bawa anak anak tengok... memandangkan sekarang dah tak berapa ramai orang datang berkunjung ke stadium, Boleh la bawa anak anak tengok bola kat Stadium Larkin. selalu masuk pakai annual pass... tapi kali ni kena la beli tiket tambahan…

Read more
Introvert bukanlah teruk sangat
Pin it

Mama Yan suka tengok Vlog Markian ni.. Memang best.. Tapi Mama Yan tak mampu nak buat macam ni.. Tengok saja dahh.. Buat video memang bukan kepakaran Mama Yan... Mama Yan pernah sekali cuba cuba rakam video... Kekonon nak buat vlog, Bila tengok sendiri balik semula... OK...sangat buruk rupa…

Read more
Selamat Menyambut Hari Merdeka, Awal Muharam dan Hari Malaysia
Pin it

Selamat menyambut Hari Merdeka, Awal Muharam dan Hari Malaysia kepada semua pembaca. lama tak menulis entry baru... Memang mood ke laut dalam dan stress sangat sepanjang bulan Ogos ni.. Alhamdulillah... Semuanya semakin baik menjelang bulan September... harap harap berterusan lah.. Hari ni M…

Read more