Wednesday, October 19, 2016

OKTOBER 2016

ya Allah...lamanya tak menulis dalam blog ni...
bukannya takat bersawang...siap jadi sarang apa dah ni...hahaha
serius...takde idea nak tulis...
kadang2 bila kepala dah landing atas bantal...macam2 idea rasa nak tulis..
tapi dengan mata separa terbuka...
butang keybod pun nampak macam bantal...

sekarang koi dah keje fulltime kat opis kitorang...
aah...opis kitorang...
Suami buat keputusan untuk sewa 1 opis...
tak jauh dari rumah...dalam kurang 5 minit naik kereta dah sampai...
tak boleh nak buat kerja dalam opis kecik kat rumah tu..
sbb anak2 asik masuk aje...
lagi satu susah nak jumpa sub kontraktor..
kalau ada opis...boleh jumpa kat opis je...

nak simpan drawing pun dah tak muat kat rumah...
so mmg terpaksa sewa opis la juga...

sekarang ni tengah run projek sekolah agama kat bukit pasir...muar..
oklah...projek kecik kecik,,,
berkecil kecil dahulu...
nnt lama lama besar la...macam koi....hahaha

ProjekSTG hai O pun dah lama tergendala....
sbb sibukkan kerja..
buat masa ni kitorang berdua je...belum ada kerani...supervisor...qs semua tu...
mokcik tapau semua kerja tu..
kerani, qs, secretary, akauntan, hr, engineer, tea lady...hihihi...

nak kemas meja kerja sendiri pun tak sempat ni...
apapun bersyukur...sibuk tanda ada kerja...ada kerja ada rezeki...
ok...mudah mudahan kerajinan menulis di blog kembali mekar....
aminn..

Tuesday, May 3, 2016

Happy beday to us..

Rasa macam banyak sangat nak tulis tapi bila start ngadap je... Terus blank.. Mental block...kikiki...

Cuma nak cerita..20 april ari tu...
Umur koi dah 35 tahun...
Suami belikan kek coklat..tp dalamnya ada kacang hazel...
Jadinya anak anak tak hengen makan...
Gigih la mamanya memontelkan diri sorang2...
Hadiah takde...sbb koi taknak apa apa...
Cukupla bela koi cukup makan minum pakai semua...


Hari ni...encik suami pula genap 39 tahun...
Actually..koi lupa pasal beday dia...hahaha..
Petang tadi baru teringat...
Hadiah mmg takde la sbb koi tak keje...
Kalau koi beli hadiah pun...dah dah sah le pakai duit dia...hahaha


Tapi koi belikan juga ke dia power bank...
Anggapla koi tolong belikan aje sbb pakai duit dia...



Friday, February 5, 2016

Rindu Blogging

Seriussss...

Sangat sibuk sampai terabai blog koi ni...
Rasa nak make up blog....dan buat perubahan sesikit...
Tapi...masa itu lebih mahal dari emas..huhu...
Emas mahal cemana pun...
Boleh jugak dibeli...1gram..5gram...
Masa??
1 saat pun tak dapat dibeli...

Sibuk 1.
Tolong suami kerja2 di sebalik tabir projek...key in purchasing...buat site diary dll

Sibuk 2.
Isi tender untuk projek baru...huhhhu...dah lama tak isi harga...melilau bin terkial kial...

Sibuk 3.
Business Hai O la....aka ProjekSTG. Memang sibuk juga...tapi koi suka kalau sibuk dengan ProjekSTG ni  .

Begitu la seadanya...
Yang lain lain tu...sama la macam manusia biasa juga...
Hantar anak sekolah...prepare sarapan...masak tengahari..suap anak yg kecik2...ambik anak sekolah..siapkan dorang utk sekolah agama...hantar sekolah agama...jemput pula..ajar buat keje sekolah..phewww...malam dah hari...

Next day pun sama juga...full!! Serius tak rasa nak tengok drama kat TV3...huhuhu...

Takpelah...bersusah susah dahulu...dah tua nnt tengok la TV Al Hijrah tu sepanjang hari...takde sape larang...hahaha





Klik! Klik!

Post Terhangat