Showing posts from March, 2021Show all
Berjaya akhirnya..
Pin it

Alhamdulillah... Selepas bertahun tahun rejected dengan pelbagai alasan... Akhirnya... Ada juga iklan adsense singgah kat blog ni... Orang lain dah cash out ribu riban dah... Kita baru berjaya mendaftar... Hahaha... Nasib badannnn....

Read more
MY Tik Tok
Pin it

Mama Yan dah ada akaun Tik Tok.. Tapi setakat ni takde la nak post joget joget ke... lip- sync ke...  Baru letak video novel novel je... Untuk anak anak... Mama Yan belum bagi buka akaun tik tok sendiri... Bahaya kalau tak ter kawal nanti.. Oh ya.. Jemput follow Mama Yan kalau sudi...

Read more
Indahnya beraya di desa
Pin it

Kenangan raya kat kampung ...  Masa ni anak baru 2 orang... Kecik kecik lagi... Main daun kelapa nak buat ketupat dengan anak kucing kat rumah atoknya... harap harap tahun ni dapat balik kampung... Rinduuuu

Read more
Ayam tumis lemak
Pin it

Sebenarnya masakan ni takde nama betul betul.. Nak masak ungkep, ketumbar habis, Nak masak gulai lemak cili padi, anak tak makan pedas.. Nak masak kurma, dah jemu.. Kari pun dah selalu... Ni yang belasah je ni.. Janji masak... Bahan bahan: setengah ekor ayam (potong kecil dapat 8-9 ketul) 2 biji ba…

Read more
Popia anak anak
Pin it

Anak anak nak karipap.. Tapi MY malas benar nak menguli karipap.. kadang kadang kan kita ni ada hari malas.. Takde mood nak masak macam macam... masak lauk pun sekadar masak ajelah,,. Jadi Mama Yan gunakan kulit popia aje untuk gulung inti karipap... Cepat sikit siap... hehehe... Popia kanak kanak …

Read more
Ular halau monyet
Pin it

Lepas dah pagar keliling kebun.. Takde la lagi masalah dengan babi yang menyodok tanaman... Tapi... Monyet pulak yang buat onar.. Hahahaduuuu... Begitulah ye.. kita ni berkongsi alam dengan segala makhluk Allah yang lain.. Yang besar, yang kecil, yang nampak, yang tidak, Yang berakal, yang nakal, s…

Read more
Movie : Cold Pursuit
Pin it

Mama Yan dah tengok wayang dengan suami sebenarnya cerita ni...dah lama dah..tahun 2019 punya cerita.  Lepas tu hari tu MY tengok lagi sekali kat Netflix pula. Suka cerita ni... sebab suka suara pelakon utama dia. Sangat kebapa-bapaan Action - Thriller Movie... tapi tak heavy sangatla ceritanya . C…

Read more
Suara awak tak sedap
Pin it

Bila tengok Nabila Razali menyanyi malam tadi, teringat pula Mama Yan masa sekolah rendah dulu. Cikgu subjek Muzik panggil sorang sorang kat meja cikgu .. Lepas tu cikgu minta nyanyi sebuah lagu dari buku teks untuk ujian.. Jadi Mama Yan pun pilih lagu pengakap Muda.. Liriknya begini: Taat pada pe…

Read more
Bio Essence Bird's Nest Colagen Cleanser
Pin it

Sebenarnya pencuci muka ni MY beli hujung bulan 12 tahun lepas. Beli, lepas tu terus pakai sebab pencuci muka Mary Kay Mama Yan dah habis.  Asyik lupa aje nak order, Bila dah habis terus, Beli aje lah kat Watson.. Nak ber pos pos ni lambat... Masa masuk Watson tu pula, orang agak ramai dan ada bany…

Read more
Diary anak Mac 2021
Pin it

Ni gambar hari pertama sekolah hari 2 minggu lepas.  Sorang darjah 2, 2 orang darjah 1. Nampak macam yang lelaki dua orang tu yang kembar... Dan yang pompuan adik.. Padahal yang kiri tu abang darjah 2, Yang perempuan tengah dan yang kanan sekali yang kembar. Hari hari ada je benda yang nak dibeli d…

Read more
Wordless Wednesday : Jajan zaman kanak-kanak
Pin it

Jumpa kat 2CO. Beli terus..hihihi...

Read more
Selamat Hari Wanita
Pin it

Sempena Hari Wanita semalam, Suami Mama Yan belikan handbag kat Parkson kat Angsana.. Hadiah hari wanita kata suami masa hulurkan bungkusan kat MY.. Tapi MY rasa bukan sempena hari wanita... Tapi sebab memujuk rajuk tak jadi minggu lepas rasanya.... Segan lak nak upload upload gambar handbag kat bl…

Read more
Blog List Baru 2021
Pin it

Mama Yan dah letak blog list baru kat tepi blog ni...   Malas nak fikir panjang panjang nak letak nama siapa kat blog list... Makanya, MY letak je semua blog yang MY follow ke dalam blog list.. Tapi hanya 25 blog sahaja yang dipaparkan ikut keaktifan blog.. Kalau blog tu ada  new entry... naiklah …

Read more
MY Masak Tumis Lala
Pin it

Semalam Mama Yan masak lala yang dibeli kat pasar ikan Pontian. Kelmarin tak sempat masak, Mama Yan letak dalam freezer beku tu, So semalam rendam kejap sebelum masak Macam biasa.. asyik lupa nak snap gambar untuk masak masak... Blogger cap ayam la katakan... Ikut dan aje la... Ada gambar ada la.. …

Read more
Merajuk vs Sakit
Pin it

Hari tu, Mama Yan baru je start merajuk sebab suami tak nak pergi IKEA... dia kata pening la pergi IKEA tu.. kena jalan jauh jauh, pusing pusing, Payah nak cari barang... Lepas dia reject request kita tu.. petang tu dia pergi main golf.. Aik?? Pergi main golf tu tak kena jalan ke? Takkan hayun kayu…

Read more
Mushroom Soup Mek Siti
Pin it

Kali ni kita cuba pula mushroom soup yang beli dari Mek Siti tu... Anak anak memang suka mushroom soup yang pizza hut tu... Nak buatnya senang aje... panaskan serbuk mushroom soup tu dengan 1.5 liter air sampai mendidih.. kacau kacau sampai sebati... jangan lupa kacau kacau sampai sebati... Lepas t…

Read more