Showing posts from April, 2021Show all
Kad raya pengganti diri
Pin it

Tahun ni Mama Yan nekad nak pos kad ucapan selamat hari raya kepada rakan taulan dan anak saudara yang jauh di perantauan. Eh...sebenarnya.. Mak sedara diorang yang merantau jauh dari kampung halaman. Rakan rakan yang wajib dikirimkan kad raya mestilah ex housemate dan ex roommate masa bergelar stu…

Read more
Sampul Duit Raya Hipster dah sampai
Pin it

Yihuuu.... Dah sampai dah sampul duit raya hipster yang order kat blogger azhafizah... Alang alang dah berhubung dengan fiza untuk give away sampul duit raya tu... Order la sekali.. Mama Yan order 70 pcs je... Sebab tak nampak gaya boleh berhari raya... Duit raya pun belum tukar lagi. Mama Yan pili…

Read more
Staycation Johor Bahru 2021
Pin it

Kali terakhir Mama Yan dan keluarga pergi bercuti bulan September tahun 2020. Percutian tu bukan saja kali terakhir, malahan juga kali pertama Mama Yan dan suami berpeluang bawa semua anak-anak ke hotel untuk tidur dan mandi manda. Suami Mama Yan ni jenis tak suka berjalan kalau takde kepentingan, …

Read more
Beli TV lagi
Pin it

Dah sampai TV baru semalam... TV sekarang memang jangka hayat dia 2 tahun ngam ngam aje agaknya...  TV yang sedia ada rosak... Keluar suara je... Gambar tak keluar. Beli 8 Feb 2019. Masuk April 2021, dah K.O Cuba juga la minta Sony hantar technician dia... Datang dan pick up tv aje dah kena RM85. T…

Read more
Cendol Mahabah Benut
Pin it

Setiap kali lalu time pergi site surau kat Benut, Kawasan gerai ni mesti kereta penuh kiri kanan macam ada jemputan kenduri kahwin... Tak tahan nak tahu... Kami singgah juga last week.  Sehari sebelum bulan puasa tu... Nak tahu juga apa yang menarik sangat... Oohh....  Kat kawasan tu ada beberapa b…

Read more
Akan datang :Tarantula X
Pin it

Baca kat facebook Tuan Mohd Noor Kadir, Kuasatek Pictures tengah buat sebuah filem untuk tayangan di Astro First nanti. Hmm... dah lama rasanya Kuasatek tak muncul dengan produk baru. Kali terakhir MY menonton telemovie terbitan Kuasatek tahun 2017 rasanya. Lakonan Vanida Imran dan Eman Manan berta…

Read more
Minyak Wangi Far Away Avon
Pin it

Masa Mama Yan student dulu... Teringin sangat nak beli dan guna minyak wangi Far Away ni... Suka sangat bau dia... Tapi masa tu kan student lagi... mana ada duit... Maka beli la yang saiz purse aje...  Pakai kemain jimat jimat lagi... Kalau yang botol besar tu memang mampu tengok aje lahhh... Bila …

Read more
Keyboard berlampu
Pin it

Nak tambah semangat berblog.. Kita beli keyboard lampu lampu... Mana tahu lebih mencurah curah idea keluar time nak menaip tu...hahaha Tapi dia punya bunyi time kita menaip tu.... Kuat gila.. Kluk klak kluk klak kluk klak... Sampai menjeling roommate Mama Yan... Tak fokus dia tengok drama Korea...h…

Read more
My skincare - Mary Kay Timewise
Pin it

Sebab takde idea nak tulis entry... Tulis la pasal skin care yang MY gunakan.. Sekarang My guna produk Mary Kay untuk penjagaan kulit muka.. kecuali pencuci muka, lepas pencuci muka Mary Kay habis hujung tahun 2020, Mama Yan guna yang drug strore punya produk. Ni produk yang MY gunakan untuk hari s…

Read more
Kanser jahat
Pin it

Bila staf bagi whatsapp bagitahu dia kena breast cancer... Down sekejap. Tapi bak kata orang, Berat mata memandang, Berat lagi bahu yang memikul. Kerani Mama Yan ni seorang ibu tunggal, Anak 2 orang,  Sorang di IPTA dan sorang lagi baru tingkatan 3... Risau juga sebab sakit kanser ni tak mudah nak …

Read more
Restoran Kemangi Bandar Pontian
Pin it

Hari Khamis malam minggu lepas,  MY dan suami bawa anak anak makan kat luar... Kami bawa makan kat Restoran Kemangi kat depan Lionmas Pontian tu... Order makan nasi dan lauk... Sebab dah lama tak bawa makan kat luar, Order macam macam la sikit... Tapi sebab hari sekolah.. Pukul 9 semua mata dah tak…

Read more
Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak
Pin it

Salam Ramadan kepada semua pembaca blog aziankhalil.com, Busy beberapa hari ni... Tak sempat nak blogwalking dan menulis entry baru. Alhamdulillah dengan keizinan - Nya, Dapat kita selesaikan ibadah puasa kita di hari pertama ini... Untuk hari pertama ni, Belum lagi ke bazar Ramadan, Masih ada mood…

Read more
Kerongsang lagi
Pin it

Beli lagi dan lagi... MY beli 10 biji je... Harga RM11... Kat booth kat Angsana.. Benda ni beli seguni pun, lama lama nanti tinggal sebiji dua aje. Entah ke mana ghaibnya taktau. Kali ni beli pattern yang takde berlian berlian, takde manik manik, batu ke, kristal ke hapa semua takde... Sebab baru p…

Read more
Katak oh katak
Pin it

Tak pernah tahu pula rupa rupanya katak pun diternak secara komersial untuk dijadikan makanan eksotik. Baru ni la tahu... Sebab kita orang Muslim kan.. Haram menjual makanan yang haram dimakan... Seksi betul katak kataknya... siap berkemban daun pandan lagi Rupanya Cuisse de Grenouille ni hidangan …

Read more
PBAKL 2021 - BAHAGIAN 2
Pin it

Kali ni Mama Yan beli di Karangkraf Mall melalui platform shopee  juga... Dan kali ni Mama Yan membeli 5 buah buku tulisan Ramlee Awang Murshid dan sebuah lagu buku dari novelis Anis Ayuni. Yang ni pun ada diskaun diskaun juga.. Ye..siapa aje yang tak suka diskaun kannn.... Tapi ni semua buku lama.…

Read more
Wordless Wednesday : Roti Canai Segera
Pin it

Melayan anak anak nak roti tampal special... Kiri kanan kuali Mama Yan on.. Tapi gambar roti tampal tak sempat ambil...  Udah rupa pirana menyambar... Adoi anak anak...

Read more
PBAKL 2021 Bahagian 1
Pin it

Saja nak update pembelian aje... Mama Yan beli semasa Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2021... Beli melalui platform shopee aje... Penghantaran pantas... Harga buku pun ada diskaun.. Tengok tu.... murah sangat sangat dari harga asal kan... Dua buah buku tulisan Fatinilam Sari Ahmad. Mama Yan su…

Read more
Mung Mung Halal Chinese Food
Pin it

Sementara cuci kereta, Suami MY ajak makan dulu... So kami pun menapaklah ke seberang tempat cuci kereta ni... Kawasan ni terletak di belakang Petronas Pekan Nanas dan bersebelahan dengan Masjid Jamek Pekan Nanas. Gambar ni Mama Yan ambil dari kedai cuci kereta. Yang berbumbung biru tu lah kedainya…

Read more