Showing posts from August, 2013Show all
Plant vs zombie
Pin it

Inilah pekerjaan Umar Mukhlis tiap hari. Dia macam dah addicted pada game plant vs zombie no. Celik je mata, terus merangka strategi berperang dengan zombie. Ni ayah dia la yang mulakan ni. Koi tak minat sasngat main zombie no, asik kalah je, sebab tu malas. Koi suka main menda yang takde kesuda…

Read more

Kelmarin Aril gi klinik untuk check up dan injection 3 bulan. Mamanya pulak ada MGTT a.k.a minum air gula. Ktorg sampai jam 8 pagi, daftar gitu gini jam 8.30 pagi koi minum air gula. Sementara tu ayahnya bawak aril masuk bilik check up. Berat Aril kali ni 6.1kg. Alhamdulillah. Perkembangan Aril n…

Read more
Aku...inginkan dirimu.
Pin it

Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu Aku sangat mencintai dirimu Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu Aku sangat mencinta Koi sangat-sangat tak dapat menahan keinginan dan nafsu nafsiku terhadap benda yang satu ini.  Hari-hari koi du…

Read more
Aksi Raya...
Pin it

Pasal tahun ni raya rumah mertua dulu..ni gambar mertua di pagi raya.. Ni aksi gembira di pagi raya menonton ultraman mebius, tak dapat ikut solat raya Ni solat sunat raya la konon... Abang Mukhlis dengan 2 orang sepupunya. Kesian diorang, tahun ni raya takde ibu. Ini keempat-e…

Read more
Sentappp..
Pin it

Patutke aku rasa sntap dengan orang ini? Seingat koi la, koi dah bgtau awal2 koi tak janji boleh jawab. Tambahan pulak kesibukan menguruskan 3 orang anak yang masih kecil membataskan ruang masa koi untuk menjawab kemusykilan yang diutarakan. Dari awal lg koi dah cakap tak janji... Sebenarnya, m…

Read more
Sempurna...
Pin it

"Saya bgn awal stp hari utk menyapu,basuh kain bj emmir gune tgn,men dobi,prepare bekpas n lunch sekaligus,msk bubur emmir,sidai kain n bg emmir mkn..non stop bekerja utk 2-3 jam..semuanye mesti siap b4 husband g koje..itu rutin harian yg xpenah miss..bile weekend buat major cleaning …

Read more
Laptop baru...
Pin it

Kelmarin Encik Suami beli laptop baru. Hehe..secara otomatik laptop lama beliau menjadi hakmilik koi. Kitorang beli kat ECytech Dot Com kat Taman U ni jer. Tak kuasa la nak pergi ke menara landmark tu. Banyak sangat kedai komputer sampai tak tahu nak ke mana. Kat Taman U ni banyak jugak kedai kompu…

Read more
Grill pan.(sold)
Pin it

Masak berlada ikan keli, Makan bersama nasi panas,  Orang beli kita pun beli,  Beli je rajin, masaknya malas. Ini alkisahnya pemanggang ajaib ni, dah beli rasa menyesal pulak. Sebabnya bukan koi ni rajin sgt memasak. Lagipun, kalau takat nak bakar-bakar, biasanya koi taruk dalam aluminium…

Read more

Salam Syawal semua...Hmmm...raya tahun ni meriah masa kat kampung je..balik JB langsung tak beraya sebab Encik Suami koi demam denggi. Mujurlah cepat pergi klinik mendapatkan khidmat nasihat dan memantau bacaan darah. Alhamdulillah takde apa-apa kemudaratan yang amat sangat. Ni dah 2 hari dia mul…

Read more
Demam raya
Pin it

Nak ajak en. Suami pergi beraya..tapi beliau demam pula. Langsung x larat bangun. Kesian...semalam krja half day, hari ni cuti terus. Dah lama tak demam sekali demam, tumbang. Cepat baik ye...nak gi open house ni

Read more
Aigopad
Pin it

My sweetheart belikan tablet untuk anak2. Hmm...ok jugak...takdela asik merengek nak pinjam s4 ayahnya. Ok jugak aigopad ni, boleh wifi..takat nak on fb, blog walking, tranfer maybank2u takde hal lah. Tapi anak koi gasak main game jer. Plant vs zombie, angry bird, dan seangkatan dengannya. Harga p…

Read more

Hari isnin hari tu koi dpat sms dari adik bgtau mak masuk wad. Pastu teruslah call abah tanya sbb call mak tak dapat. Abah cakap mak sihat, tapi doktor suruh rehat kat wad sebab darah tinggi dan kencing manis naik serentak. Ibu jari kaki mak pulak luka sebab tersadung. Dah sebulan lukanya tak bai…

Read more

Dah lama sangat koi tak bukak puasa kat luar. Rasa nya kali terakhir 2 tahun lepas kot...Buka puasa ahun 2011, itupun sebab ofis punya belanja. Bos suruh jugak datang bawak family. Dekat Good Hope Hotel. Buka puasa dengan anak kecik-kecik ni buat perut koi tak kenyang. Asyik berlari-lari je. P…

Read more