Showing posts from September, 2021Show all
GIVEAWAY BY SHIDA RADZUAN
Pin it

MY join giveaway blogger Shida Radzuan. Dah lama tak join GA mahupun segmen. Acah acah busy nau. Blog Shida ni.. MY suka sebab simple je.. warna latar putih, tulisan hitam, Highlight biru macam warna kertas blueprint drawing. Memang sesuai dengan jiwa engineer MY. Tak sakit mata dan tak pening deng…

Read more
Kura kura dalam sangkar
Pin it

hari tu suami dan anak anak jumpa kura kura di kebun.. bawa balik rumah ingatkan nak bela.. Tapi dua malam di rumah ni.. dia langsung tak nak makan.. dah bagi macam macam makanan dah.. Bagi sayur, bagi jagung rebus, bagi ikan, bagi ayam goreng, bagi dedak.. Semua dia tak makan... Asyik memanjat san…

Read more
Selesai pembedahan mastektomi
Pin it

Alhamdulillah... Mak mentua MY dah selesai menjalani pembedahan mastektomi atau pembuangan payudara & sel selnya. Dah pulang ke rumah MY semalam. 20 hb jalani ujian Covid, masuk wad dan berehat di wad, 21 hb jalani pembedahan, 22hb dah boleh balik. Musim musim covid ni, elok la berehat di ruma…

Read more
Lagi -lagi Senario
Pin it

Lagi-lagi Senario dah ada di Netflix... Antara filem kegemaran MY yang tak jemu jemu ditonton... Sekuel Senario yang lain MY tak minat sangat.. Biasa-biasa je.. Tapi yang ni memang lain dari yang lain. hahaha... Tak tahu berapa puluh kali dah tengok filem sejak mula ditayangkan kepada umum... Seba…

Read more
Doakan Ibu Mentuaku
Pin it

Hari ni, ibu mentua Mama Yan masuk wad sebagai persediaan pembedahan mastektomi payudara kerana barah. Doakan segala urusan dipermudahkan dan diangkat segala kesakitannya.  Dalam keadaan pandemik macam ni... tak tahu boleh jaga tak lepas pembedahan nanti. Harap harap boleh la... hari ni suami MY u…

Read more
Masak Gulai Lemak Pisang
Pin it

Minggu lepas, family abang ipar datang dari KL sebab melawat mak mentua Mama Yan yang sakit kat rumah ni.  Jadi menu makan tengahari gulai pisang dan ayam masak kicap. Ini kali pertama MY masa gulai pisang. Dah tentulah MY menjelajah dari satu blog ke satu blog untuk masak gulai pisang ni. Kesian k…

Read more
Hospital Playlist Season 2
Pin it

Dah tamat dah Hospital Playlist season 2... Ke lima lima mereka happy ending.. Puas hati la tengok drama ni... Banyak nilai persahabatan dan kekeluargaan yang ditonjolkan. Seok Hyeong dah declare bercinta dengan Doktor Chu Min-ha.  Dia buat helah je pasal nak pergi berhijrah ke US tu. Nak bagi mak …

Read more
Buat Kerisik Sendiri
Pin it

Kalau nak masak rendang... Benda yang paling bercinta nak buat...adalah kerisiknya... Ada je kerisik siap jual di kedai kedai dan pasaraya.. Tapi dah terkena yang tengik.. Terus malas nak beli kerisik siap lagi dah.. Tambahan pula dah ada mesin parut kelapa.. Buat sendiri la lebih bersih dan segar.…

Read more
Adidas Forum
Pin it

Haishh... Lawanya lah kasut Adidas Forum ni... Cantik, menarik, menggoda, meleleh, cair... memang betul betul fall in love la tengok. Ni Mama Yan tertengok kat IG Missmimilana... Teringinnya nak memiliki sepasang... Tapi kan... Musim pandemik ni... tak banyak keluar rumah... Silap silap...  Rosak d…

Read more
Cornetto Rose Peach
Pin it

Tengah viral aiskrim Cornetto Rose Peach ni di media sosial... MY pun tak nak lah ketinggalan menikmatinya... Alhamdulillah... Memang sedap... Baunya wangi... Tapi tak la rasa peach pun.. Rasa vanila yang berbau peach + rose kot... Sebelum makan..harusla buat video tik tok dulu.. Tapi.. MY segan da…

Read more
Hadiah PDPR
Pin it

Alhamdulillah.. Murah rezeki anak anak.. Dapat hadiah macam macam sepanjang tempoh PDPR ni... Terima kasih cikgu... Bersusah payah gembirakan hati anak anak murid... Sarah dapat hadiah dari cikgu Ain Natasha sempena kehadiran penuh PDPR Bahasa Inggeris sepanjang bulan Ogos.. Thank you teacher... Ya…

Read more
Beg tangan shopee
Pin it

Mama Yan order beg tangan untuk mak mak thru shopee.. Jenama biasa biasa aje... Maaflah.. Anak mak ni tak mampu nak hadiahkan Handbag Coach, MK apalagi Chanel atau Louis Vuitton. Carlo Rino je la yang mampu...   Yang warna coklat ni untuk mak mertua.. Dah sampai dah ke tangan tuan empunya,  dan dah…

Read more
Lengkap sudah vaksin Covid
Pin it

Alhamdulillah... Semalam MY dan suami dah selesai 2nd dose vaksin... Pukul 7 30 pagi kami dah keluar... Semangat !! Terpaksa la selfie sendiri... Partner MY memang tak kuasa nak ambik ambik gambar ni.. Tak sabar nak habiskan tempoh 14 hari ni.. Nak pergi beli selipar.. Hari tu order selipar kat Bat…

Read more
Main bayang bayang
Pin it

Subjek Sains Tahun 2 dah belajar bab cahaya dan bayang-bayang... Kita dulu dah tahap 2 baru belajar bab ni dalam subjek Alam dan Manusia.. Tinggi betul silibus zaman sekarang.. Nak suruh anak anak jadi Profesor umur 25 tahun ke? Gambar gambar ni semua diambil masa buat tugasan bayang bayang hari tu…

Read more
 Kicap pun membesar..
Pin it

Dari awal awal kahwin dulu, sampai la sekarang, Memang ini la kicap pilihan kami.. Dulu dulu ada kat Johor je, Alhamdulillah.. Sekarang kat Pahang dah ada.. kalau balik kampung Pahang.. Dah ada dah kicap Jalen.. Masa anak kecik dulu.. Dia nak makan nasi dengan  telur kicap kat rumah atoknya kat Rau…

Read more
Catatan kehidupan
Pin it

Sedikit catatan tentang perjalanan hidup seharian... Kalau tak ditulis.. esok lusa lupa... Pagi semalam Mama Yan dan suami bawa mak mentua pergi berubat di pusat perubatan Raudhah di tengah bandar Pontian.. Mak mentua MY dah disahkan menghidap barah payudara stage 1. sebenarnya, dah susun untuk jal…

Read more