Showing posts from October, 2020Show all
Sayur pucuk manis tumis pedas
Pin it

Semalam jalan jalan beli barang sikit sikit kat Maslee dengan anak sulung Mama Yan. Mula mula dah ambil sayur kailan dan beberapa jenis sayur lagi. lepas tu, nampak pucuk manis ni kat rak hujung, letak balik kailan. Ambil sayur pucuk manis ni. Dah lama tak makan sayur ni. Kat Maslee jarang ada sayu…

Read more
Drama Melayu
Pin it

Tapi... tetap ramai penonton ok.  Memang penonton Melayu waktu Maghrib nak tengok kisah cinta, kisah curang, kisah mentua aje pun... buat apa susah susah nak buat drama askar pergi berperang, drama doktor bedah orang, drama pilot bawak kapal terbang. Bukan ada orang nak tengok pun. Peminat peminat…

Read more
Random story
Pin it

Hari ni rasa macam kekeringan modal nak menulis. So, tulis la apa apa pun...blog Mama Yan ni bukan ada Nuffnang bukan ada adsense pun... Apa pun tarak, so takde la sayang sangat kalau tak update barang sehari dua. Cuma, kalau dah tercuti lama sangat tu...nak dapatkan semula mood menulis tu...payah…

Read more
STB siap
Pin it

Alhamdulillah... Sijil Taraf Bumiputera kami dah dah siap... Dah langkap dah...tapi nak tunggu CIDB masuk dalam system CIMS tak tahu pula bila boleh selesai. Harap harap tak lama sangatlah, Masa MY dan suami hantar dokumen untuk permohonan STB ni ke Menara Usahawan BPKU,  Katanya akan ambil masa da…

Read more
Sinopsis Perempuan Tanpa Dosa
Pin it

Tajuk : Perempuan Tanpa Dosa Penulis : Fatinilam Sari Ahmad Bilangan Mukasurat : 308 Novel Perempuan Tanpa Dosa ini mengisahkan Lily yang telah terlanjur dengan teman lelakinya Eddie dan mengandung. Bagi menutup malu, bapa Lily menikahkan Lily dan Rizal serta memberikan Rizal sejumlah wang sebagai …

Read more
Wordless Wednesday : You've got mail...
Pin it

Read more
Apalah yang ada pada kami?
Pin it

Kecewa dan agak down la sikit apabila fitnah yang bertebaran dah sampai ke telinga Mama Yan dan suami. Tak tahulah macam mana boleh timbul fitnah ni,  yang penting, kami tak buat seperti yang diperkatakan tu.  وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ Maksudnya:  ...  dan (ingatlah bahawa angkara) fitna…

Read more
Hantar pengantin
Pin it

Sekadar coretan kenangan... semalam MY dan suami ikur rombongan akad nikah sepupu suami di Ulu Tiram. Buat memeriahkan majlis aje la... Gambar kami kami adik beradik ipar duai je yang banyak. Gambar pengantin lupa nak ambik... lagipun diorang dah hire photographer, malas la nak menyemak, nanti kec…

Read more
Selamat Datang H
Pin it

Lepas dah fikir banyak banyak kali... Mama Yan dan suami beli juga kereta lain menggantikan bagi menggantikan Grand Livina yang telah lebih berkhidmat kira kira 7 tahun bersama kami. Lepas ni Grand Livina akan jadi kereta opis. Untuk staf pakai pergi ke hulu ke hilir. Jimat la sikit mileage claim.…

Read more