Showing posts from November, 2014Show all
Kezutan Pak Nil....
Pin it

Koi memang peminat Datuk Aznil Nawawi... Masa macam macam Aznil dulu... Koi tengok ulangan berkali kali pun tak jemu... Zaman AF dulu... Bukan nak tengok sangat peserta tu... Tapi suka sangat kat Pak Nil... Masa koi muda remaja... Koi selalu berangan nak masuk Pop Kuiz... Sebab …

Read more
Takde tajuk takpe kannn...
Pin it

Semalam koi dengan suami pergi hospital nak set appointment date untuk baby Mursyeed... Pusatnya tu..terjojol aje keluar... Merening rening macam nak meletop.. Risau pulak koi... Sampai poliklinik hospital kul 4.15 petang... Suami koi pergi kaunter sorang...koi tunggu dalam kereta je dengan an…

Read more
Mah dan suaminya
Pin it

Pada suatu pagi hujung minggu...suami Mah mempelawa Mah keluar bersarapan di warung pak Mail di tepi simpang tiga taman perumahan mereka. Akan tetapi...Mah enggan kerana bercadang hendak membelek belek dan mengelap koleksi pinggan mangkuk mahalnya... Mah: Nanti tolong bungkuskan Mah sarapan ye..…

Read more
Enjut enjut semut..
Pin it

Budak berdua ni payah betul nak tido dengan lena kalau tak dipangku... Tapi kalau asik nak dok atas riba je..  Bila masanya koi nak masak, menyapu, lipat kain... Takkan nak panggil assistant datang lagi... Satu hari RM50...kalau seminggu...6 hari la tolak sabtu suami koi tak kerja... dah 3 …

Read more
Eskrem magnum nyuumm
Pin it

Ni gambar aiskrim magnum yang kawan koi wasap masa dia pergi bercuti kat indonesia.. Dalam hati koi... Ada ke orang nak makan aiskrim aje sampai sepinggan... Siap buat cafe makan aiskrim tu je... Tak muak ke? Tapi kat Indonesia penduduknya ramai... Pelancong lagi kan. Tapi ni kat M…

Read more

Kepenatan...kelesuan..keletihan...semua ada... Kalau boleh minta mc...pada sapa koi nak bagi mc tu...boleh ke diterima? Setiap hari tido hanya beberapa jam... Anak kembar koi tdo malam kurang nyenyak... Kadang kadang tak tido pun... Kalau tak tido..tapi tak menangis takpe juga... Ini..bila k…

Read more
Comelnya anak che Ta
Pin it

Comelnya anak artis ni... Kecik kecik dah pandai bergaya... Tapi yang sebelah tu lagi comel...hahaha Takde kerja la dorang ni... Ada ada je...

Read more
Berakhirnya prasekolah abang...
Pin it

Sabtu lepas anak koi ambik sijil prasekolah dia... Dia pergi dengan ayah dia...adik no 2 dan 3 je.. Koi tak pergi pun... Malas nak bawa baby tempat orang ramai camtu... Pada hari yang sama juga diadakan Hari Keusahawanan sekolah... Adalah budak budak sekolah jual jual... Macam macam la diora…

Read more
Perlukan homestay?
Pin it

Sekarang ni nak cari rumah sewa dah payah.. Yang tinggal semua jenis rumah flat kos rendah... Yang style rumah teres kebanyakannya dah dijadikan homestay... pandangan dari hadapan homestay.. Kat depan rumah koi ni ada sebijik homestay milik keluarga muslim... Dulu owner tinggal di r…

Read more
Nak 'abang' baru boleh?
Pin it

Koi minta kat En. Suami abang baru.. Abang ni boleh diangkat angkat... Boleh dipijak di tempat yg disediakan... Boleh ditenung sahaja...sambil lap lap Atau dibiar menjadi tukun habuk Atau diguna sebaiknya sehingga memberi pulangan berganda dari nilai asal Korang rasa apa jawapan beliau? …

Read more
Giliran dik mok pulak
Pin it

Hari tu ada briefing prasekolah sktu4... Dan alhamdulillah... Anak kedua koi terpilih untuk berada dalam sessi persekolahan tersebut. Macam biasa...benda benda camni... Ayah la yang uruskan... Hari tu briefing aje... Nanti prmbantu penyelia murid akan call dan bagi tarikh utk bayar yuran, pak…

Read more
Berpaling arah...
Pin it

Dulu... masa adik kembar belum lahir... Aril tido atas lengan mama... Nak tido cari mama... Sekarang... Langsung tak ingin tido dengan mama Plus..mama pun kurang luangkan masa dengan Aril... Adik kembar gilir gilir menangis... Tak sempat nak dodoikan Aril... Kesian Aril... Tapi takpe...…

Read more
Ale ale...ale ale...
Pin it

Semalam adik adik koi nak gi tengok bola kat screen besar... So sebelum keluar rumah...posing posing dulu .... Pakai baju kuning harusla...orang Pahang katakannn.... Lokasi paling hampir dengan rumah koi di padang permainan mpjbt berhampiran aeon taman u. Pulang dari menonton bola...dekat puk…

Read more
Good luck final team...
Pin it

malam nanti berlangsungnya final piala malaysia... JDT lwn pahang... Apa pilihan koi? Koi pilih permainan dan mutu pengadilan yang adil..suasana aman...tiada insiden melibatkan kecederaan dan nyawa orang awam.. Koi lahir dan dibesarkan di pahang... Melanjutkan pengajian tinggi di joho…

Read more