Showing posts from 2010Show all
kerja ujung minggu lepas...
Pin it

Hari Ahad yg lalu bos mintak koi kerja untuk jaga kerja-kerja korek tanah kat site koi...aii korek tanah pun nak kena jaga ker...bukannye jcb tu lembu nak kena tunggu...biasanye koi akan bagi arahan jer nak korek apa..kat mana..dari mana ke mana..berapa dalam...dan bagi dia timeline bila kena siap.…

Read more

Dunia dah tua...kata mak mertua MY baru baru ni... apsal pulak mak metua koi cakap macam tu...?? yang sebenarnya dia terkejut tengok cucu dia yang paling kecik baru 7 bulan dah boleh berdiri kat tepi tepi kerusi.  Dah boleh jalan kalau ada tempat berpaut. Cepat betul betul perkembangan budak budak …

Read more
parcel misteri..
Pin it

hari Rabu yg lalu, masa balik waktu rehat ada note dari orang GDEx..katanya ade parcel. Koi call balik dia kata dia dah selesai buat penghantaran untuk hari tersebut. Dia kata dia datang esok jer. Koi pun bagitaulah yg koi takde kat rumah. Ada kat rumah antara 1 hingga 2 petang jer...boleh ke buat …

Read more

Semalam sebelum balik kerja koi tatap la blog koi yg tak seberapa ni...tengok2 cbox..kot kot ada jejak yang perlu dibalas..oh ye...koi balas jejak ikut kata hati koi..yg mana koi rasa perlu dibalas..atau ignore jer...kalau takat datang...cari cbox..tulis “klik nuff”,”singgah”,”tembak nuff”,”salam n…

Read more

Yeahh...hari ni hari sabtu...masa kat site tadi...macam biasa la...koi sorang2 jer ari ni..ramai jugak org tanya.. “eeeii...kau sorang je pompuan kat site tu??tak takut ker?” “kau tak takut ke sorang sorang pompuan kat situ?” “eh!kau tak ngeri ker...ko sorang jer pompuan kat situ...yang lain …

Read more
kedekut @ tangkai jering @ lokek @ taik idung masin
Pin it

Pernah tak korang terfikir kenapa orang kedekut tu digelar tangkai jering?? Haa...kalau nak tahu sebenornya koi pun tak tau...tapi masa balik segamat ari tu...ada la pokok dah mati kat belakang rumah mak metua koi tu..mak metua koi suruh tebang pokok tu..takut tumbang. Pokok tudaunnyer dah togel..t…

Read more
kaedah menguruskan badan ..sertai BLOGLARIAN hari ini...
Pin it

kak diana telah mengetag koi untuk bloglarian yang sedang heboh diperkatakan di setiap penjuru blog skang ni... syarat syarat penyertaannye mudah kalau nak baca ikut bloglarian bolehh...atau nak sambung baca kat blog koi pun buleh juge..nanti tekan la read more tu kalao nok tau... haa..ni …

Read more
Salam vs Sial
Pin it

Hari ni sabtu pertama, so koi tak kerja..tapi bos suruh gak kerja..camne nih?? Ahh lantakla…malas koi nak kerja..pergi site kejap..bagi amanat kat bangla2 tuh…bukak opis…dahhh!! Balik…!! on the way nak balik, koi singgah kedai mamak..pekena teh tarik sama roti kosong sekeping… …koi duduk sorang-so…

Read more

Semalam koi tertengok cerita Senario Asam garam yang mana CD dibawak oleh anak sedara koi...nak tengok Senario, tapi player kat rumah deme rosak..so, deme sekeluarga datang la umah koi bawak CD untuk tontonan kome sekeluarga. Koi tengok la sikit..lepas tu terus rasa tak boleh nak layan cerita tu…

Read more
video klip cikgu shida...
Pin it

sape belum tengok video klip cikgu shida?? belum?? takpe...kalau belum tak jadi hal...cuma kalau dah tengok senangla sikit koi nak bercerita pasal cikgu shida ni... masa mula2 dulu rasa kesian yang amat sangat sebab koi fikirkan videoklip stacy yang dia miming kan itu adalah koleksi peribadi yang …

Read more
award from kta tinggi with love...
Pin it

si Anis ada tag koi untuk award...tp koi pun tak tau apa function award ni..tapi koi berkenan hok ni...thanks la anis yer..lain kali tag la lagi... blog koi mungkin takde juta juta UV...muka koi jer yang terdedah kepada sinaran UV adelah...mungkin takde value yang tinggi...input dari mangga …

Read more

Hari Khamis baru-baru ni site koi ade kes pulak...kurang ajor punye budak..masuk site koi dengan tak bagi salam..tak mintak izin..takdela nak minta ampun nenek...cucu tumpang buat kerja kerr...alih alih belasah bangladesh koi...menyirap betul..rasa cam nak lempang jer..tapi sah sah kederat dia lebi…

Read more
misi mencari kerja baru..
Pin it

Bila nak dapat kerja baru nih...satu kompeni pon takde panggil koi gi interview...last koi pergi interview kat NIOSH beberapa bulan yang lalu...pastu tak penah dah...dah jenuh menghantar resume dan memohon melalui jobstreet... Koi bukannye dah boring kerja kat sini...tap kat sini dah tak banyak…

Read more
sakit gigi
Pin it

Dah 3 ke 4 hari koi sakit gigi sebenormye..tapi taklah sesakit hari ni..nape sakit gigi? Tak gosok gigi ker?? Sape kabor tak gusok...dah gusok 3 kali sehari dah pun...tapi dia nak sakit jugek koi nak buat mana gaya?? Gigi koi ni walaupun tak putih melepak...tapi dari segi ketahanannye..InsyaAllah.…

Read more

Hari ni hari ke-6 anak2 koi duduk Taska...dan keadaan masih belum berubah..tiap2 pagi nangis...bila time ambik koi tanya pengurus taska tu...dia kata..taknak makan..taknak tido...merengek sepanjang hari... Kesian pulak la koi kat Umar Mukhlis ni...sebab dia dah 2 tahun dok kat umah pengasuh lama t…

Read more
Entri Paling Hot..
Pin it

clear idok gambo kat atas ni…ini adalah statistik post koi dari bulan may sampai bulan Oktober. kesimpulan yang boleh diambil daripada statistik entri koi adalah… 1. tajuk kena menarik walaupun isi macam hampeh nyor 2. janda memang menarik minat orang…contoh rozita che wan…gosip tak habih habi…

Read more

Rodong koi kat facebook tag koi untuk gambar kelas masa form 4 & form 5...koi jengah...dorang engah sibuk mengimbas memori zaman sekolah dulu...tapi koi sorang jer yang tak mencelah walaupun telah ditag...koi tgk aje... Kenapa tak koi tak join??padahal kalau masa kat asrama sekolah dulu..mulu…

Read more

Semalam seharian koi tak senang duduk...dok mikir anak anak koi melalui hari pertama di Taska...tepat jam 5.30petang koi terus punch out dan tak menoleh lagi koi terus menuju ke taska tempat koi letak anak2 koi sementara ayah dan mamanye keluar mencari rezeki.. Koi sampai2..cikgu taska tu kata ana…

Read more

Tadi koi jengah jengah facebook...tengok ramai kekawan dari tempat lama koi bekerja dulu sedang meluahkan rasa di status masing2...huhu..kesiannyer...takpe cubalah bersabar..sambil2 tu usha la peluang kerja yang lain... Teringat pulak alkisah koi blah dari tempat tu...masa tu koi jadi warehouse ma…

Read more
simbah...simbah....
Pin it

Tadi baca metro…tengok ada budak pompuan kena simbah cuka getah dengan orang lelaki yang didakwa mengorat mangsa, tapi mangsa tak layan. Kerana berdendam akibat cinta tak dibalas, awek tu disimbah dengan cuka getah. Dulu selalu baca surat khabar…kejadian simbah simbah asid / cuka getah atau apa c…

Read more

Seriesli koi takde mende nak tulis hari ni…sebab kepala koi pening…yelah skang koi dah sorang2..che mat dengan che said dah berenti…semua kerja koi yang kena buat..pening la…pulak tu sub-kon2 kat sini suka mat main cak cak dengan koi kat sini…ari ni datang..esok tak datang…minggu lepas datang mingg…

Read more
Pesta buku Alaf 21
Pin it

ingat tak masa sekolah rendah dulu..selalu jer ade pameran buku kat sekolah..sehari sebelum tu, cikgu akan bagi lis buku yang akan dijual di pameran buku esoknyer...koi pon mengaruk nak beli buku mari mewarna lah...buku cerita la...nak pakai kamuslah....tapi disebabkan masa tu mak abah koi bukan or…

Read more
aktivti hujung minggu : Part 2
Pin it

Aktiviti hujung minggu lepas adelah berjalan jalan ke Zoo Johor. Sibuk sesangat si umar Mukhlis ni suruh koi lukih gambo gajah. Petang tu ayah dia pakat bawak gi Zoo Johor je tengok gajah bebetul…bukannye senang nak lukih gambo gajah nih..gambo orang lidi koi retila… Sampai2 kena beli tiket dulu.…

Read more

koi telah di tag oleh kak diana untuk bende ni "Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person that tagged you. If I tagged you, it's because I…

Read more
kenangan kena dende...
Pin it

Pernah tak kena denda masa zaman sekolah dulu…kalau tak pernah, koi pernah, setakat berdiri atau berdiri atas kerusi tu biasa lah…tapi kali ni cara berdirinye tu pelik sikit. Masa tu koi dajah 4, kelas koi ni cikgu tak masuk, kelas sebelah pulak tengah belajar English. Cikgu yang mengajar tu….mak o…

Read more

Last week anak buah koi yang berumor 10 tahun dah jadik anak dara. Umo 10 tahun baru dajah 4…uihh..cepat betul budak-budak zaman sekarang mencapai usia akil baligh…seingat koi..masa koi dajah 6…ustaz ade mintak budak laki keluar kelas jap, kena bawak buku pergi pustakaan…bila budak laki semua dah k…

Read more

Menyampah betul koi dengan cara pelajar antarabangsa kat UTM ni guna jalanraya. Rasa nak turun kereta titik titik je jarinyer tu. Bawak motor / kereta macam dia sorang je bayar cukai jalan…macam dia je bayar yuran UTM. Yang terhegeh hegeh satu hal, yang bawak menyongsang satu hal, yang tak ikut t…

Read more
kanser payudara....?takutnyerrr...
Pin it

Ari tu masa lepak2 kat reading station pejabat Harta Bina , UTM, koi terbaca pasal barah payudara dalam majalah Wanita April 1997…uiihh..bapak lamenye dah…pon nak letak kat reading station lagi…??bace jalah…tgh bosan ni… gambar dr http://emilayusof.com/ Koi tertarik nak baca pasal kanser payud…

Read more
tahun Hijrah a.k.a bulan Islam
Pin it

Hari lahir tiap-tiap tahun kite sambut..kalu tak sambut beria-ria pun..tetap ade ingatan terhadap harijadi kite tu…dalam pada tu..pernah tak kite terfikir…hari jadi kite berapa haribulan dalam bulan Islam nyer pulak….haa….koi mmg tak tahu…semalam terjumpa pulak mende ni kat forum kot…tp tak ingat k…

Read more
Projek transformers
Pin it

haa...hari ni koi nak tunjuk satu projek transformer koi di hujung minggu yang lalu.. Ini adalah projek di mana sarung bantal peluk @ bantal golek @ bolster yang didapati jika anda membeli set cadar bertukar wajah…oleh kerana kitorang pulak takde bantal golek tu…so, drpd terbiar dan terbuang baik …

Read more
hujung minggu di Pontian Johor
Pin it

Last weekend koi dengan En. Suami, anak2, mak mentua serta kakak ipar koi sekeluarga pergi ke Pontian. Fuhhh....kagum betul koi tengok orang tanam nenas kat sana...nenasnya tanam kat laman rumah jer..tapi buahnya besor-besor...laman rumah koi? 3 tahun tak besor besor pokoknyer.. dikelilingi keb…

Read more
aktiviti hujung minggu
Pin it

tangan dah hitam legam main arang Ni gambar gambar aktiviti hujung minggu anak koi dengan ayahnye…ayah dia sibuk..dia laaagi sibuk..tgk tu siap pecah sebijik pasu okid mama dikerjakan Umar Mukhlis...tangan jangan ceritalah..hitam legam dok main arang…tangan yang hitam tu pulak dok pegang sana g…

Read more

Amacam…padan tak? Ni la rupa kad orang dah kawen kalo nikah kat negeri Pahang Darul Makmur…haa…Kad negeri lain koi penoh tengok yang Johor punyer.. kadnyer jenis yang keras macam mykad tu…lawo la sikit daripada yang koi punyer ni… Kad ni diberi bersama sama dengan sijil nikah…dia bagi sekeping un…

Read more
cloud in Construction drawing..
Pin it

Kepada kawan kawan yang kerja dengan kontraktor pembinaan..bila nampak cloud dalam drawing jangan pulok jadi macam gambor kat atas nu...memang nampak sangat tak habis mengaji... fresh graduates engineer...jgn tak tau pulok, akitek mmg suka buat cloud cloud kat drawing diorang...nak sampai habis pr…

Read more

dari pagi tadi koi dok melayan blog telordibasuh .best giler ah...ye ker best??gi arr tingok sendiri...koi rasa best jer... yang bestnyer pada koi ada banyok gambor2...pastu adelah cerita dia sikit2...layan gambor tu yang best tuh...tak taula mana encik tolor tu dapat, tapi koi suka tengaok...ta…

Read more
kereta raya..
Pin it

Kelmarin masa koi nak parking kereta nak beli sarapan, tayar kereta aku bergesel dengan kerb…alah batu yang disusun tepi jalan tu…tu la namanya kerb. Aku mmg tak pass kalau parking sisi…hasilnya..sport rim raya yang belum pun berusia sebulan telah mengalami kecederaan..alamak! macam mana nak cakap …

Read more

kenapa yer..suami org selalu sgt dikaitkan dengan janda??laki org yang mencari janda atau janda mmg suka mencari laki orang?? yelah..janda kalau nak bercinta dengan anak bujang orang, mmg dah tentu mak si bujang akan menentang habis habisan walaupun tak semualah...jadi option yang tinggal adalah su…

Read more

Masa balik kampung ari tu..mak metua koi buatkan sambal taucu...huh,..sedap giler ahh...masyarakat jawa ni yang koi perasan suka bebenor menyambal apa apa aje..ni senarai sambal yang koi jumpa setelah berhijrah ke Johor sejak tahun 2000.. Sambal kicap – makan sup, cicah dgn pisang goreng, keledek…

Read more