Showing posts from 2014Show all
Kita memang nak pakai orang...tapi..
Pin it

'U boleh buka U punya tudung ke? 'Kita sini ada uniform..U boleh pakai macam I tak?' 'Kita tak ambil Malay' 'Kita tak ambil orang pakai tudung' Okeh..itu antara jawapan jawapan yang koi dapat masa mencuba untuk mencari kerja sementara tiap kali cuti semester. Ma…

Read more
Koi nak propa
Pin it

Hari ni takde story kat rumah ni... Biasala...hari hari pun rutin yang sama je So...harusla up entry propa daripada tak berhapdet kan.. Eh tengok gambar je la.. Malas nak type..

Read more
Moh kita berkebun..
Pin it

Hah..nilah teman baru koi... Memandangkan sekarang ni musim hujan... Koi takyah bagi full attention pada dia... Pandai pandailah dia menjaga diri... Koi beli dari nursery bergerak... Ya...nursery bergerak... Ia adalah sebuah lori 3 tan... Yang dipenuhi pelbagai jenis benih semaian... Ada po…

Read more
Diorang Budak Johor
Pin it

Semalam ayah diorang bawak pegi tengok wayang... Crita Big Hero 6... Kecik kecik dah bawak gi tengok wayang... Adoi... Jangan lepas lepas ni... Pantang ada iklan movie baru ajak pergi lagi... Beria pakai sweater nya nak gi tengok wayang..tapi pakai seluar pendek.. Hari j…

Read more
Throwbackvela : disket
Pin it

Sekarang ni petang petang on weekdays koi tunggu cerita Yo Soy Betty,La Fea... Cerita ni dulu dulu kat NTV7... Cerita Betty ni tayangannya sekitar tahun 2002 kot.. Koi pun tak ingat exact year.. Yang pasti masa tu koi masih tinggal di rumah sewa bersama sama rakan kuliah... Masa tu...…

Read more
Nak masak apa ye hari ni?
Pin it

Anak2 koi... Lebih kurang macam koi masa kecik juga.. Susah nak suruh makan... Sampai tak tahu nak bagi makan lauk apa... Tapi yang no 2 ni lebih kronik.. Tiap hari nak makan nasi kalau lauk telur... Telur pulak harus telur mata kerbau aka telur goyang aka half cook. Goreng ayam pun dia tak…

Read more
Semakin lama, semakin....
Pin it

Ntah kat mana koi terbaca ada orang lelong duit siling 50 sen tahun 1968 dengan harga hampir 10k... Pastu koi jumpa siling tahun tu yang ada alur kat sisi duit siling tu.. Rasanya masa koi kekecik dulu biasa je jumpa siling tu... Nilainya tetap 50 sen.. Bersamaan semangkuk penuh mee goren…

Read more
Buku resipi untuk si anak
Pin it

Koi baru je beli buku... Beli secara online... Sekarang nak tolak twin stroller tu masuk lif pun tersangkut sangkut... Masuk kedai buku takkan nak tinggal kat luar... Lagi satu pula peel budak kembar ni.. Bila stroller bergerak diorang tido... Bila koi berenti je... Terus celik biji mata...…

Read more
Sedang ingin bermanja
Pin it

Abang abangnya balik kampung, So si Aril kebosanan yang amat sangat Mama memang tak dapat nak bagi full attention kat Aril...sorry sayang... So..mana aje koi pergi dia mengekor aje... Kita duduk nak bagi adiknya susu..dia pun menyelit juga kat situ... Koi nak baringkan adiknya pun takde…

Read more
Lazada oh lazada..
Pin it

Gedik tak.? Puting kosong pun nak beli kat Lazada... Memang tengah kemaruk dok memesan barang pakai Lazada... Harga satu puting ni RM6.50 kat Aeon... Kat Lazada pula RM2.90..postage RM15 So koi beli 5 pcs...lebih murah daripada beli kat Aeon... Banyaknya beli? Si Aril...dia suka re…

Read more
Cepatnya masa berlalu..
Pin it

Hari ni dah 5 hari anak koi yang sulung dan yang no 2 balik kampung... Diorang balik ikut mak mertua koi naik bas hari Rabu hari tu... Dah bujang anak anak koi... Dah boleh duduk kampung walaupun mama n ayahnya tak ikut sama.. Tak sangka cepat betul masa berlalu... Cepat betul rasanya…

Read more
Kezutan Pak Nil....
Pin it

Koi memang peminat Datuk Aznil Nawawi... Masa macam macam Aznil dulu... Koi tengok ulangan berkali kali pun tak jemu... Zaman AF dulu... Bukan nak tengok sangat peserta tu... Tapi suka sangat kat Pak Nil... Masa koi muda remaja... Koi selalu berangan nak masuk Pop Kuiz... Sebab …

Read more
Takde tajuk takpe kannn...
Pin it

Semalam koi dengan suami pergi hospital nak set appointment date untuk baby Mursyeed... Pusatnya tu..terjojol aje keluar... Merening rening macam nak meletop.. Risau pulak koi... Sampai poliklinik hospital kul 4.15 petang... Suami koi pergi kaunter sorang...koi tunggu dalam kereta je dengan an…

Read more
Mah dan suaminya
Pin it

Pada suatu pagi hujung minggu...suami Mah mempelawa Mah keluar bersarapan di warung pak Mail di tepi simpang tiga taman perumahan mereka. Akan tetapi...Mah enggan kerana bercadang hendak membelek belek dan mengelap koleksi pinggan mangkuk mahalnya... Mah: Nanti tolong bungkuskan Mah sarapan ye..…

Read more
Enjut enjut semut..
Pin it

Budak berdua ni payah betul nak tido dengan lena kalau tak dipangku... Tapi kalau asik nak dok atas riba je..  Bila masanya koi nak masak, menyapu, lipat kain... Takkan nak panggil assistant datang lagi... Satu hari RM50...kalau seminggu...6 hari la tolak sabtu suami koi tak kerja... dah 3 …

Read more
Eskrem magnum nyuumm
Pin it

Ni gambar aiskrim magnum yang kawan koi wasap masa dia pergi bercuti kat indonesia.. Dalam hati koi... Ada ke orang nak makan aiskrim aje sampai sepinggan... Siap buat cafe makan aiskrim tu je... Tak muak ke? Tapi kat Indonesia penduduknya ramai... Pelancong lagi kan. Tapi ni kat M…

Read more

Kepenatan...kelesuan..keletihan...semua ada... Kalau boleh minta mc...pada sapa koi nak bagi mc tu...boleh ke diterima? Setiap hari tido hanya beberapa jam... Anak kembar koi tdo malam kurang nyenyak... Kadang kadang tak tido pun... Kalau tak tido..tapi tak menangis takpe juga... Ini..bila k…

Read more
Comelnya anak che Ta
Pin it

Comelnya anak artis ni... Kecik kecik dah pandai bergaya... Tapi yang sebelah tu lagi comel...hahaha Takde kerja la dorang ni... Ada ada je...

Read more
Berakhirnya prasekolah abang...
Pin it

Sabtu lepas anak koi ambik sijil prasekolah dia... Dia pergi dengan ayah dia...adik no 2 dan 3 je.. Koi tak pergi pun... Malas nak bawa baby tempat orang ramai camtu... Pada hari yang sama juga diadakan Hari Keusahawanan sekolah... Adalah budak budak sekolah jual jual... Macam macam la diora…

Read more
Perlukan homestay?
Pin it

Sekarang ni nak cari rumah sewa dah payah.. Yang tinggal semua jenis rumah flat kos rendah... Yang style rumah teres kebanyakannya dah dijadikan homestay... pandangan dari hadapan homestay.. Kat depan rumah koi ni ada sebijik homestay milik keluarga muslim... Dulu owner tinggal di r…

Read more
Nak 'abang' baru boleh?
Pin it

Koi minta kat En. Suami abang baru.. Abang ni boleh diangkat angkat... Boleh dipijak di tempat yg disediakan... Boleh ditenung sahaja...sambil lap lap Atau dibiar menjadi tukun habuk Atau diguna sebaiknya sehingga memberi pulangan berganda dari nilai asal Korang rasa apa jawapan beliau? …

Read more
Giliran dik mok pulak
Pin it

Hari tu ada briefing prasekolah sktu4... Dan alhamdulillah... Anak kedua koi terpilih untuk berada dalam sessi persekolahan tersebut. Macam biasa...benda benda camni... Ayah la yang uruskan... Hari tu briefing aje... Nanti prmbantu penyelia murid akan call dan bagi tarikh utk bayar yuran, pak…

Read more
Berpaling arah...
Pin it

Dulu... masa adik kembar belum lahir... Aril tido atas lengan mama... Nak tido cari mama... Sekarang... Langsung tak ingin tido dengan mama Plus..mama pun kurang luangkan masa dengan Aril... Adik kembar gilir gilir menangis... Tak sempat nak dodoikan Aril... Kesian Aril... Tapi takpe...…

Read more
Ale ale...ale ale...
Pin it

Semalam adik adik koi nak gi tengok bola kat screen besar... So sebelum keluar rumah...posing posing dulu .... Pakai baju kuning harusla...orang Pahang katakannn.... Lokasi paling hampir dengan rumah koi di padang permainan mpjbt berhampiran aeon taman u. Pulang dari menonton bola...dekat puk…

Read more
Good luck final team...
Pin it

malam nanti berlangsungnya final piala malaysia... JDT lwn pahang... Apa pilihan koi? Koi pilih permainan dan mutu pengadilan yang adil..suasana aman...tiada insiden melibatkan kecederaan dan nyawa orang awam.. Koi lahir dan dibesarkan di pahang... Melanjutkan pengajian tinggi di joho…

Read more

Masa cukur rambut kembar minggu lepas... Ada la beberapa orang jiran mertua koi yang datang memeriahkan suasana... Asalnya makcik makcik ni semua rewang masak... Sbb petang nak wat doa selamat untuk kembar... Tapi saje la diorang datang ke ruang tamu tengok kembar bercukur... Okeh..ya…

Read more
botak cam upin ipin daaa
Pin it

Jumaat minggu lepas... Hari ke 34 kelahiran kembar ni... Rambut mereka dicukur botak... Tapi bukan koi cukur sendiri... Koi tak berani ye... Kitorang panggil ustaz yang yang ajar kelas sakinah kat kampung tu.. Lepas cukur rambut... Rambut yang dicukur tu patutnya ditimbang... Tap…

Read more

Besok genap 40 hari koi lahirkan sepasang baby kembar ni.... Ada orang pantang 40 hari... Ada orang pantang 44hari... Koi...pantang 14 hari... Janji ada angka 4... Kira ok la tu kan..hehehe Pantang kali ni... Tak sempat manja manjakan diri... Apa yang sempat je... Kelam kabut sikit... K…

Read more
si penggunting rambut
Pin it

Si Mahfuz buat kerja lagi... Diam diam gunting rambut sendiri... Kali pertama masa koi dekat hospital... Tadi kali kedua... Ambik Gunting dalam laci kat meja jahit koi... Kali pertama ambik gunting dalam laci kat meja ayah... Ayah dah kunci laci... Semalam geledah laci koi pula... Geram…

Read more
Munye puting baby
Pin it

Dulu dulu... Belikan puting takmo pakai... Sekarang rembat puting budak kembar pulak... Aril..Aril... Siap buat harta pulak tu..

Read more
Tefal hand mixer...Alhamdulillah
Pin it

Rezeki Allah Bagi melalui peraduan majalah Seri dewi & keluarga... Dapat hand mixer brand Tefal Koi belum pernah sekali pun beli barangan Tefal.. So ini yang pertama Koi dah ada mixer kat rumah... Brand Cornell... Tapi mixer tu byk berehat drpd bekerja...he he he Masa nak ambik parcel...…

Read more
Aril bawa diri
Pin it

Abang abang dah ada adik kembar sorang satu.  Aril terpinggir... Lantas membawa diri... Tido dalam troli... Hehe. . Sebenarnya...adik koi bawa Aril jalan jalan... Tapi sebab dah tertido dalam kereta... Bawa terus gi jusco... Sebab kalau patah balik rumah... Kot tersedar kang... Mengamuk p…

Read more
Aktiviti di kampung
Pin it

Uolls ada tak aktiviti macam ni kat rumah? Kat kampung ada? Haaa....koi baru jumpa aktiviti ni kat kampung en. Suami... Kat kampung koi ada la juga van bergerak ni.. Tapi jual groceries bawang bilis je lahh... Yang ni jualan nya spesel sikit... Ala ala pasar malam sikit... Ada besen..baldi..…

Read more
Jejantas terbang akibat ribut
Pin it

dalam wasep dan facebook bertebaran gambar dan kisah ketika ribut petang tadi... So..koi kongsikan pula dalam blog koi...  ********************************************* Laporan Awal Runtuhan Bumbung Jejantas  Alamat : Lebuhraya Raya Taman Perling - Pasir Gudang Balai : BBP Johor Bahru …

Read more