Showing posts with the label Ragam anakShow all
Menguruskan rumahtangga
Pin it

Walaupun hari hari mengurus rumah, tapi tuan puan rumah ni tak mengurus pun. Makin menggemuk aje adalah. Hari Khamis masa Mijan kat wad, adik beradik lain semua cuti sekolah. Itulah dia.. kalau maknya takde, tak sekolah la semua. Takpe, duduk je kat rumah tu diam diam. Mamanya pun tak risau.  Balik…

Read more
Pengalaman di wad Hospital Asia Columbia
Pin it

Dinner hari Jumaat sebelum balik tu.  Makan seketul je ayamnya. Lepas tu, ambil gambar & packing balik semula.  Tak selera nak makan.  Ambil pasta kot kot Mijan nak makan, Hmm... baru buka bungkusan, dia dah tutup muka. Mama Yan bawa balik rumah. Habis dibedal dek Moq.  Gigih membeli nasi ayam,…

Read more
Adik Mijan masuk ward
Pin it

Semalam, Dalam pukul 11 tu, Cikgu sekolah Mijan call bagitau Mijan dah 3 kali cirit, Minta ambil sebab dah takde baju dan pampers lagi. Semua dah kotor... So semalam lepas ambil dari sekolah,  Muntah muntah dan masih cirit di rumah. Sampai terbaring je..   Tak larat bangun. Buka mata pun tak larat.…

Read more
Seluar pendek dalam anak anak
Pin it

Se luar pen dek da lam atau singkatannya sependa, antara pakaian wajib bagi umat manusia. Mungkin lah ada yang tak suka pakai, Tapi, anak anak MY memang diajar untuk memakai pakaian dalam. Tapi nak uruskan pakaian dalam anak anak ni, susah juga sebenarnya. Anak anak ada 6, lima lelaki, sorang perem…

Read more
Tanjung Emas, Muar
Pin it

sebenarnya, ni gambar gambar hari Khamis minggu lepas. Entah macam mana, set kunci yang diserahkan pada sekolah tak cukup. Cikgu cikgu dah mula nak pindah masuk sekolah agama baru, Kunci grill tangga pula tak ada dalam kotak kunci yang diserahkan. Ah kacauuu.. Terpaksalah kami pergi hantarkan kunci…

Read more
Mijan dah sekolah
Pin it

Alhamdulillah...  Berjaya menghabiskan 4 hari pertama tadika... Walaupun di hari pertama tumpas, jam 10.30 pagi cikgu dah telefon MY minta jemput Mijan. Dari pukul 8 sampai 10.30 menangis tak berhenti henti. Lagipun... masa hari pertama tu, dia tidur lewat. Atoknya datang rumah sebab nak pergi cucu…

Read more
Ambil gambar tadika
Pin it

Semalam pergi ambil baju tadika Mijan, Tak perasan pula kena bawa gambar berukuran pasport 2 keping untuk urusan pendaftaran sekali. Kenalah pergi ambil gambar dulu sebelum ambil baju uniform di sekolah. Mujurlah zaman digital sekarang ni gambar siap tak sampai 2 minit pun. Handsome tak saya? Hahah…

Read more
Keputusan UPKK atau ujian MPKAFA 2021
Pin it

Selepas seharian me'reload', berjaya juga akhirnya memuat turun keputusan UPKK anak Mama Yan. Stress tau bila tengok semua kawan kawan dah up status di FB, IG dan whatsapp keputusan UPKK anak masing masing. Takdela letak harapan tinggi sangat untuk si abang ni, Tapi bila tak boleh buka resu…

Read more
Pensel warna Luna di Shopee Murah
Pin it

Dah nak cuti sekolah baru nak beli pensel warna... Hahaha... Takpe.. Pensel warna bukannya boleh basi. Dulu, masa abang dengan Moq je yang sekolah,  MY selalu belikan pensel warna yang 24 batang tu.  Maklumlah... 2 je yang sekolah. Sekarang dah 5 orang yang sekolah.. Ambik ko.. tak terdaya nak baya…

Read more
PSV Tahun 1 Rumah Burung
Pin it

Antara 2 biji rumah burung ni... Boleh tahu yang mana kembar lelaki, yang mana perempuan punya kannn... Sebab ni lah kat rumah MY banyak kotak kotak terpakai... Nak simpan, semak... Nak buang, takut anak nak pakai... Kejap subjek PSV nak guna kotak terpakai.. Kejap subjek RBT nak guna kotak... Keja…

Read more
Pengakap Kanak Kanak
Pin it

Pagi semalam hantar Moq ambil gambar untuk Unit Beruniform Pengakapnya di sekolah... Ni untuk pendaftaran Rambu Pengakap Kanak kanak... Ada sampai hujung bulan ni je nak siapkan buku log pengakap dia... Mamanya yang rasa nak pengsan.. Dia wat lek wat pis je..  Siap cikgu bagi jambangan coklat untuk…

Read more