Showing posts with the label Ragam anakShow all
Terima kasih Cikgu Zuhrah
Pin it

Ini guru kelas pemulihan Aril, Cikgu Zuhrah binti Mohd Ataillah. Mama Yan memang dah niat nak bagi hadiah tu masa sebelum raya, Tapi asyik lupa nak suruh Aril tuliskan kad raya. Lepas raya, Nak suruh bawa masa hari guru, Tak sempat sempat juga nak cari kad ucapan hari guru. Akhirnya, Bagi macam tu …

Read more
Jajan jamuan
Pin it

Nak dimakan, tak yakin, nak dibuang, kufur nikmat pula. Cubalah kalau bagi jajan untuk goodies bag ni pilih pilih sikit isiannya.. Bukan minta Ferrero Rocher atau Daim mahupun Patchi.. Cuma carilah yang lambang halal Jakimnya besar-besar sikit... ni dengan tulisan melayu takde... entah apa bahan ya…

Read more
Happy birthday yang ke 5 Mijan
Pin it

Masa balik kampung awal puasa hari tu... Sempat la potong kek hari jadi Mijan. Mijan lahir pada 4.4.2017. Jadi, tahun ni, genap la 5 tahun umur adik Mijan. Beli kek coklat kosong, Kemudian beli hiasan patung Spongebob... Kali ni beli kek kecik je... Jadila sikit sikit sorang. MY pun makan sepotong …

Read more
Anugerah Rambu Pengakap Kanak-kanak
Pin it

Hari terakhir Moq bersekolah rendah, diadakan Majlis Apresiasi PAJSK untuk murid murid. Alhamdulillah, Moq antara yang terpilih untuk menerima anugerah di atas pentas. syukur sangat. Setidaknya ini memberi satu dorongan dan semangat untuk dia. Memang dia teruja betul. katanya, Inilah kali pertama M…

Read more
Al Mijan Tukang Sepah
Pin it

Sabar ajelah hati menengoknya... Abang kakaknya takde buat perangai macam ni... Masing masing lepas guna, simpan. Ambil je dari bekas bila nak guna, Lepas tu, Simpan semula. Tapi yang paling kecil sorang ni... Ya ampunnnn... Selagi tak sepahkan, Tak puas hati. Baik mainan atau alat tulis.. Macam tu…

Read more
Menguruskan rumahtangga
Pin it

Walaupun hari hari mengurus rumah, tapi tuan puan rumah ni tak mengurus pun. Makin menggemuk aje adalah. Hari Khamis masa Mijan kat wad, adik beradik lain semua cuti sekolah. Itulah dia.. kalau maknya takde, tak sekolah la semua. Takpe, duduk je kat rumah tu diam diam. Mamanya pun tak risau.  Balik…

Read more
Pengalaman di wad Hospital Asia Columbia
Pin it

Dinner hari Jumaat sebelum balik tu.  Makan seketul je ayamnya. Lepas tu, ambil gambar & packing balik semula.  Tak selera nak makan.  Ambil pasta kot kot Mijan nak makan, Hmm... baru buka bungkusan, dia dah tutup muka. Mama Yan bawa balik rumah. Habis dibedal dek Moq.  Gigih membeli nasi ayam,…

Read more
Adik Mijan masuk ward
Pin it

Semalam, Dalam pukul 11 tu, Cikgu sekolah Mijan call bagitau Mijan dah 3 kali cirit, Minta ambil sebab dah takde baju dan pampers lagi. Semua dah kotor... So semalam lepas ambil dari sekolah,  Muntah muntah dan masih cirit di rumah. Sampai terbaring je..   Tak larat bangun. Buka mata pun tak larat.…

Read more
Seluar pendek dalam anak anak
Pin it

Se luar pen dek da lam atau singkatannya sependa, antara pakaian wajib bagi umat manusia. Mungkin lah ada yang tak suka pakai, Tapi, anak anak MY memang diajar untuk memakai pakaian dalam. Tapi nak uruskan pakaian dalam anak anak ni, susah juga sebenarnya. Anak anak ada 6, lima lelaki, sorang perem…

Read more
Tanjung Emas, Muar
Pin it

sebenarnya, ni gambar gambar hari Khamis minggu lepas. Entah macam mana, set kunci yang diserahkan pada sekolah tak cukup. Cikgu cikgu dah mula nak pindah masuk sekolah agama baru, Kunci grill tangga pula tak ada dalam kotak kunci yang diserahkan. Ah kacauuu.. Terpaksalah kami pergi hantarkan kunci…

Read more