Showing posts with the label Ragam anakShow all
Kejohanan Olahraga Tahunan Sekolah
Pin it

Mula mula je nampak Ucid. Lepas tu dah tak jumpa lagi dah. Jumpa lagi mengadu haus tapi duit dah habis. Aikk... kat rumah sukan kan ada sediakan air percuma.  Tak nak air tu, nak vitagenlah, farm fresh lahh...adoiii... RM15 habis dia sorang. Agenda utama diorang masa hari sukan hari tu... makan. Me…

Read more
Ragam Anak Bongsu
Pin it

Anak bongsu Mama Yan lahir pra matang, 31 minggu dalam kandungan. , sekarang usianya dah 5 tahun, Tahun depan 6 tahun.. Cepat pula rasanya masa berlalu. Masih belum lancar buat ayat. Tapi alhamdulillah, Dah nak mengikut apa yang kita ajar.   Dah namanya anak bongsu kan.. Manjanya memang takde diska…

Read more
Hias Kelas Anak
Pin it

Lepas hantar anak ke sekolah agama, Terus MY ke sekolah anak anak. Bantu cikgu pasangkan sampul meja kelas anak yang darjah 3 tu. Sebelum ni guru kelasnya lelaki. Cikgu lelaki walaupun tak terror hias kelas, Tapi anak murid suka je apa apa cikgu pun Cikgu lelaki suka bercerita diorang kata. Mama Ya…

Read more
Sports Day Khalifah Bitara 2022
Pin it

Semalam adik Mijan sukan. Sewa dewan terbuka sekolah rendah tempat abang kakaknya sekolah. Murid tadikanya cuma ada 30 orang. Staf ada 15 orang nak layan anak anak. Hadiahnya semua berbentuk permainan. Tapi semua pelajar dapat. Meriah hiasan hiasan nya.. Bekerja keras semua teachers Mijan rumah bir…

Read more
Bola Yoga Meletop
Pin it

Bola yoga yang dapat free masa beli treadmill tu dah meletup. Macam mana tak meletup, cara mainnya tak betul. Buka nak bersenam elok elok guna bola tu. Dibuat tempat duduk sambil berenjut. Dah ditegur banyak kali.. nanti bola tu pecah, awak bukannya ringan.. ehh... tak dengar .. Masih lagi duduk he…

Read more
Terima kasih Cikgu Zuhrah
Pin it

Ini guru kelas pemulihan Aril, Cikgu Zuhrah binti Mohd Ataillah. Mama Yan memang dah niat nak bagi hadiah tu masa sebelum raya, Tapi asyik lupa nak suruh Aril tuliskan kad raya. Lepas raya, Nak suruh bawa masa hari guru, Tak sempat sempat juga nak cari kad ucapan hari guru. Akhirnya, Bagi macam tu …

Read more
Jajan jamuan
Pin it

Nak dimakan, tak yakin, nak dibuang, kufur nikmat pula. Cubalah kalau bagi jajan untuk goodies bag ni pilih pilih sikit isiannya.. Bukan minta Ferrero Rocher atau Daim mahupun Patchi.. Cuma carilah yang lambang halal Jakimnya besar-besar sikit... ni dengan tulisan melayu takde... entah apa bahan ya…

Read more
Happy birthday yang ke 5 Mijan
Pin it

Masa balik kampung awal puasa hari tu... Sempat la potong kek hari jadi Mijan. Mijan lahir pada 4.4.2017. Jadi, tahun ni, genap la 5 tahun umur adik Mijan. Beli kek coklat kosong, Kemudian beli hiasan patung Spongebob... Kali ni beli kek kecik je... Jadila sikit sikit sorang. MY pun makan sepotong …

Read more
Anugerah Rambu Pengakap Kanak-kanak
Pin it

Hari terakhir Moq bersekolah rendah, diadakan Majlis Apresiasi PAJSK untuk murid murid. Alhamdulillah, Moq antara yang terpilih untuk menerima anugerah di atas pentas. syukur sangat. Setidaknya ini memberi satu dorongan dan semangat untuk dia. Memang dia teruja betul. katanya, Inilah kali pertama M…

Read more
Al Mijan Tukang Sepah
Pin it

Sabar ajelah hati menengoknya... Abang kakaknya takde buat perangai macam ni... Masing masing lepas guna, simpan. Ambil je dari bekas bila nak guna, Lepas tu, Simpan semula. Tapi yang paling kecil sorang ni... Ya ampunnnn... Selagi tak sepahkan, Tak puas hati. Baik mainan atau alat tulis.. Macam tu…

Read more
Menguruskan rumahtangga
Pin it

Walaupun hari hari mengurus rumah, tapi tuan puan rumah ni tak mengurus pun. Makin menggemuk aje adalah. Hari Khamis masa Mijan kat wad, adik beradik lain semua cuti sekolah. Itulah dia.. kalau maknya takde, tak sekolah la semua. Takpe, duduk je kat rumah tu diam diam. Mamanya pun tak risau.  Balik…

Read more
Pengalaman di wad Hospital Asia Columbia
Pin it

Dinner hari Jumaat sebelum balik tu.  Makan seketul je ayamnya. Lepas tu, ambil gambar & packing balik semula.  Tak selera nak makan.  Ambil pasta kot kot Mijan nak makan, Hmm... baru buka bungkusan, dia dah tutup muka. Mama Yan bawa balik rumah. Habis dibedal dek Moq.  Gigih membeli nasi ayam,…

Read more