Showing posts with the label daughter wife n mama..Show all
Merajuk vs Sakit
Pin it

Hari tu, Mama Yan baru je start merajuk sebab suami tak nak pergi IKEA... dia kata pening la pergi IKEA tu.. kena jalan jauh jauh, pusing pusing, Payah nak cari barang... Lepas dia reject request kita tu.. petang tu dia pergi main golf.. Aik?? Pergi main golf tu tak kena jalan ke? Takkan hayun kayu…

Read more
Selamat Datang Cik Port
Pin it

Sebenarnya dah lama sangat sangat dah Mama Yan cari mug baru... Dah pandang-pandang, jeling-jeling ke sana ke situ ke sini mencari mug, tapi takde yang berkenan di mata.. Kat shopee tu ada yang berkenan, tapi macam tak percaya pula dengan sistem kurier sekarang ni.. Aje jadi debu sampai kat tangan …

Read more
Wordless Wednesday : Dalgona vs Nescafe O
Pin it

Mama Yan semangat beli Nescafe dan susu segar untuk buat Dalgona. Tapi dari sehari ke sehari tak terbuat buat Dalgonanya... Dan susu segarnya... dah lama sadaqallahul'azim.. Anak anak dah minum. Dah tu Nescafe apa hal? Yer...Nescafe jadi Nescafe O aje. Dah lama tak minum Nescafe sebenarnya... M…

Read more
Kerusi oh kerusi
Pin it

Borak borak dengan ex-housemate zaman UTM dulu...  Diorang masing masing work from home ... Semua mengadu dah sakit pinggang sebab duduk kat kerusi meja makan yang tak ergonomik untuk buat kerja dalam jangkamasa yang lama. Kesian juga MY kat anak anak yang kecik ni... MY beli meja makan saiz kecik …

Read more
Tempe
Pin it

Takde cerita sangat sepanjang minggu ni... Sibuk dengan rumah dan anak anak je... Sekolah nya tidak.. tapi kerja sekolahnya melaut. Kalu tak tunggu kat sebelah.. Hapah memang tak siap la kerja sekolahnya tu. Hari tu MY goreng tempe nak letak dalam sayur... Tapi sambil masak.. MY rasa satu potong...…

Read more
Proses melatih anak
Pin it

Memang sekarang ni kalau balik belanja,  Serah kat anak anak kemas barang. Cuma kena la bagi arahan, Yang ni kena simpan kat mana,  Simpan kat mana, Lama-lama diorang pun pandai nak susun sendiri.. Kita tinggal nak pantau aje lah... Kalau tak pantau.. Aje keras kekung la mi kuning dengan tempe dile…

Read more
tiada tajuk
Pin it

ye..memang takde tajuk coretan hari ni... sekadar menulis supaya blog ni tidak kesunyian dan kesepian... tak tahu kenapa tiba tiba pulak hilang mood nak menulis. Padahal banyak benda nak tulis. gambar gambar dah upload kat folder draft tu... cuma nak menulis tu...entahlah hilang ke mana semua idea…

Read more
  Wordless Wednesday...pensel 5B
Pin it

Memang betul betul wordless lagi speechless ni.. Semalam petang Mama Yan pergi Taman Universiti nak hantar pay slip gaji staf kat office, lepas tu pergi kedai alat tulis Kiang Trading nak Top up alat tulis anak anak sikit... Lepas tu lunch date dengan suami kat Restoran Ayub Taman U. Tiba tiba teri…

Read more
Teh O Hijau
Pin it

Semalam kan dapat result test darah bulan lepas... Gula tinggi... Around 7.8 macam tu... So... Macam insaf la sikit pagi ni...  So pagi ni kita minum green tea... Dah lama sebenarnya beli green tea ni... Asalnya...salah beli... Main cekut cekut aje kan... Rupanya teh hijau...…

Read more
Blog Archive & Pasang Surutnya
Pin it

Ini adalah blog archive untuk aziankhalil.com sepanjang 9 tahun berblog. Penuh pasang surut tenggelam timbul Hihihi Mama Yan mula berblog tahun 2010. Masa tu kerja kat tapak pembinaan Fakulti Sains Komputer, UTM  under syarikat pembinaan tersohor kat JB...Technochase Sdn Bhd. Masa ni…

Read more
Officially 38.
Pin it

Semalam 20 April, merupakan tarikh ulang tahun kelahiran Mama Yan yang ke 38.. Alhamdulillah... Masih lagi dikurniakan kesihatan, kebahagiaan dan ketenangan akal fikiran oleh Allah. Macam biasa, Abah Mama Yan akan jadi orang pertama wish birthday. Sebab abah wish awal sehari. 19 haribulan 4 …

Read more
kena pow tudung
Pin it

Padan la muka encik suami sebab kena pow tudung Aidijuma Mula mula dia ajak pergi pejabat klien hantar claim, Lepas tu pergi Angsana beli bahulu kakak ipar kirim, Lepas tu,  Ajak la dia pergi kedai Aidijuma tu.. Ambik upah teman dia ke hulu, Ke hilir, Lagipun, Hari tu suami kata MY…

Read more
Tambah Dos Lagi...
Pin it

Selalu Amlodipine 10mg .. last week jumpa doktor, tambah lagi satu ubat Metoprolol 100mg hadoihhhh.. Masalah Mama Yan, bila kat rumah, cek sendiri tekanan darah.. takdelah tinggi sangat punnn, biasa aja tinggi sikit je dalam 130/90 macam tu tapi, bila sampai klinik, …

Read more
Hukum Mewarnakan Rambut
Pin it

Ohhh....gitu... Selesai satu kekeliruan. Buat masa ni, maknanya belum ada keperluan lah untuk mewarnakan rambut. Tapi... Manalah tahu satu hari nanti... Suami teringin nak tengok bini dia jadi Britney Spears ke... Avril Lavigne ke... Boleh la Mama Yan dye rambut... Masa bu…

Read more
Alhamdulillah...Berjaya
Pin it

Alhamdulillah...berjaya juga akhirnya untuk bulan Disember 2018 ni punya azam.. dapat juga la purata 1 hari 1 entry  huhuhu.. Bukan senang rupanya.. macam mana lah blogger blogger tersohor tu boleh maintain entry diorang ? boleh maintain rating diorang ? Mama Yan untuk sebulan ni aje…

Read more
D'Embun SPA
Pin it

Dah lama tak manja manja belai belai diri sendiri... Sementara anak di eksport ke kampung mertua ni.. Meh la kita luangkan sedikit masa untuk kesegaran diri sendiri. Last pergi spa masa lepas habis pantang bersalin Mirzan tahun lepas. Masa tu MamaYan ambil pakej penutup pantang... Pake…

Read more
Rutin ...
Pin it

Letak sinilah.. Next date dengan doktor kat KK Taman U 6/3/2019 Tiap 3 bulan sekali Mama Yan kena jumpa doktor utk check darah tinggi sekarang pun dah start ambil Amlodipine 10mg Anak mak sangat tau... Mak Mama Yan ada darah tinggi jugak So Mama Yan pun ada jugak... Harap harap sak…

Read more
Bawa anak main
Pin it

Zaman Mama Yan kecik kecik dulu..tinggal kat rumah taman...mmg kenal semua rakan sebaya dan rakan sebaya abang kakak semua... Petang petang memang banyak aktiviti permaian. Kalau hari cuti...dari pagi sampai petang tak nampak bayang. Balik makan tengahari je...lepas tu lesap semula. Zaman anak a…

Read more
Kelas Menjahit 5M
Pin it

Assalamualaikummm... Throwback ajelah kejenya.... Sbb nak terus up entry memang tak berdaya...hihihi... Alhamdulillah Suami bagi keizinan untuk join kelas jahit 1 hari dengan cikgu jahit tersohor Awie Manik ni... Kelas jahit ni juga berkoloborasi dengan Azie dari AzieDCloset. Pun tersohor …

Read more
Umar Mirzan 1 Tahun
Pin it

Adik Mirzan dah setahun dah..yeay... Sebenarnya...sah sebulan punya citer... Dari sehari ke sehari...ke sehari...nak letak kat blog..tp asik tak sempat aje. Hari ni ...sempat tak sempat...up jugak. Dan tentunya entry ini akan dipenuhi dengan typo error sbb pakai henpon Samshng J7 jek ni. …

Read more