Tuesday, May 31, 2011

Busha legging sale...

Size : M, Quantity available: 2
Size : S, Quantity available: 1
Price :RM8/pcs (excluding postage)


Size : M, Quantity available: 1
Size : S, Quantity available: 2
Price :RM8/pcs (excluding postage)


Size : M
Quantity available: 2
Price :RM8/pcs (excluding postage)




untuk membeli, sila emel saya di dianafisa81@yahoo.com atau sms di 017-7995824

Monday, May 30, 2011

are u genius??


ALZHEIMERS' EYE TEST


Count every " F " in the following text:

FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI
FIC STUDY COMBINED WITH
THE EXPERIENCE OF YEARS...

(SEE BELOW)




HOW MANY ?



3??? 4???









. WRONG, THERE ARE 6 -- no joke.
READ IT AGAIN !
Really, go Back and Try to find the 6 F's before you scroll down.


The reasoning behind is further down.





The brain cannot process "OF".




Incredible or what? Go back and look again!!



Anyone who counts all 6 "F's" on the first go is a genius.


Three is normal, four is quite rare. .

Funny toon and living cartoons

meneruskan aktiviti menyelongkar emel tahun tahun 2006..dan jumpa gambor2 yang cantik menarik dan tertarik untuk koi kongsikan dalam blog utk tatapan kite semua..




takyah klik read more yer..sbb tu jer gambarnya...

Saturday, May 28, 2011

50 Perbezaan antara LELAKI & WANITA

dah lama tak update blog...byk benda yg boleh dijadikan topik sebenarnya..tapi mood nak menulis tu tak mari mari...tadi dok koi godek2 emel..koi bukak la emel lama2 dulu....mungkin u olls dah penah baca...koi pun dah penah baca dulu..tapi tadi koi baca lagi...macam best pulak...so koi copy paste kan kat sini...dari mana sumbernya? dari emel2 berantai yahoogroops sekolah koi...

50 Perbezaan antara LELAKI & WANITA

1. Rata-rata wanita tidur lebih lama 1 jam daripada lelaki pada waktu
malam.

2. Sperma laki-laki yang menentukan jenis kelamin bayi.

3. Bayi perempuan cenderung lebih cepat berjalan dan berbicara, bayi
laki-laki 2 bulan lebih lambat.

4. Lebih banyak kehamilan dan kelahiran dengan komplikasi saat
mengandung bayi laki-laki daripada bayi perempuan.

5. Wanita mempunyai sel darah 1 juta lebih sedikit daripada laki-laki
dan rata-rata berat otak laki-laki + 1,4 Kg, wanita kurang dari itu.

6. Pergantian kelamin lebih banyak dilakukan lelaki.

7. Basikal laki-laki mempunyai setang/palang di tengah basikal.

8. Wanita sangat menimbang-nimbang masalah dan perubahan sehari-hari
( misal : penggunaan alat baru ).

9. Pada tulang punggung manusia, wanita lebih lebar dan besar,
mengikuti perkembangan tulang panggul untuk proses persalinan. Lebih
banyak timbunan lemak pada punggong, Laki-laki lebih banyak timbunan
lemak pada perut.

10. Wanita kurang mampu menahan dingin disebabkan permukaan kulit
yang lebih besar, sehingga lebih suka pada suhu ruang yang lebih
hangat.

11. Laki-laki lebih suka bicara langsung sesuai tujuannya, sementara
pembicaraan wanita terputus-putus dengan keraguan dan perasaan.
Disebabkan serabut penghubung antara belahan otak kanan ( intuisi )
dan kiri ( logika ) lebih sedikit pada wanita. Sehingga ekspresi
perasaan lebih mudah terjadi pada wanita.

12. Wanita lebih baik indra penciumannya disebabkan tingginya hormon
estrogen yang diketahui sebagai aktivator reseptor penciuman.

13. Wanita mempunyai 75 % lebih banyak kelenjar keringat/peluh (yang
menghasilkan bau badan ) daripada laki-laki.

14. Kemampuan indra lelaki untuk mengecap rasa masam, manis dan masin
lebih rendah pada wanita.

15. Hubungan yang rapat/intim diluar pernikahan, laki-laki dua kali
lebih banyak.

16. Lebih dari dua kali pada wanita cenderung homoseksual pada usia
45 tahun daripada laki-laki.

17. Pada saat usia tua wanita mengalami kerontokan rambut, pada usia
yang sama sebagian besar laki-laki mengalami kebotakan. Kebotakan
disebabkan produksi berlebihan dari hormon androgen ( hormon laki-
laki ).

18. Mata laki-laki rata-rata lebih besar daripada wanita, mata wanita
lebih banyak bahagian yang berwarna putih.

19. Lebih banyak wanita menggunakan kacamata dan lensa kontak, antara
usia 16 - 44 tahun.

20. Secara umum hidung laki-laki lebih besar daripada wanita.
Sedangkan wanita rata-rata mempunyai bibir lebih besar dibanding laki-
laki.

21. Rata-rata pendengaran laki-laki menurun sekitar usia 32, wanita
usia 37.

22. Lebih banyak wanita dapat bernyanyi tanpa suara sumbang dibanding
laki-laki. Pita suara laki-laki lebih panjang dan saluran napasnya 30
% lebih besar.

23. Bagi Lelaki, jika berkomunikasi dengan sesama jenis saling
berjauhan dengan ada ruang antara diantara mereka dan bereaksi
negatif jika seseorang masuk di antara ruang jarak pembicaraan. Laki-
laki lebih mudah tertekan pada kerumunan yang membatasi ruang
geraknya.

24. Berpapasan dengan wanita pada jalanan ramai, laki-laki
menghadapkan tubuhnya menghadap wanita yang dilewatinya. Wanita
cenderung membalikkan badan, sering secara tidak sadar menempatkan
tangan di depan badannya untuk melindungi dada.

25. Wanita memproduk dua juta sel telur selama hidupnya mulai usia 4
bulan ketika masih dikandung, laki-laki terus memproduksi sperma
hingga usia tua.

26. Kekuatan meramas tangan laki-laki dua kali lebih kuat daripada
wanita.

27. Kira-kira 48 % laki-laki mendengkur ketika tidur, hanya 22 % pada
wanita.

28. Wanita rata-rata 153 detik berada di toilet, laki-laki 113 detik.

29. Hubungan keluarga yang baik meninggikan kualiti hidup: 62 %
wanita, 49 % lelaki.

30. Satu berbanding empat, wanita dibanding laki-laki yang berbicara
gagap.

31. 30 % wanita secara sexual lebih aktif pada saat bulan purnama.

32. Lebih banyak wanita menggunakan cincin kawin.

33. Ketika terjadi ketidak-sesuaian/tidak bertegur-sapa antara sesama
jenis, laki-laki langsung menemui, wanita menjauhi.

34. Rata-rata laki-laki membaca lebih lama daripada wanita, tetapi
lebih banyak dua kali wanita yang membaca daripada laki-laki.

35. Lebih dari dua kali ganda wanita yang hidup sendiri dibanding
laki-laki setelah usia 65 tahun.

36. Memilih warna Merah atau Biru: Lelaki lebih banyak memilih merah,
wanita warna biru.

37. Semua rekod Olimpik untuk kecepatan berenang, lari, lompat
tinggi, lompat jauh dipegang atlet laki-laki.

38. Wanita lebih banyak menggunakan kataganti diri "Saya" dibanding
laki-laki.

39. Laki-laki lebih baik dalam membaca peta dan dalam keahlian ukur
ruang. Laki-laki cenderung lebih mudah melakukan dua pekerjaan
(abstrak dan logika ) pada waktu bersamaan.

40. Dalam 99 % pereputan tulang terjadi pada wanita setelah
menopause, setelah hormon estrogen menurun. Tetapi wanita lebih
sedikit mengalami pengerasan pembuluh darah, karena estrogen menjaga
pembuluh darah lebih lentur dan menolong mencegah naiknya
kholestrerol.

41. Penelitian di Amerika, wanita menggunakan waktu hampir dua kali
lebih banyak untuk berbelanja dibanding lelaki.

42. Perkawinan yang memuaskan lebih banyak terjadi pada lelaki dengan
usia lebih tua, dibanding pada wanita pada usia sama.

43. Lebih banyak wanita yang menyatakan dirinya sakit kronik daripada
lelaki.

44. Penelitan di Australia, tiga kali ganda laki-laki dibanding
wanita yang meninggal karena cancer paru-paru dan penyakit jantung.

45. Tetapi 2446 wanita berbanding 16 lelaki yang meninggal karena
kanser payudara pada tahun 1990.

46. Dalam status perkawinan, lelaki meningkatkan usia harapan hidup.
Tetapi bagi wanita pula, usia harapan hidup lebih tinggi jika hidup
sendiri.

47. Penelitian di Australia, pembunuhan dilakukan 86 % oleh laki-
laki, 95 % penghuni penjara adalah lelaki

48. Penelitian di England, anak laki-laki lebih mudah
dibohongi /dipedaya daripada anak perempuan.

49. Wanita lebih berani, lebih dari 55 % wanita memeriksakan giginya
secara rutin dibanding 40 % pada lelaki.

50. Wanita secara umum yang lebih menentukan corak dan gaya pakaian
yang dipakai

Saturday, May 21, 2011

twitter weee weeettt..


koi ada twitter..deme ada twitter tak??sebenarnya koi mmg dah lama ada akaun twitter ni...cumanya tak reti nak guna jer...ni dah puas menelaah menda ni lepas terbaca debat mesra blogger solihin zubir dan pelakon Tiz Zakiah di twitter...rasa cam best pulak mende twitter ni...hahaha...

tak cukup dengan tu..koi pun terus follow silihin zubir, lisa surihani, irma hasmie, dato seri najib, aznil nawawi dan jugak kak yan...so kpd kawan2 yang terbaca blog ni dan nak menambah follower, id koi namanya dianafisa81....or klik this button

Follow dianafisa81 on Twitter

tapi ada lagi la yg koi tak paham sgt..ah lantaklah..bukannye penting sangat..cuma bila orang lain ada..koi pun nak ade juga...hua hua hua...dah tu kejap lagi sure bende tu bersawang sawang...sb tak rajin nak update...laptop kat umah tu rosak..tu yang jadik kurang aktif sikit ber tenet,,berblog tu...

laptopnye dah dihanta ke kedai tapi belum siap siap lagi...dah lebih 2 minggu daah ni..takde spare part katanye...huhu..nak kelentong la tu...pasni mmg dah taknak dah kasik anak tgk cd kat laptop...



.

Thursday, May 12, 2011

entri express..

dah dekat 2 bulan koi kerja kat tempat baru...so far oklah...takde la pressure2 cam kat tempat lama...walau camne pun..ini masih di peringkat awal...masa koi dengn TNC dulupun...3 bulan pertama amatlah membahagiakan...releks jer...3 bulan terakhir...haaa...amik kau! berselirat...

this week budak kecik kat opis koi ni akan meninggalkan opis ni...budak kecik ni budak lepasan SPM yang menunggu panggilan kemasukan U @ IPT...result masuk U pun dah dapat...tahniah yer...dapat masuk UTM KL utk Diploma Elektronik...hooho..zaman koi dulu..dapat result yang agak baik cam dia dapat buat degree terus..tak taulak koi zaman skang dah takde pulak direct entry SPM utk buat degree...semua kena buat matrik dulu..abih matrik baru ditawarkan buat degree. kalau sapa tanak buat matrik dulu..pilihan lain adalah diploma...

gambar kat farewell party ari tu..yang 2org duduk kat depan tulah bos koi...yang baju melayu pink kat depan itu adalah En Zahruddin a.k.a Ayai yang merupakan bekas penyanyi Ilusi....

zaman berubah...sistem pun berubah sama la...kalau reverse 20 tahun ke belakang..dapat gred 1 bawah 10 aggregate silap2 boleh pergi oversea...zaman skang mak bapak sape ade duit...belum abih SPM dah boleh pergi oversea dah....

org pikir makin maju ke depan..koi ajak reverse ke belakang balik semula pulak...oklah tu...kita mesti tau sejarah sikit2...

walaupun kat tempat kerja tak pressure tapi tiap kali start enjin kereta nak pergi kerja koi rasa pressure jugak...jalan jammed oiii...nasihat koi kepada wargo johor bahru..kalau dah tau nak menghala ke Danga bay, Hospital sultanah Aminah, Pantai Lido..sila berada di lorong paling kanan yer...bukan lagi sedepa nak sampai susur ke Danga Bay masa tu baru terkial kial nak tukar lorong..menambah nambah jammed tau takk...

Klik! Klik!

Post Terhangat